• DVSU 8 – Domstad Majella 4
  22-4-2023, Sportpark Lunetten

  Met mijn rentree tussen de palen, maak ik ook graag mijn entree als schrijver van het DVSU 8 wekelijkse wedstrijdverslag. Waar ik zal proberen me niet te beperken tot scorebordjournalistiek en meelullen met bestaande opinies, maar accurate en inhoudelijke verslaglegging, passend bij het niveau dat elke week op de mat wordt gelegd.

  Met het jammerlijke uitvallen van Stijn nog vers in het geheugen van de jongens, was de eerste horde die overwonnen moest worden, zoals wel vaker dit seizoen, het assembleren van een adequate selectie, om geen modderfiguur te slaan in deze kraker tegen de huidige koplopers Domstad Majella. Dankzij gastoptredens van Sam en Vadim wisten we met een compleet elftal en zelfs nog wat wisselspelers aan de start te verschijnen. Dit in een 4-5-1 opstelling, een tactische omzetting geïntroduceerd door Karst om het middenveld te versterken.

  Alle credits, want deze tactische aanpak zorgde ervoor dat wij de koploper uitstekend tegenstand konden bieden. Met geconcentreerd verdedigen en linies die compact op elkaar stonden, wisten de handige voorhoedespelers van de tegenpartij er nauwelijks doorheen te komen. Jasper speelde op rechtsback alsof hij daar de afgelopen maanden elke week speelde, en het gelegenheidsduo Sam en Daan had het achterin prima op orde. Aanvallend hadden we niet veel in te brengen, al wisten we er incidenteel gevaarlijk uit te komen. Met als hoogtepunt een vlammend schot van Jua dat kiezelhard op de kruising uiteenspatte. Dat zullen de nieuwe schoenen wel geweest zijn.

  Des te pijnlijker was het dat we vlak voor rust onze eerste tegenslag te verwerken kregen, bij een enorme zaadgoal uit een rebound van een van richting veranderd schot met een flinke lucht van buitenspel. Protesten mochten echter niet baten en de goal stond.

  Na rust vielen we al gauw ten prooi aan onze eigen goeie voornemens, toen een poging van achteruit op te bouwen jammerlijk mislukte en resulteerde in de 0-2. Aangeslagen maar strijdbaar gingen we op jacht naar de aansluitingstreffer, en met succes! Een door Sam en Karst zorgvuldig opgezette aanval werd uiteindelijk na een lage voorzet van de rechterflank feilloos door Jua verzilverd. En het geloof was terug!

  Helaas lukte het DVSU niet dit geloof ook om te zetten en doelpunten, en kregen we in de slotfase ook nog de 1-3 en de 1-4 om de oren, waardoor onze spelers toch met een nare nasmaak het kletsnatte veld 4 verlieten. Toch biedt een groot deel van de wedstrijd hoop en zijn er genoeg aanknopingspunten om op voort te bouwen, met een vrije zaterdag komende week hebben we alle tijd om technisch, tactisch, fysiek en mentaal toe te leven naar de wedstrijd tegen JSV.

  Tom