• Na een oefencampagne met wisselende resultaten ging het afgelopen zaterdag voor het eerst weer ‘om het echie’ voor DVSU 1. Er stond een bekerwedstrijd bij Hees op het programma. Geen onbekenden voor ons, want twee jaar geleden waren de roodhemden uit Soest al eens tegenstander in de competitie. Dit jaar komt de ambitieuze cultclub uit in de 3de klasse C, waar het zich in de titelstrijd wil mengen met bijvoorbeeld Jonathan en Hilversum. Met onder andere de broertjes Schaap, Coban en de technisch vaardige nummer 10 Belt, heeft Hees veel kwaliteit op het veld staan, dus we wisten dat we vandaag een serieuze tegenstander zouden treffen.

    De scherpte die we nodig zouden hebben vandaag was er in de voorbereiding nog niet. De juiste rugnummers op het wedstrijdformulier krijgen had heel wat voeten in aarde en een enkeling miste een stuk voorbespreking vanwege het te laat regelen van de lunch. Tot overmaat van ramp waren ook de hesjes spoorloos, waardoor er geen positiespel gespeeld kon worden. Gelukkig raakte onze nieuwe trainer, Eddy Levering, daar niet van in paniek. Een slechte generale betekent tenslotte vaak een goede uitvoering.

    En die kwam er in de eerste helft ook. Hees kreeg al binnen een minuut de eerste goal om de oren. Vanaf de aftrap werd er via Gijs over de rechterkant aangevallen. Ramzi werd uiteindelijk bereikt en die wist binnen te schieten: 0-1. Dat zou het startsein zijn voor een eerste helft waarin Hees duidelijk te kort kwam. Halverwege de eerste helft werd de deze zomer van Sporting overgekomen Koen vlak buiten de zestienmeter neergelegd. Shamier, vandaag fit genoeg om weer eens te starten, ging goed om met deze buitenkans. Hij krulde de vrije trap prachtig in de rechter bovenhoek. Niet veel later kwam een gesmoord schot van hem bij Koen terecht, die ook de 0-3 nog tegen de touwen werkte. Een verdiende voorsprong, want aan de andere kant deed Hees niet zoveel terug. Daan, ook overgekomen van Sporting deze zomer, wist met een sliding in de zestien te voorkomen dat een van de spitsen van Hees hun grootste kans kon binnenschieten en bij corners was keeper Ticho de baas in zijn strafschopgebied.

    Met 0-3 bij rust leken we verzekerd van een gemakkelijke tweede vijfenveertig minuten. Binnen een minuut of vijf in de tweede helft veranderde die situatie echter compleet. Lloyd was het even kwijt en beging een grove overtreding in de buurt van de vijandige zestienmeter. Hij kon met direct rood vertrekken. De overige tien moesten dus aan de bak. Met man en macht werd er verdedigd. Tot aan de 70ste minuut bleef DVSU nog uit de problemen, maar toen viel toch de 1-3. Gelukkig botsten twee Heesverdedigers direct na de daarop volgende aftrap tegen elkaar aan bij een lange bal. Koen kon zo met de bal doorlopen, omspeelde de keeper en schoot koel de 1-4 binnen. Die tweede goal was een verdiende beloning voor zijn harde werk en de vele duels die hij had gewonnen van de verdedigers van Hees. De 1-4 gaf lucht, maar dat was helaas van korte duur. Hees maakte 2-4 en 3-4 en met nog vijf minuten op de klok hing de gelijkmaker in de lucht. Met een man meer op het veld liet de ploeg uit Soest zien dat het inderdaad over veel technische kwaliteit en kracht beschikt. DVSU wist bij de laatste gevaarlijke corners echter overeind te blijven en won dus zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een teleurstelling voor de in groten getale aanwezige Heziaanse supporters, die in het zonnetje op de bankjes zaten aan de rand van het veld.

    Het spel uit de eerste helft geeft vertrouwen voor het komende seizoen. Met Samir en Ewout zijn er twee vaste basiskrachten vertrokken, maar met Erik (Woudenberg), Koen (Sporting), Daan (Sporting), Lester (DOVO) en oud-jeugdspelers Wessel (Amerika) en Maxime (Kampong) is er veel kwaliteit voor teruggekomen. Ook Nordin keerde na een korte uitstap bij Zwaluwen Utrecht weer terug en bewijst direct zijn waarde op het middenveld. Daar komt nog eens bij dat er een goede nieuwe trainersstaf staat, met naast Eddy Levering ook Ingmar de Jong en Kosta Krstev. Alle reden dus om snel te komen bekijken hoe het elftal er voorstaat, te beginnen met aankomende zaterdag. Dan speelt DVSU 1 thuis om 14.30 tegen SV de Vecht voor een plek in de volgende ronde van de beker. Is de D-side dan al aanwezig?

    Verslaggever van de week: Marten Giezeman