• Na de enorme domper van vorige week tegen EDO was de ploeg van Eddy Levering opzoek naar eerherstel tegen Vriendenschaar. Een ploeg die al 6 wedstrijden ongeslagen was en daarnaast werd er eerder dit seizoen met maar liefst 4-1 verloren van de Culemborgers. Het zou dus geen makkelijke wedstrijd worden, dat was duidelijk.

  Voor de wedstrijd verzamelden de heren van DVSU bij de enorm rustige kantine. Het seizoen is immers voor de meeste jeugdteams al afgelopen. Er heerste een relaxte sfeer, waar Miguel besloot om een yoghurtbakje uit zijn tas te halen. Medespits Koen had toevallig precies hetzelfde yoghurtbakje mee. De spitsen zijn in ieder geval vandaag goed op elkaar ingespeeld. Zou dit een voorteken zijn van in hoeverre de twee topscoorders het net weer een aantal keer gaan vinden vandaag?

  Tijdens de bespreking maakte Eddy de opstelling bekend: Thijs, Max, Erik, Bas, Nordin, Marten, Greg, Aorie, Ramzi, Koen en Miguel in de 1-3-5-2 formatie. Het moest gedaan worden zonder aanvoerder Daantje Bayer die ons in de nacht nog een prachtig motivatie/zang filmpje stuurde. Oude man Reijer was helaas geblesseerd en Valentijn was voor zijn examenreis in Turkije (blijkbaar is dit het nieuwe Lloret De Mar?). Eddy benadrukte daarna de belangrijke rol vandaag voor Aorie aka Guus Til. Hij zou vaak diep in de hoeken moeten opduiken in afstemming met de twee spitsen. Gassen voorin, hopelijk heeft Aorie genoeg benzine in zijn Ferrari gedaan vandaag.

  De warming-up begon wat later omdat de wastas nog opgehaald moest worden. Tijdens de warming-up merkte je dat iedereen wat stilletjes was, wat minder beleving dan normaal. Waren de mannen heel geconcentreerd op de wedstrijd of misten ze toch de energie van Bayer? Desalniettemin begon DVSU super scherp aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en aan de bal zag het er ook prima uit. Na ongeveer 20 minuten spelen zorgde Nordin ervoor met een diepte pass dat Miguel richting het doel afliep. Migi bleef koeltjes en schoot laag binnenkant paal de bal achter de keeper, 1-0! Niet veel later werd, volgens de trainer, één van de mooiste goals van het seizoen gemaakt. Vanaf achteruit opbouwend werd uiteindelijk Migi in de hoek gestuurd door Ramzi. Hij zocht weer de combinatie op met Ramzi die met een knappe hakbal de bal terug gaf aan Miguel. Miguel passeerde zijn tegenstander in de 16 en zette de bal voor met buitenkantvoet naar Koen die in leeg doel kon inschieten. Prachtige teamgoal, 2-0! Ondertussen was Florian ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Erik. Florian, die eigenlijk weinig speelminuten had verwacht, speelde een kei van een wedstrijd. Hij zou zich later uitmonden tot MOTM. Na de 2-0 begon Vriendenschaar steeds meer in de wedstrijd te komen. DVSU kon niet meer goed druk krijgen op de bal en Vriendenschaar bleef maar gevaarlijke kansen creëren. Eddy besloot daarom om tijdens de wedstrijd tactische aanpassingen te doen. Gelukkig hield DVSU uiteindelijk stand tot de rust.

  Een voorsprong van 2-0 tijdens de rust, dat mogen we echt niet weggeven zei Eddy in de kleedkamer. Helaas staat alleen DVSU niet bekend om ‘het dood maken’ van wedstrijden. Dus maakte clublegende Jesse de Waaijer een terechte opmerking in de rust. We zouden niet mee moeten gaan in het flipperkast voetbal en juist meer rust aan de bal moeten creëren. Helaas werden de woorden van De Waaijer niet omgezet in daden, want DVSU begon slap aan de 2e helft. Dit resulteerde in een snelle aansluitingstreffer van Vriendenschaar met een ingestudeerde lage corner die in het zijnet werd geschoten, 2-1. Maar DVSU had maar 5 minuten nodig om de marge terug te brengen tot 2 doelpunten. Uit een afgeslagen corner schoot Super Maxi uit de draai de bal prachtig in de bovenhoek, 3-1. Nu zou DVSU het toch niet weer weggeven? Toch werd het 10 minuten later weer spannend. Thijs kon een indraaiende corner niet goed genoeg weg werken en de bal werd van dichtbij door een speler van Vriendenschaar ingetikt, 3-2 en de spanning was weer terug in de wedstrijd.

  Jerry en Shamier kwamen toen in de ploeg voor Nordin en Miguel. De wissels zouden moeten zorgen voor nieuwe energie in de ploeg. Jerry, vader van inmiddels 3 kinderen en gretig opzoek naar meer tijdens zaterdagavonden, kreeg uiteindelijk de bal op randje zestien. Hij wilde eigenlijk gaan schieten, omdat hij wilde scoren voor zijn zoontje die zat te kijken. Op het laatste moment zag hij dat Koen er toch beter voor stond. Koen schoot de bal tegen de touwen, 4-2 en wedstrijd beslist. De grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar de scheids liet zich niet gek maken. Vriendenschaar was daarentegen duidelijk niet gecharmeerd van de scheidsrechter. Dit resulteerde er even later in dat nummer 16 van Vriendenschaar, Nordin look-a-like, zijn tweede gele kaart kreeg voor aanmerkingen op de scheids. Met 10 tegen 11 was het geen wedstrijd meer en de scheids floot af, 4-2 eindstand.

  Na afloop was al snel duidelijk dat DESTO had gewonnen bij Brederodes en Hercules bij Voorwaarts. Dit betekent dat Hercules de 3e periode gaat winnen en dat DESTO 2 punten voorstaat op plaats 3. DVSU zal om de nacompetitie te halen dus volgende week moeten winnen bij Hercules en DESTO zal minimaal gelijk moeten spelen tegen Focus. Een lastige opgave voor de mannen uit Lunetten, maar zeker niet onmogelijk. Volgende week zal DVSU nog alles moeten geven om te winnen en hopen op een misser van DESTO. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dat konden we wel zien afgelopen zondag bij ADO-Excelsior. Maar voorop staat dat wij in ieder geval alles eraan moeten doen om volgende week zelf te winnen en dat begint op de training dinsdag. Let’s go boys!

  Verslaggever van de week: Ramzi Abu-Zeid