• In de eerder dit jaar gespeelde thuiswedstrijd trok DVSU nog aan het kortste eind en werd in de laatste 5 minuten een 3-1 voorsprong volledig weggeven tegen C.O.V. Desto. Op zaterdag 30 april was een voorsprong van 2-1 ditmaal genoeg om de drie punten mee te nemen in de wastas (die overigens wel aan vervanging toe is) naar Lunetten.

  De zaterdag begon zoals iedere andere. Er werd, door een aantal jongens, op tijd verzameld op het sportpark in Lunetten en er werd even nieuwsgierig gekeken naar en geroken aan het voedzame bakje van Greg. Ditmaal was dat Spinazie à la crème met flinterdun gesneden stukjes kip op een bedje van witte rijst op smaak gebracht met peper, een teentje knoflook en een vleugje zout.

  De door Levering in het leven geroepen tactiekkamer met eigen tactiekwand wordt door dezelfde trainer iedere week goed gebruikt, zo ook deze keer. De opstelling op de muur, de belangrijke punten samengevat en wederom een scherpe analyse van de tegenstander is voor de mannen van Lunetten allang geen nieuws meer. Wel nieuw zijn vaak de accenten die de trainert voor iedere week weer uit de hoge hoed tovert. Zo werd er dit keer gekozen om te spelen zonder nummer 10, die was op schoolreisje, maar met een komvormig middenveld en inzakkende spitsen als Desto in balbezit door de eerste fase van de opbouw kwam. Uit de reacties op de tactiek, onder leiding van scherpzinnige Gijs, werd duidelijk dat er van gemakzucht deze week geen sprake zou zijn.

  Nadat er was omgekleed in een te kleine kleedkamer, de fysio gewaarschuwd was dat die de behandelingen in de douche beter niet te dicht moest uitvoeren voor de sensoren, werd er aan de wedstrijd begonnen met: Thijs, Daan, Bas, Erik, Max, Reijer, Nordin, Valentijn, Ramzi, Koen en Miguel. Na het startsignaal van de scheids stuiterde de bal (want rollen deed ie niet op deze keiharde knollentuin) naar baltovenaar Nordin en werd een enerverende eerste helft op de mat gelegd. Beide ploegen hadden hun kansen om te scoren. Desto probeerde iets meer te voetballen en DVSU zocht met de terugplooiende kom opstelling iets meer de beloning in de omschakeling. Na een minuut of 20 was het uitgerekend gelegenheidslinksback Daan Bayer die met een fluwelen buitenkant de altijd gretige Van Harskamp wegstuurde richting de goal van Desto. De weg was lang en de spits van DVSU vroeg zich tijdens zijn rush af waarom die niet werd ingehaald, maar Koentje was gewoon te snel. Een doffe knal, de keeper naar de lange hoek en de bal in de korte. 1-0!

  In de rust werd gewaarschuwd voor een hoger druk zettend Desto dat meer vanuit de lange bal zou gaan spelen. Voetballen op deze heide was namelijk ook voor de goed voetballende ploeg uit Vleuten niet te doen. Ondanks de waarschuwingen was het in de tweede helft al heel snel raak. De altijd stabiel spelende van Zuylen speelde een bal door het midden die daar werd verloren, in de direct volgende omschakeling kwam de goede nummer 8 van Desto tot een schot in de 16. Deze werd in eerste instantie gekeerd door keeper Bosman, maar werd in tweede instantie leep over de uit alle macht inglijdende Grieks/Egyptische adonis Ramzi heen gestift. 1-1! DVSU toonde zich echter weerbaar en bleef goed compact spelen waardoor er aan beide kanten weinig kansen ontstonden, totdat plots in de 70ste minuut motormuis Miguel, al 8 wedstrijden op rij trefzeker, een pracht balletje van Koen tot doelpunt promoveerde. 2-1! Nu volhouden en het niet weer uit handen geven. Er werd gewisseld: Met een wederom vastzittend sleutelbeen kwam dekhengst Arie het veld in voor moe gestreden Valentijn, kwam Gijs erin voor Ramzi en later werd Greg gebracht voor Daan. Er was nu behoefte aan ruwe power en druk naar voren. Desto werd sterker. Het lukte Desto echter niet om te scoren ook niet uit de door de Gijs (die over zijn tegenstander heen struikelde) cadeau gegeven vrije trap aan de rand van de 16. Maar de tegenstander van DVSU bleef aandringen en creëerde meer en meer kansen.

  Gelukkig had Dvsu nog één troef achter de hand: Thijs Bosman, de keeper. De man haalde een absoluut topniveau en heeft ervoor gezorgd dat DVSU 3 punten mee naar huis kon nemen. Desto kreeg 8 corners, schoot ballen richting de kruising en probeerde stiekem bij de tweede paal de bal in de goal te koppen, maar Thijs had alles door. Achteraf is het met recht gelukt om de keeper van DVSU tot speler van de wedstrijd te stemmen. Dit is op zichzelf al een behoorlijk prestatie daar waar er iedere week door een legioen, onder leiding van v/d Pol senior, gestemd wordt op v/d Pol junior uit Lunetten. Geen wonder dat deze linkspoot op zijn 19e nu al hier en daar wat vedettegedrag vertoont.

  Na het laatste fluitsignaal kon DVSU opgelucht adem halen. Er was wederom gewonnen, de balans van de vorige wedstrijd was hersteld en de koeien uit Vleuten,… die konden eindelijk weer terug de wei in.
  Volgende week kunnen de fietshelmen uit de kast getrokken worden, want het kan zo maar eens zijn dat er verzameld wordt op de Uithof. Daar kunnen wij en heel Olympos hopelijk wat langer genieten van Erik zijn nieuwe vest.

  Verslaggever van de week: Reijer Krikke