• DVSU 1 is na een goede voorbereiding en een redelijke start van het seizoen nu dan toch tegen de eerste verliespartij aangelopen. Op het grote kunstgrasveld in Culemborg verloren de Utrechters vrij kansloos met 4-1 van Vriendenschaar. Het rotgevoel achteraf in de kleedkamer was ’s avonds gelukkig weer grotendeels verdwenen. Op de eerste teamavond van het seizoen was er de tijd om onder het genot van een drankje elkaar ook buiten het veld wat beter te leren kennen.

  In de moeizame eerste helft maakte zowel DVSU als Vriendschaar weinig aanspraak op de overwinning. Het lukte beide teams niet om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Tot in de 30ste minuut de lepe spits van Vriendenschaar erg gretig over een uitgestoken been neerging. De versierde penalty werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten.

  In de tweede helft werd een en ander omgezet in een poging meer druk op de bal te kunnen krijgen. Dat pakte echter niet goed uit. DVSU was met name in de omschakeling erg kwetsbaar en de eerste twee keer balverlies resulteerde meteen ook in twee doelpunten voor de Culemborgers. Een echt eindoffensief werd in de kiem gesmoord toen ook het vierde doelpunt viel. Zowel aan de bal als zonder bal ging er weinig meer goed. Het was dan ook tekenend dat er wat verwarring rond een inworp voor nodig was om door de verdediging van Vriendenschaar heen te komen. Miguel lette goed op en stuurde Valentijn de 16 meter in. Die had een puntgave voorzet in huis zodat Koen, die op de juist plek stond, de bal alleen nog maar hoefde binnen te lopen. De 4-1 was echter niet meer dan een kleine pleister op de wond.

  Bij thuiskomst in Lunetten zette een groot gedeelte van de groep een oude DVSU-traditie voort door het wokrestaurant Mister Shi onveilig te maken. Daarna was het in de DVSU-kantine tijd voor een onvervalste DVSU-voetbalquiz gemaakt en gepresenteerd door quizmaster Marten, die regelmatig al zijn docentvaardigheden moest inzetten om de groep een beetje in toom te houden. In de shotjesrondes deelde Shamier drankjes uit zoals hij op zijn beste dagen met steekpasses strooit. Bij het beerpong bleek dat het spelregelbewijs van LB niet helemaal op orde was. Desondanks wist zijn team met Jan, Filip en Florian toch te winnen.

  Deze avond schitterde assistent Ingmar in afwezigheid. Ook hoofdtrainer Eddy was plots verdwenen. Gelukkig werd zijn plek in het quizteam overgenomen door Kosta, die (na een sanitaire stop?) wat later aansloot. Uiteindelijk wist het team met Lars, Florian, Filip, Greg en Reijer de quiz te winnen.
  Om twaalf uur viel de deur in het slot en vertrok de groep richting de stad om daar het feestje door te zetten. Waku Waku bleek gesloten maar in de buurt werd nog tot in de kleine uurtje doorgefeest. Volgende week wacht EDO die op 9 uit 3 staan, maar niet voordat dinsdag het DHSC van Wesley Sneijder op bezoek komt in de knock-out fase van het bekertoernooi.

  Verslaggever van de week: Bas van Zuijlen