• Zaterdagmiddag 4 juni, de laatste speeldag van de reguliere competitie in het bomvolle programma dat de KNVB publiceerde toen de competitie na de laatste coronagolf werd hervat. DVSU 1 heeft nog alles om voor te spelen. Vandaag staat er een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse op het spel. Dan moest er wel gewonnen worden van Hercules op sportpark Voordorp én FOCUS moet in de Meern een resultaat halen tegen nummer 3 DESTO. Zowel FOCUS als Hercules is al zeker van nacompetitie voor respectievelijk degradatie en promotie. Mogelijk dat her en der spelers gespaard zullen worden.

  De (zelf opgelegde) doelstelling/verwachting van trainer Eddy Levering aan het begin van dit seizoen was de top 8, de spelersgroep was nog iets ambitieuzer en sprak de wens uit om bij de beste 6 te eindigen. Die doelstellingen waren al gehaald bij aanvang van de laatste speelronde, de vierde plek kan DVSU niet meer ontgaan, maar het is de nacompetitie voor promotie die vandaag op het spel staat en aan de motivatie zal het vandaag dus niet liggen.

  Om 12:00 speelt het tweede ook zijn laatste wedstrijd, dus een gedeelte van de selectie moedigt de heren van het tweede aan. Om 13:00 is er een (door trainer Leverling voorspelde) file op sportpark Lunetten als de rest van de selectie probeert om zo ongeveer op tijd binnen te zijn voor de bespreking. Op de tactiekwand zien de spelers weinig nieuwe zaken. Het tactische plan zit er zo aan het einde van het seizoen wel aardig in.

  Reijer en Erik zijn weer net op tijd fit voor de laatste wedstrijd van de competitie en mogen ook in de basis beginnen samen met Thijs, Daan, Maxime, Bas, Greg, Marten, Ramzi, Koen en Miguel. DVSU begint slordig aan de wedstrijd maar komt wel tot meer kansen. De eerste kansen worden nog vrolijk afgevlagd, maar al gauw heeft de leidsman het wel gezien met de grensrechter van Hercules en gaat hij af op zijn eigen waarneming. Met name Miguel, maar ook Marten komen een aantal keer in kansrijke positie. Beiden weten het net, ook door de prima optredende Hercules keeper, echter niet te vinden.
  Ondertussen bleef het opletten voor Hercules, dat met een verzorgde opbouw tot aanvallen probeert te komen, maar eigenlijk met name gevaarlijk wordt in de snelle omschakeling met 3 rappe spitsen die aanvallend altijd op scherp staan. Het was verdiend geweest als DVSU met een doelpunt de rust in was gegaan, maar zoals de voetbalwet voorschrijft is het uiteindelijk Hercules dat uit een makkelijk weggegeven corner op voorsprong komt, 1-0.

  In de rust worden er geen tactische aanpassingen gedaan, de winst valt voor de rood-witten met name te halen in meer scherpte en beter verzorgde passing. Wel wordt Arent gebracht voor Marten om met nog meer loopvermogen(?) gaten in de Hercules verdediging te trekken. Het spelbeeld verandert niet wezenlijk, maar DVSU krijgt steeds meer haast en wisselt aanvallend door Jerry en Shamier in te brengen. De kansen stapelen zich op en het wordt steeds drukker in het strafschopgebied van Hercules. Ondertussen komt ook het bericht binnen dat FOCUS met 0-3 voorstaat bij DESTO, dat geeft nieuwe aanvalsmoed. Shamier krijgt een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar wederom heeft de keeper van Hercules een goede redding in huis. In de tegenstoot wreekt het risico dat DVSU verdedigend heeft genomen en schiet de rechtsbuiten van Hercules koelbloedig de 2-0 binnen.
  De mannen van Levering dringen nog aan in het laatste kwartier en uiteindelijk weet Jerry dan toch het net te vinden, maar verder houdt de Hercules verdediging stand. De wedstrijd eindigt dan ook in een 2-1 verlies. Einde seizoen, geen nacompetitie.

  Extra zuur is dat FOCUS wel weet te winnen van DESTO, maar DESTO desondanks de nacompetitie ingaat. Met deze nederlaag eindigt het seizoen voor DVSU in mineur. Maar nadat de spelers onder de douche de ergste teleurstelling hebben verwerkt, wordt het seizoen wel gezellig en gezamenlijk bij de kantine van Hercules afgesloten.

  Toch was het ook een seizoen waar de mannen van Levering trots op kunnen zijn. Tot op de laatste speeldag is er gespeeld om nacompetitie voor promotie. Waar DVSU in recente seizoenen juist vaak moest strijden om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen, en deze strijd nog iets langer geleden ook regelmatig verloor. Het beste resultaat in het recente verleden was 32 punten in de derde klasse. Dit seizoen wist DVSU 44 punten te behalen waarvan 28 in de tweede seizoenshelft. En ook de grootste uitslag in de 3e klasse werd dit seizoen behaald met de 0-7 uit tegen Voorwaarts.
  Dank aan alle stafleden die dit seizoen hebben mogelijk gemaakt. Ook namens alle spelers dank aan de kleine schare vaste supporters die het vlaggenschip uit en thuis hebben ondersteund. Op naar volgend seizoen waar ikzelf niet meer op het veld, maar zeker regelmatig langs de lijn, te vinden zal zijn!

  Verslaggever van de week: Bas van Zuijlen