• Na veel oefenwedstrijden en een succesvolle bekercampagne is het vandaag eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd. Er wordt uit gespeeld tegen Lopik, en dat is altijd lastig op dat lange hobbelveld. Het is bij de meeste mensen wel bekend dat DVSU meestal niet uit de startblokken schiet, vaak is het een dieseltje dat langzaam op gang komt. In de voorbespreking op de wedstrijd werd dit door trainer Eddy Levering ook benoemd, dat met dit team maar eens punten gepakt moeten worden in die eerste wedstrijd. Uw verslaggever heeft voor de aardigheid eens opgezocht wanneer dit voor de laatste keer gebeurde. Dat is alweer tien jaar geleden, op 04-09-2010 speelde DVSU in de vierde klasse F met 2-2 gelijk tegen Dalto. De laatste overwinning is nog verder weg, alleen loopt het archief tot seizoen 2010/2011 dus dat antwoord moet ik u schuldig blijven. Vandaag gaat het team in ieder geval vol goede moed naar Lopik om de punten mee te nemen naar Lunetten.

De mannen van DVSU beginnen slap aan de wedstrijd en worden in het eerste kwartier overlopen door die van Lopik, het leidt tot een aantal goede kansen maar ze krijgen de bal niet langs Dylan. Ook omdat Maxime een aantal keren goed ingrijpt. Daarna krijgt DVSU meer grip op de wedstrijd en langzaam draait het spelbeeld om, er wordt een aantal keren gevaarlijk uitgebroken. Shamier komt er goed doorheen en wordt vastgehouden vlak buiten het strafschopgebied, vrije trap. Het scheelde niet veel of hij had zijn wonderschone vrije trap tegen Hees herhaald. Maar de bal belandt net iets te ver aan de verkeerde kant van de paal, de kant zonder netje erachter. Ook Ramzi en Koen duiken een aantal keren gevaarlijk op rond de zestien van de tegenstander. Een overtreding op Koen leidt tot nog een vrije trap vlak buiten de zestien, helaas was deze van mindere kwaliteit. Na een goede voorzet van Bas schiet Ramzi de bal op de paal. Vlak voor rust speelt Koen zichzelf goed vrij aan de linkerkant van de zestien, hij schiet de bal richting de tweede paal, maar de keeper staat goed op te letten en bokst de bal weg.

In de rust wordt gezegd dat er hier echt kansen zijn om te winnen, als we het eind van de eerste helft door kunnen zetten dan valt er wat te halen. Er moet meer druk op Lopik worden gezet en we moeten meer durven aan de bal. Met die instelling begint de tweede helft, en het werkt. Lopik komt er niet uit en we creëren goede kansen, Ramzi en Koen worden een paar keer goed weggestoken maar krijgen de bal er helaas niet in. De druk blijft er wel op staan, wat ervoor zorgt dat de keeper van Lopik een lange bal trapt in de richting van Bas. Die is vrij lang en wint het kopduel glansrijk, de bal gaat hoog richting Koen die samen met zijn bewaker omhoog springt. Koen maakt het hem lastig genoeg en de bal schiet door, Shamier heeft dat gezien en loopt nu in zijn eentje op de keeper af. Hij wacht lang en puntert de bal uiteindelijk langs de keeper in de goal, 0-1 DVSU! Na de goal gaat Lopik steeds meer pushen, en ondanks het inbrengen van verse krachten (Joost, Wessel en Lester) lukt het DVSU bijna niet meer om druk op de bal te krijgen. Lopik wordt gevaarlijker en gevaarlijker, en het is te danken aan onze verdedigers Daan, Erik en Maxime dat er geen grote kansen ontstaan.

Het spelbeeld wordt helaas gunstiger en gunstiger voor Lopik, af en toe breekt DVSU nog uit. Maar dicht bij een doelpunt komen ze niet. Lopik creëert ook niet echt grote kansen, maar de dreiging is er wel. Dit gaat zo een beetje door tot het moment dat Lopik in de zestien opduikt met de bal, er wordt een behoorlijk mislukte Zidane ingezet tegen een van onze verdedigers aan. Tot verbazing van het hele sportpark geeft de scheidsrechter een penalty, maar wat Lopik nog niet weet is dat Dylan bijna alle penalty’s tegenhoudt. En dat doet hij vandaag weer, hij bokst de bal schitterend uit de bovenhoek (voor de kijkers links, voor de keeper rechts). Dit geeft goede moed, er wordt hard gestreden om de bal uit de goal te houden. En dat lukt ook best aardig, we krijgen het zelf aan de bal niet echt meer voor elkaar maar het tegenhouden gaat best prima. Totdat we in de 90e minuut een vrije trap tegen krijgen rond de zestien meter, dat is nooit fijn natuurlijk, maar in de 90e minuut is het wel heel spannend. De bal wordt niet best ingeschoten, alleen daardoor raakt de bal Maxime die aan de zijkant van de muur staat. Dylan is al onderweg naar de andere hoek om de bal op te rapen en staat volledig op het verkeerde been, 1-1. Meteen vanaf de aftrap lukt het de mannen in het zwart om door te breken maar de voorzet van Gijs mist de richting en kracht om Koen te bereiken. Beide teams proberen nog wat, maar worden niet echt gevaarlijk meer. 1-1 is op zich een terechte afspiegeling van de wedstrijd, maar bij DVSU overheerst het gevoel dat er meer in had gezeten. Vooral door zo’n lullige tegengoal.

Voor het eerst in 10 jaar pakt DVSU een punt in de eerste wedstrijd, maar echt blij zijn ze er niet mee. Dat laat zien dat het een groep is die echt wat neer wil zetten dit jaar, volgende week tegen Brederodes is er weer een nieuwe kans om te laten zien wat we kunnen. Na de 8-0 tegen Kockengen zit het daar waarschijnlijk met het vertrouwen wel goed. Maar thuis hebben we de steun van ons eigen veld en natuurlijk de D-Side, we gaan kijken wat het ons brengt.

Verslaggever van de week: Gijs Dijkstra