• Convenant ‘Samen voetballen in Utrecht’ ondertekend

  16 nov 2022
 • Op vrijdag 4 november werd het nieuwe convenant ‘Samen voetballen in Utrecht 2022-2026’ ondertekend. Het convenant is een samenwerking tussen 30 voetbalverenigingen in Utrecht, FC Utrecht, Gemeente Utrecht, KNVB & SportUtrecht.

  Door samen te werken op diverse thema’s zoals positieve sportcultuur, vitale sportverenigingen en de maatschappelijk betrokken verenigingen, hopen alle betrokkenen een bijdrage te kunnen leveren om Utrechters met nog meer plezier te laten voetballen in de stad.

  Tijdens het ondertekenen van het convenant werden al diverse tips, good-practices en verbeterpunten benoemd om het convenant een belangrijk onderdeel te laten zijn van het Utrechtse voetbal. Zo werd gesproken over het optimaliseren van het contact tussen Utrechtse voetbalverenigingen, de inhoud van convenantbijeenkomsten voor de komende 4 jaar en de mogelijkheden om met elkaar iets moois neer te zetten voor de Utrechtse voetbalsport.

  Veel van de afgesproken gedragsregels voor spelers, ouders, trainers/leiders en bestuurders bij dit convenant hebben wij staan in ons boekje Zo doen we dat. Laten we proberen om ons daar allemaal aan te houden!

  Klik hier voor het Utrechtse voetbalconvenant en de bijbehorende gedragsregels.