• Na een ronduit slechte periode voor de winterstop werd er vorige week weer eens gewonnen. Wat zou het mooi zijn als de rood witten dit trucje konden herhalen op 4 februari. Ditmaal mochten de mannen aantreden tegen een volgende laagvlieger en zo stond er op de eerste zaterdag van februari om 14.30 op sportpark Zoudenbalch het affiche DVSU – Zwaluwen op het programma. Bij winst kan DVSU zich weer langzaam richten op de middenmoot, maar bij verlies moet het zich op maken voor degradatievoetbal. Het is een kwestie van aanhaken of afhaken.

  Na de zwaar bevochten overwinning in de loopgraven van Lopik begon DVSU met goede moed aan de trainingsweek. Als er echter al sprake was van een teruggekeerde rust in kamp Lunetten dan werd deze weer snel verstoord na de aankondiging van teamleider Van de Pol die zijn taken neerlegde.
  Daarom werd bij de voorbespreking de ondertussen derde teamleider van dit seizoen gepresenteerd. Ditmaal is het special forces commando meneer De Waaijer. De man kent de club door en door en zal zonder twijfel een positieve impact hebben op de jongens van het eerste. In dezelfde voorbespreking wordt keeper Zomer erop geattendeerd dat het prima is als hij onder de druk met de bal de A12 haalt en wordt de tactiek voor de wedstrijd besproken waar nu al een aantal weken op wordt getraind. Ondanks het talent in de selectie blijft het rendement vooralsnog uit en blijft er gesleuteld worden aan de formatie en de balans in het elftal.

  Voordat de wedstrijd begint komt de scheidsrechter de kleedkamer in voor de gebruikelijke controle en direct hier zien we wellicht een glimp van wat de jongens te wachten staat. Zo durft hij aan de ene kant veel van de achternamen niet uit te spreken, slaat hij een van de oudste spelers over (doet toch pijn) en doet hij aan de andere kant moeilijk over het ontbreken van een pasfoto van Wyssam. Helaas blijft het niet bij dit schouwspel, de scheidsrechter zal nog meerdere keren zijn stempel op de wedstrijd drukken.
  Met redelijk vertrouwde namen start DVSU aan de wedstrijd. Afwezig in de basisopstelling zijn dribbelaar pur sang Wassim en eeuwig talent Shamier. De eerstgenoemde is geschorst, omdat hij in de afgelopen wedstrijden zo een grote stapel gele kaarten heeft verzameld dat zelfs de op het scherpst van de snede spelende Bayer er jaloers op is. De tweede genoemde kreeg zijn gebruikelijke plekje in de kleedkamer, maar moet vanwege teenproblemen op de bank plaatsnemen.

  Met deze opstelling speelt DVSU in de eerste 25 minuten goed. Het creëert een aantal goede kansen, maar verzuimt te scoren. Na een magere 14 goals uit 11 duels begint het duidelijk te worden dat doelpunten maken niet in het basispakket zit in Lunetten. Na een helaas gemiste grote kans van goalgetter Koen komt de beste man nogmaals met een hoofdrol in het stuk voor nadat hij niet uit liefde bij zijn ballen gegrepen wordt. Uit een reflex maakt de beste jongen in de ogen van de gestrest lijkende scheidsrechter een natrappende beweging. Direct rood, DVSU moet verder met 10 man na een minuut of 30. Met deze leidsman valt niet te sollen, zo ondervindt ook onze enthousiaste Hamza. De beste jongen komt in zijn jeugdigheid temperamentvol verhaal halen en krijgt de gele prent gepresenteerd. Met het tiental gaat DVSU een stuk compacter spelen en zorgt het ervoor dat Zwaluwen nauwelijks gevaarlijk wordt. Aan de andere kant legt Maxime Hyena nog een keer aan voor een mooie vrije trap, krijgt mede centrale verdediger Lloyd geel voor eigenlijk een mooie stevige tackle op de bal en wordt Nordin van achter neergehaald wat ook resulteert in geel. Volgens mij kreeg er ook nog iemand op de bank van Zwaluwen geel in de eerste helft. Het is me helaas niet gelukt om alle gele kaarten bij te houden.

  In rust heerst er geen onrust bij DVSU. De Waaijer geeft aan dat de 0 voor ons comfortabel is en dat we daarop moesten focussen. Met opgeheven hoofd naar buiten. Comfortabel voelen bij de 0? Dit lukt DVSU voor ongeveer 3 minuten. De bal wordt van links voorgeslingerd tussen onze Griekse god Ramzi en kersverse keeper Zomer in. Echter duikt daar ook de spits van Zwaluwen op die de bal slim over Ticho heen wipt en koeltjes afrondt. 0-1.

  Als Zwaluwen het hoofd erbij kan houden dan kunnen ze de wedstrijd wellicht zakelijk uitspelen, maar ook zij krijgen te maken met de graag geel en rood trekkende arbiter. Ditmaal krijgt een speler van Zwaluwen zijn tweede geel en mag ook hij vertrekken. Met 10 tegen 10 vindt DVSU weer nieuwe energie en krijgt het op zijn minst 3 enorme kansen. De net ingevallen Coffee komt 1 op 1 maar mist en ook de niet helemaal fitte Giezeman benut zijn twee grote kansen niet. Aan de andere kant krijgt de net ingevallen niet helemaal afgetrainde spits van Zwaluwen dit wel voor elkaar. Hij ontvangt de bal vanuit een snel genomen vrije trap (waarbij DVSU nog staat te slapen) tussen twee man, draait slim weg en schiet de bal keurig in de bovenhoek. 0-2. Eindstand.

  We sluiten dit stuk af met de vraag. Is het crisis?

  Uw verslaggever van de week; Reijer Krikke