• Zaterdag 17 juni werd er nog verloren door DVSU 1 van Real Sranang in de finale van de nacompetitie. Echter bleek dat Real Sranang een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld tijdens deze wedstrijd. Na het beschouwen van deze kwestie besloot de KNVB om Real Sranang uit de competitie te zetten en een geldboete op te leggen. Waardoor DVSU de ultieme tweede kans kreeg om zich toch nog te handhaven in de derde klasse. DVSU speelt nog één allerlaatste keer de nacompetitiefinale tegen de zaterdagploeg van OFC die ook eerder was uitgeschakeld door Real Sranang.

  Op een warme dag op het sportpark van FC Breukelen vond deze nacompetitiewedstrijd plaats tussen OFC en DVSU. In de voorbespreking had trainer Peter van Herpen benadrukt dat de nacompetitie een bokspartij was, maar verdediger Lloyd Brandenbarg beschouwde deze wedstrijd meer als een MMA-gevecht waarin de tegenstander kapot gemaakt moest worden. Mede dankzij deze uitspraken waren de spelers gemotiveerd en klaar om alles te geven.

  In de eerste helft was DVSU de bovenliggende partij, maar er werden weinig kansen gecreëerd. Alleen Marten kwam één keer vrij om uit te halen, maar het schot werd gepakt door de doelman. En Maarten schoot van afstand net over. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft en leek DVSU moeite te hebben met de hitte op het sportpark. Hierdoor was er weinig energie en power in de eerste helft. DVSU had het lastig met de ploeg uit Oostzaan en het had er alles van weg een lange en zware wedstrijd te gaan worden.

  In de rust werden de spelers verwend door ijskoude energiedrankjes en partjes sinaasappelen die geregeld waren door onze assistent-trainers Kosta en Marco. Verder werd Shamier Coffie ingebracht voor de geblesseerd uitgevallen Sjoerd de Jong.

  Echter begon de tweede helft alweer traag en sloom. Hamza Azouagh, de dorpsgek, was woedend en blèrde weer prachtige termen zoals \"KANUS MAN\" en \"TERING MAN\" luidkeels over het voetbalveld. Daarnaast heeft Hamza eerder laten zien dat hij ook zijn voeten kan laten spreken. Zo heeft hij al veel goals gemaakt en assists gegeven in de nacompetitie om DVSU naar de finale te brengen. Zo deed Hamza dat in deze wedstrijd ook, na twee man te dollen schoot hij met volle overtuiging de bal links langs de keeper van OFC, 0-1!

  Na de 0-1 had OFC weinig tijd om zich te herpakken, want na een aanval via Marten kwam de bal weer bij onze baltovenaar Hamza. Nu vond hij het niet genoeg om twee spelers uit te kappen, dus toverde hij er nog een laatste kapbeweging uit om ook de keeper uit te spelen, waarna hij de 0-2 inschoot. Zijn eerdere termen veranderden nu in \"JAAAAAA\".

  De jongens uit Lunetten hadden de flow nu goed te pakken en gingen flamboyanter voetballen. Lloyd Brandenbarg, ook wel LB, dacht ook nog even wat samba-voetbal uit de hoge hoed te toveren, maar helaas heeft hij nog niet zoveel voetbalgogme als zijn collega Jerry Minjon. Dit resulteerde in een mislukt hakje waardoor de sterk spelende nr. 14 van OFC een megakans kreeg om de aansluitingstreffer te maken. Alleen was de sterk keepende Ticho Zomer hem de baas en de bedankjes van LB kwamen al snel zijn kant op.

  Daarna kreeg de nr. 14 van OFC weer een momentje om het spannend te maken. Nadat hij de fitte Maxime Yenga weg had gebeukt kwam hij 1 op 1 met de keeper, maar hij krulde hem net langs het doel. Maxime schrok er zo erg van dat de krampaanvallen al naar boven kwamen in zijn misschien wel te drooggetrainde kuiten. Met twee grote kansen achter elkaar voor OFC leek het nog aardig spannend te worden.

  Gelukkig kon DVSU beschikken over de inmiddels best oude krijger Reijer Krikke. Nadat hij vorige week dacht klaar te zijn met het voetbalseizoen had hij al vakantieplannen gemaakt. Deze plannen heeft hij nadat hij hoorde dat er nog een finale zou komen uit liefde voor de club omgeboekt, zodat hij er bij deze wedstrijd toch bij kan zijn om te strijden voor handhaving. En we hadden hem hard nodig in deze fase van de wedstrijd. OFC had eventjes het heft in handen, maar de stofzuiger van DVSU besloot om eens een keer mee aan te vallen, en met succes. Nadat de eerste poging van Krikke werd gestopt door de keeper kwam de bal weer voor zijn voeten, waarna hij hard de 0-3 binnenschoot. Een sprookjesverhaal voor Krikke en naar verluidt blijft hij nog een jaartje in DVSU 1 voetballen, HELD!

  De mannen van OFC waren kapot gestreden en het viel rap uit elkaar bij de club uit Oostzaan. Wassim El Hassnaoui had nog een mooie voorzet in huis op de inmiddels ingevallen Wyssam die de 0-4 binnentikte. Hierna kreeg OFC nog een penalty wegens hands van LB, maar van de zijkant leek het er meer op dat hij de bal met zijn zaakje tegenhield. Ticho hield de bal in eerste instantie, maar de scheidsrechter vond dat hij te vroeg van zijn lijn was vertrokken, waardoor de penalty opnieuw genomen moest worden. Nu werd de penalty wel benut en was het 1-4.

  Shamier Coffie die was ingevallen in de rust was inmiddels alweer kapot gestreden en kwam met de woorden: “Trainer nog 5 à 10 minuten en dan kan je mij wisselen.”. Helaas voor hem had de trainer daar weinig oren naar, omdat het alternatief Koen van Harskamp was. Van Harskamp had vorige maand besloten om eventjes een maand op vakantie te gaan i.p.v. de nacompetitie te spelen, maar kon toch nog deze wedstrijd aansluiten. De spits had enorme zin om nog minuten te maken voor DVSU, omdat dit zijn laatste wedstrijd zou zijn voor DVSU. Gelukkig voor hem kreeg hij nog vijf minuten speeltijd. Hierin lukte het hem om nog één keer te laten zien waar hij zo goed in is. Vol over de bal maaien, jammer maat! Verder alleen maar lof voor Koen en we wensen hem veel succes bij Sporting ’70 volgend seizoen.

  Jeugdtalent Jacob Yohannes mocht ook nog invallen en zorgde na een dubbele één-tweetje met Hamza voor de 1-5. De eerste goal voor Jacob in DVSU 1 en er gaan er nog vele volgen van deze jonge middenvelder. Toen was het echt gedaan en kon het feest beginnen bij DVSU. DVSU 1 toch nog een jaar in de 3e klasse!

  Na afloop werd het lijfsbehoud nog lang gevierd. Zo werd er met water gegooid in de kleedkamer, gedanst en gezongen en onze knuffelmarokkaan Hamza werd op fantastische wijze nog minutenlang geïmiteerd.

  Verslaggever van de week: Polleke jr.