• Na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Vriendenschaar vond DVSU zichzelf terug op de 8e plaats in de competitie. Door de ondermaatse prestatie van vorige week betekende dit dat DVSU achterom moest gaan kijken om niet verder af te glijden op de ranglijst. Met de ongeslagen koploper VVIJ op bezoek was het maar zeer de vraag of de Lunettenaren het tij konden keren.

  In vergelijking met de voorgaande wedstrijden was er door de trainersstaf het een en ander aangepast. Zo begon Wassim dit keer op het middenveld, startte Marten op 10 en keerde Koen van Harskamp na zijn jaarlijkse vakantie naar een ver oord terug in de spits, waar hij Hamza vergezelde. Ook Thijs, Max, Lloyd, Lorrie, Valentijn, Nordin en Milo verschenen aan de aftrap.

  Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was duidelijk en DVSU begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. VVIJ werd gelijk onder druk gezet en de balveroveringen die hieruit volgden, vormden vaak de start van een aanval van DVSU. Echter, deze tactiek leverde nog niet echt kansen op en na een kwartiertje begon het wedstrijdbeeld te keren. VVIJ kwam wat makkelijker aan voetballen toe en begon wat meer de aanval te zoeken, ook al leidde dit niet direct tot grote kansen. Wel lukte het de bezoekers gevaarlijke situaties te creëren met hun standaardsituaties. Toch was het DVSU dat op voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft werd Koen diep gestuurd en ontstond er een duel om de bal waarbij Koen, twee verdedigers en de keeper van VVIJ betrokken waren. Uit deze klutssituatie rolde de bal perfect voor de voeten van Marten die beheerst raak schoof. Ook gedurende de rest van de eerste helft bleef DVSU in balbezit goed voetballen, wat resulteerde in een tweede treffer van Marten. Hamza werd op links vanuit het middenveld aangespeeld en kon op zijn directe tegenstander afrennen. Al rennend wist hij met een subliem balletje buitenkantvoet de diepgaande Marten te bereiken die vervolgens beheerst de keeper voor een tweede keer verschalkte.

  Zo kon DVSU met een 2-0 voorsprong aan de thee, maar in de kleedkamer was niet iedereen er gerust op. Eerder in het seizoen werd er nog een 2-0 voorsprong weggegeven tegen Brederodes, en met de vele corners die in de eerste helft werden weggeven was niet iedereen gerust op een goede afloop. Ongewijzigd kwam DVSU de kleedkamer uit en werd er aanvankelijk niets weggegeven in het begin van de tweede helft. Al vrij snel kwam daar verandering in na de eerste wissels van VVIJ. Deze aanvallende wissels moesten de ploeg uit IJsselstein nieuwe aanvallende impulsen geven, maar toch wisten ze te scoren volgens een beproefd recept. De net ingevallen spits van VVIJ wist bij zijn eerste balcontact uit een hoekschop raak te koppen, en de spanning was terug in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp wist diezelfde spits tien minuten later opnieuw vrij te komen bij een corner en kon zo vrij de 2-2 binnenkoppen. Hieruit kunnen we wel opmaken dat het spreekwoord ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’ niet opgaat voor de ploeg.

  Hierna waren er nog zo’n twintig minuten te spelen en de bezoekers roken bloed. De thuisploeg rechtte echter de rug en vocht zich weer terug in de wedstrijd. Eerst werd een doelpunt van Lloyd nog afgekeurd maar zo’n vijf minuten later was het alsnog raak. Een afgeslagen standaardsituatie belandde uiteindelijk bij Hamza rechts van de 16. Zijn diepe voorzet werd terug gekopt door Maxime en werd vervolgens binnengekopt door Koen: 3-2! Iedereen was vervolgens gebrand om deze nieuwe voorsprong vast te houden. Er werd voor elke meter gevochten en geen enkel duel werd geschuwd, met Wassim op 6 voorop. VVIJ drong wel aan maar telkens wist een speler van DVSU er wel weer een stokje voor te steken. Vervolgens kon Koen nog de 4-2 binnenschieten maar tot iedereens verbazing legde hij een knoop in zijn benen in plaats van de bal in het doel te schuiven. In de laatste minuut was VVIJ nog het dichtstbij een gelijkmaker. Een vrije bal werd geblokt door de muur maar de afvallende bal werd opgepikt door een aanvaller van VVIJ die vervolgens de bal hard tegen de dwarsligger schoot. Daar kwamen we met de schrik vrij, maar gelukkig kon er snel ademgehaald worden op sportpark Lunetten bij het laatste fluitsignaal.

  Zo trok DVSU aan het langste eind in een spannende wedstrijd en bracht het VVIJ zijn eerste nederlaag toe. Hiermee lieten ze zien dat het team wel degelijk een goed niveau kan halen met de juiste inzet en intensiteit. Om te bewijzen dat het bij de betere ploegen hoort, moet dit wel elke week laten zien worden. Volgende week gaat de ploeg uit Lunetten op bezoek in Woerden om deze overwinning een goed vervolg te geven.

  Verslaggever van de week: Maxime Yenga