• 3 punten uit 4 wedstrijden is een matige start voor de heren uit Lunetten. Er wordt gesnakt naar de 1e overwinning van het seizoen en dit moest gaan gebeuren tegen het zwart-witte JSV uit Nieuwegein.

  Trainer Mo moest het doen zonder aanvoerder Bayer en spits Harskamp. De twee mannen waren met hun vriendinnen Thailand onveilig aan het maken. Bayer stuurde nog op zijn Bayer’s een motiverend filmpje om ons op te peppen: ‘’JSV gaat eraan, pakken die handel!’’

  Tijdens de bespreking was Mo duidelijk: uitgaan van eigen kracht, Lloyd mandekking/uitschakelen en Valentijn mocht zijn mannetje pizza’s laten bakken. Opstelling was als volgt: Thijs, Max, Lloyd, Wassim, Lorenzo, Valentijn, Illias, Nordin, Reijer, Marten en Shamier. Milo, Ramzi, Jerry, Barris en Hamza begonnen op de bank. Laatstgenoemde was weer nadrukkelijk aanwezig in de kleedkamer met zijn dans en zangkunsten. Op de bank wist Hamza ook de rest te vermaken met een aantal bijzondere verhalen (laten we het daarop houden).

  Wedstrijd begonnen. JSV begon fel, maar DVSU wist af en toe goed de ruimtes te vinden. 1e kans kwam op naam van Nordin die plots in de 16 meter verscheen, maar de keeper kon zijn schot pareren. Een tijdje later zorgde Shamier ervoor dat Marten 1op1 op de keeper kwam. Marten had geluk dat hij naar beneden werd getrokken, want afmaken is niet zijn sterkste punt. De scheids wees dus naar de stip en Illias mocht aanleggen vanaf 11 meter. De middenvelder schoot de bal koeltjes naast de keeper, 0-1 DVSU.

  Eind eerste helft was er nog wel een flinke tegenvaller voor DVSU. Wassim zorgde ervoor dat de bal net weg werd gehaald van de spits van JSV door zich helemaal uit te strekken. Geweldige actie, alleen dit resulteerde erin dat hij geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Na Erik en Greg is Wassim alweer de 3e verdediger in de ziekenboeg. Milo werd erin gebracht door Mo.

  De 2e helft was van een minder hoog niveau. JSV drong aan, maar creëerde weinig echte kansen. DVSU hield de bal niet lang in de ploeg en maakte de kansen niet af. Na een uur spelen besloot Thijs met de bal te gaan dribbelen, die werd afgepakt en erin geschoten door een JSV-aanvaller. De scheids zag alleen dat er een overtreding werd begaan op de keeper en DVSU kwam met de schrik vrij. Even later liet Thijs zich van zijn positieve kant zien, twee belangrijke reddingen zorgden ervoor dat DVSU steeds dichter bij de eerste cleansheet van het seizoen kwam.

  Ramzi, Hamza en Barris kwamen daarna nog erin voor nieuwe energie voorin. De mannen kregen het alleen niet voor elkaar om de wedstrijd te beslissen. Jerry bleef de hele wedstrijd op de bank zitten omdat hij natuurlijk fit genoeg moest blijven voor de 3e helft (ook heel belangrijk).

  De scheids floot uiteindelijk af, 0-1 voor DVSU en de eerste 3 punten waren binnen. 3e helft kon nu worden ingeleid door Jerry en gangmaker Greg, die ondanks zijn blessure nog steeds liet zien losse heupjes te hebben.

  Een aantal kannetjes, bacootjes en tosti sucuk’s later, kwamen de boys uit Lunetten erachter dat Lester jarig zou worden om 00:00. Niemand wist hier iets van, daarom werd er alles aan gedaan om Lester te bereiken om te vragen wat zijn planning was. Uiteindelijk werden de eerste 3 punten én de verjaardag van Lester gevierd tot in de late uurtjes.

  Eerste overwinning is binnen. Nu op naar Brederodes om de winning streak te verlengen naar 2 wedstrijden!

  Verslaggever van de week: Ramzi Abu-Zeid