• Vorige week won DVSU ruimschoots van Voorwaarts (0-7 red.), waardoor het haar zesde overwinning op rij behaalde. 18 uit 6. Wat een reeks van de mannen uit Lunetten! De rekensom wordt met de week ingewikkelder, maar toch durfde trainer Lev(!)ering het aan tijdens zijn voorbespreking: 21 uit 7, dat zou nog mooier zijn. Echter, moest dan wel gewonnen worden van het stugge Focus’07. Deze heren uit Culemborg staan dan wel op plek 12 van de ranglijst met 18 punten, maar hebben een patent op gelijke spelen. Van de negen wedstrijden die er dit jaar gespeeld zijn, werden er zes gelijkgespeeld, twee gewonnen en een verloren. Logischerwijs was dit kunstje voor DVSU dus niet zomaar geklaard. Daarom bracht Levering na zijn rekensom van 21 uit 7 onze mannen meteen terug in de realiteit door te stellen dat dit een wedstrijd op zich was. De reeks van overwinningen moest voor nu vergeten worden en de scherpte moest er sinds minuut één vanaf druipen. Dit advies van trainer Lefvering nam iedereen tot zich onder luid geknaag van assistent Kosta, die met vier happen nog snel twee tosti’s naar binnen vouwde in de voorbespreking. Hierna ging Kosta snel verder als ‘Kosti’ en werd de always good-looking Erik uitgehoord over zijn ‘likje en wipje’ van de nacht ervoor. Kortom, de sfeer zat er weer goed in op Sportpark Lunetten. Het basisrecept voor een mooie voetbalmiddag.

  De arbiter van vandaag was de heer Jacobs. Hij zag aan de kant van DVSU de volgende namen op het wedstrijdformulier verschijnen: Thijs, Daan, Maxime, Erik, Bas, Reijer, Nordin, Marten, Ramzi, Miguel en Koen. Nadat de laatste zijn AC*-gewricht (*Is een verbinding van het schouderdak (Acromion) met het sleutelbeen (Clavicula)) had ingetaped en Nordin juiste maat broekje had aangetrokken, kon scheidsrechter Jacobs het fluitsignaal geven voor het begin van de eerste helft…

  DVSU begon slordig, al vroeg in de wedstrijd raakte Focus de lat na balverlies op het middenveld. Hierdoor was iedereen meteen wakker geschrokken en kreeg DVSU de wedstrijd beter onder controle. De eerste schietkans volgde dan ook snel voor spits Koen, nadat rechtsback Daan was doorgelopen en voorgaf. Helaas eindigde deze kans recht in de handen van de keeper van Focus. Kort hierop volgend kon Marten een bal uit de zestien opvangen met de borst en wist hij met een gericht lobje over de verdediging van Focus Koen te bereiken. Dit keer stuitte onze spits op de voet van de keeper. Jammer, want in deze poging zat duidelijk meer als er gerichter in de hoek geschoten was. Na een kwartier liet de andere spits Miguel voor het eerst van zich horen. Na het goed doorjagen op een bal waarvan iedereen dacht dat hij over de achterlijn zou gaan, kon hij voorgeven en Ramzi bereiken die net niet wist binnen te schieten. Inmiddels was dit al kans nummer drie na een kwartier voetbal, waarna Maxime terecht op zijn ploeg inpraatte: “Kom op boys, willen we wel scoren?” en trainer Levering opperde voor “Een betere bezetting voor de goal.”

  In de beginfase werd het meteen duidelijk dat er veel ruimte aan de rechterkant zou komen te liggen. Hier ging DVSU in het verloop van de eerste helft steeds meer over spelen. Zo stoomden Marten en Maxime beiden een keer goed door aan deze kant. Ook hadden zij een goede lage voorzet in huis, maar werden de kansen in de zestien continu om zeep geholpen. Na 25 minuten voetbal was het eenrichtingsverkeer geworden: DVSU viel aan en Focus verdedigde met man en macht.

  Het werd daarom tijd voor een goal moet Nordin gedacht hebben. Na een goede dribbel door de as van het veld, gaf hij een verfijnde steekbal op Miguel die een niet te missen kans in de een op een met de keeper binnenschoof. 1-0! Dit bleek het startsein van meer kansen voor DVSU. Zo kreeg Koen nog twee mogelijkheden dichtbij de goal, maar stond de keeper van Focus telkens op de juiste plek. Dit frustreerde het thuispubliek, want 3-0 was gezien de kansenverhouding een normale tussenstand geweest. Waar het vorige week tegen Voorwaarts dus wel lukte om het net te vinden, leek dit vandaag een lastige opgave voor de voorhoede.

  Na 35 minuten op de klok werd Focus voor het eerst weer gevaarlijk via een goed opgezette counter en wist het rakelings de buitenkant van de kruising te raken. DVSU moest oppassen voor dit soort momenten, want hierdoor zou onnodig de 1-1 kunnen vallen. Na dit moment kreeg DVSU nog een levensgrote kans nadat de sterk spelende Max drie man voorbijliep aan de rechterkant en met een lage voorzet Miguel bereikte die weer de keeper raakte… Vervolgens kon Marten opvangen en schieten, maar werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger van Focus. Wéér een grote kans en geen doelpunt. Een terugkerend verhaal in de eerste helft.

  Het eerste kwartier na de thee kreeg DVSU nog meer mogelijkheden op de 2-0, via Ramzi, Reijer, Koen en Miguel. Vanaf de kant leek het net of de eerste helft opnieuw afgespeeld werd in deze fase van de wedstrijd: Kansen maar geen goals. Een analyse waar je je als voetbalspeler, - trainer of -toeschouwer altijd zorgen om moet maken, want iedereen weet dan dat de voetbalwetten in werking gaan treden: “Als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant”. De trainer van Focus bleek ook op de hoogte van deze voetbalwet en begon op zijn ploeg in te praten: “Het staat nog maar 1-0, geloof er nog in mannen.” Ondertussen werd Focus ook steeds gevaarlijker. Uit een corner kregen de heren in het zwart een schietkans die goed gepakt werd door keeper Thijs, die de laatste tijd een sterke indruk maakt. Met nog 25 minuten op de klok werd Valentijn ingebracht voor Koen, voor wie het vandaag niet weggelegd was een goal te maken voor zijn ploeg. Hierna leek het middenveld de organisatie even kwijt te zijn, waardoor Focus een aantal keer erg gevaarlijk werd met onder andere een lage voorzet. Ook kon de spits van Focus door balverlies een op een met keeper Thijs, maar had hij wederom een uitstekende reactie op het stiftje dat geproduceerd werd. Toch kon Thijs iets later de 1-1 niet voorkomen nadat een lange crossbal over de rechterkant de spits in staat stelde om een op een te gaan en de bal in het doel te schuiven. 1-1! Zo zie je maar dat de voetbalwetten altijd opgaan…

  De laatste fase van de wedstrijd was voor DVSU. Trainer Levering probeerde aanvallend nog wat te forceren door Jerry en Gijs in te brengen. Ook kreeg Valentijn nog een goede schietkans na een voorzet van Daan, maar weer stond de keeper van Focus in de weg. Ook Focus was nog dichtbij de 1-2 nadat een schot op randje zestien de lat raakte. In de allerlaatste minuut schoot Marten nog goed op doel, maar tikte de keeper van Focus de bal over het doel. Hierdoor stond na 90 minuten voetbal de 1-1 op het scorebord. Achteraf zou deze wedstrijd de boeken ingaan als de wedstijd van de keepers…

  Helaas is de reeks overwinningen voor DVSU doorbroken, maar hierdoor heeft de ploeg wel een reality check gekregen. In de kleedkamer overheerste het gevoel van een verloren wedstrijd en de sfeer was in het begin bedroevend. Gelukkig sprak trainer Levering hierna zijn trots uit over de reeks van de afgelopen weken, maar benadrukte hij wel dat het volgende week bij Desto van een hoger niveau moet zijn. Dit deed de sfeer verbeteren, waardoor de meeste mannen met opgeheven hoofd de kantine inliepen voor de derde helft. En dit heeft heel Lunetten geweten: Als het goed is heeft u het La La La gehaktbal van zanger Evert Baptist de hele avond kunnen horen… Tot volgende week 14:30 Desto uit!

  Verslaggever van de week: Arent van der Put