• Voorwaarts 1 - DVSU 1

  Op 16 april stond het affiche Voorwaarts 1 - DVSU 1 op het programma. Na een historische reeks van vijf achtereenvolgende gewonnen wedstrijden van DVSU kan deze Utrechtse kraker tegen een degradatiekandidaat niet verloren gaan. Ondanks dat DVSU op papier de betere ploeg is, moet de ploeg van Coach Lefering waken voor gemakzucht. Zit de selectie van DVSU 1 vol met ambitie om nog een periodetitel te bemachtigen, of zijn de mannen uit Lunetten tevreden met de 3e klasse? Na een ongelooflijk slechte generale repetitie van de kant van DVSU op donderdagavond, dacht Levering zijn bevestiging te krijgen: er is een gebrek aan ambitie bij de spelersgroep.

  Net zoals dat de heren van DVSU zich in een zonnig klimaat bevinden was het ook een zaterdagmiddag met een zonnetje waar je u tegen zegt. Meerdere jongens van de selectie gingen op het fietsje naar Sportpark De Berekuil, met de gedachte om een biertje te drinken na een overwinning. Er werd verzameld rechtstreeks bij Voorwaarts. Hierdoor werd de gloednieuwe bespreekkamer van DVSU niet gebruikt en moest de bespreking maar plaatsvinden in de verouderde kleedkamer van Voorwaarts. Zo was er sprake van lichte problematiek toen het tactiekbord van Levering opgehangen moest worden in de kleedkamer. Verloren zoon Gijs: “Bij UEFA-A leer je alleen maar hoe je een tactiekbord moet ophangen.”

  Toen de altijd belangrijke voorbespreking begonnen was werd het elftal van vandaag bekend gemaakt. Zo mocht Thijs beginnen op de goal met een verdediging van Daan, Maxime, Erik en Bas voor hem. Reijer moest de boel controleren op het middenveld met zijn fluwelen techniek. Ondanks zijn voetballende kwaliteiten kreeg hij toch de taak om de bal in te leveren bij de vedettes Marten, Ramzi en Valentijn die voor hem om het middenveld speelden. De altijd sterk spelende Miguel Brown stond in de spits met zijn Colombiaanse compagnon Koen van Harskamp ernaast. Met een fitte basiself en een bank van Gijs, Nordin, Gregory, Jesse de Waaijer en Dylan Pluk, die allemaal een aardig balletje kunnen trappen, moeten we toch echt de mannen van Voorwaarts kunnen verslaan. Lester, die afgelopen maanden heeft laten zien dat hij echt hart voor de club heeft, mocht aantreden als grensrechter. Bovendien regelde hij zoals wel vaker het fruit voor de spelers van DVSU. Verder werd in de bespreking besproken dat er gretiger gestart moest worden door de Lunettenaren. Hoofdaanvoerder Shamier Coffie, inmiddels met een imposant buikje, zei dat er feller gestreden moest worden in de beginfase, zodat we daarna fluitend naar de overwinning zouden gaan vliegen.

  Met een trouw supportende voorzitter aan de zijlijn, die zijn wekelijkse patatje weer aan het consumeren was, kon de wedstrijd gaan beginnen. DVSU was in het begin van de wedstrijd enigszins zoekende. DVSU had wel veel de bal, maar er werd nog weinig gecreëerd. Gelukkig zit DVSU in een flow, zoals Levering vorige week schreef. Hierdoor staat er altijd wel iemand op in moeilijke tijden. Zo stond vandaag Erik de Vries als eerste op. Nadat hij een zeer amusante avond had ondervonden met vrouwelijk gezelschap, was hij klaar om een verdraaid goede wedstrijd te spelen. Hij beukte elke speler van Voorwaarts omver zonder een overtreding te maken en als kers op de taart kopte hij een corner prachtig in de verre hoek. Om eventjes vooruit op de zaken te lopen, er luidden de volgende quotes na de wedstrijd: “Hij die wil prikken, zal eerst moeten likken.” en “We zouden elke vrijdagavond een escort langs huize De Vries moeten sturen.” 0-1 DVSU! Na deze goal en een aanpassing van tactiek waarin vrije trappen koning Maxime en FC Utrecht hooligan-Daan van plek wisselden, controleerde DVSU de wedstrijd volledig. Dit resulteerde in een behoorlijke kans voor Ramzi, echter werd deze kans er hoogstpersoonlijk door de rug Van Harskamp uit gehaald. Bas van Zuijlen dacht er het zijne van en zei in de rust: “Koen heeft er gewoon alles aan gedaan om hoog op de topscorerslijst te blijven.” Ondanks dat deze en nog enkele andere kansen om zeep werden geholpen, werd het goede spel van DVSU beloond met een tweede doelpunt. Een goede corner van Van Zuijlen werd raak geknikt door meneer Brown. 0-2 DVSU!

  In de tweede helft had DVSU nog steeds de overhand. Helaas resulteerde dit niet gelijk in doelpunten, waardoor het gevoel leefde dat de heren van Voorwaarts nog kans maakten. Voorwaarts kwam ook één keer heel gevaarlijk voor de goal van Thijs. Een middenvelder kon vrij intikken voor de 1-2, maar hij had geen rekening gehouden met de geweldige sliding van Maxime, die DVSU redde. Eddy voelde de spanning nu ook, dus hij wisselde Nordin voor de goed spelende Reijer. Nordin moest rust aan de bal brengen en dat lukte behoorlijk. Na een minuut of 70 kwam ‘Bami Boy Gregory’ erin voor de belangrijke Bas. Het duo van invallers kon elkaar goed vinden. Zodanig dat Nordin de bal diep stak op snelheidsduivel Gregory die door kon lopen op de keeper. Het leek net of hij de bal over de achterlijn liep, maar hij punterde de bal piekfijn door de benen van de keeper. 0-3! Met deze goal was de wedstrijd beslist en viel er een druk van de schouders van de heren uit Lunetten. Hierdoor kon er vrijuit gevoetbald gaan worden om misschien nog aan het doelsaldo te werken. Een minuut na de 0-3 werd er een heerlijke aanval opgezet over meerdere stations bij DVSU. Toen de aanval het eindstation, Koen van Harskamp, dacht te bereiken dook uit het niets Ramzi op. Het lukte hem nog om Voorwaarts een handje te helpen en hij schoot de bal keurig naast. Koen die nog steeds op zoek was naar zijn wekelijkse spitsengoaltje nam Ramzi dit niet in dank af. Gelukkig heeft Ramzi het hart wel degelijk op de goede plaats, daarom besloot hij om een mooie actie te maken in het strafschopgebied van de tegenstander, waardoor de tegenstander niet anders kon dan Ramzi neerhalen. Hij gunde deze penalty aan de nog balende Koen. Koen schoot de penalty hard laag binnen. 0-4!

  Met deze riante voorsprong kon er echt gedacht worden aan het doelsaldo. Daarom werden Gijs Dijkstra, die zijn shirt als een echte padvinder weer in zijn broek had gepropt, en Jesse de Waaijer ingebracht voor Marten Giezeman en Koen van Harskamp. De Waaijer, all-time topscorer van DVSU, probeerde er nog één doelpunt bij te prikken om voor altijd bovenaan de topscorerslijst te blijven. Helaas lukte dit niet gelijk, maar moest hij toekijken hoe Miguel zijn tweede van de avond maakte. 0-5! Na deze goal was het dan toch echt tijd voor De Waaijer. Een goede dribbel en pass van Ramzi zorgde ervoor dat De Waaijer een grote kans had op zijn goaltje. Met zijn zalige techniek beheerste hij de bal gelijk waarna hij de bal koelbloedig in het hoekje schoof. 0-6! Het massaal meegereisde publiek van DVSU genoot met volle teugen van de stralende Jesse. Hiermee is nog niet alles gezegd over Jesse, hij veranderde namelijk in een behoorlijke sambaspeler toen hij meerdere tegenstanders het bos in stuurde. Vervolgens passte hij de bal keurig naar Miguel die de bal onberispelijk in het netje schoot. 0-7! Miguels eerste hattrick bij DVSU, maar zeker nog niet zijn laatste.

  Op een zaterdagmiddag waarin alles goed was voor DVSU, moest er nog maar één ding gebeuren, de derde helft winnen. Met Reijer, Koen, Gregory en Lester in het Utrechtse nachtleven en een Daan die op klokslag middernacht zijn verjaardag mocht vieren, kan gezegd worden dat de derde helft ook voor DVSU was. Overigens mede dankzij de goede bodem Chinees die het zeer gastvrije Voorwaarts ons in de bestuurskamer liet ophalen. Nu de partij tegen Voorwaarts goed is afgesloten moeten de koppen van DVSU dinsdagavond weer bij elkaar komen om te focussen op de wedstrijd tegen het altijd lastige Focus ‘07. Bij menig DVSU-lid zweeft er nu nog maar één vraag door de gedachten en die luidt: “Heeft Eddy Levering al spijt van zijn vertrek bij DVSU?”

  Verslaggever van de week: Valentijn van de Pol