• Met misschien wel de laatste wedstijd voor de komende maand(en) voor de boeg was DVSU 1 zeer gebaat bij het winnen tegen het stugge FOCUS 07. Een overwinning was belangrijk om aansluiting te houden bij de bovenste regionen. Wanneer het zou verliezen zou het een aanzienlijke afstand tot hen krijgen. Een belangrijke pot dus voor de mannen uit Lunetten.

  Op deze ijskoude natte zaterdagmiddag koos trainer Levering voor een basiselftal dat goed uit de voeten kan in de kleinere ruimtes. Trainer Levering koos daarom voor de volgende namen: Thijs, Maxime, Daan, Erik, Bas, Nordin, Reijer, Marten, Jerry, Shamier en tot slot Miguel. Deze elf waren ondanks de beperkte mogelijkheden aan voorbereiding aan uitstekende voorbereiding bezig. Zelfs door het wijzigen van hun tenue in de laatste minuut voor de wedstrijd lieten zij zich niet van de wijs brengen.

  DVSU begon de wedstrijd met uitstekend teamwork. Met pressie op de helft van de tegenstander veroverden de mannen zeker vijf ballen op de helft van FOCUS’07. Hierbij creëerden de elf van Levering een reeks aan kansen en mogelijkheden. Zo poogden Jerry en Nordin het van afstand en was vaak de eindpass net niet lekker. In de 18e minuut was het wel raak via Shamier die na goed doorzetten bedaard met een punter afrondde, 0-1. Na deze verdiende voorsprong zetten de Utrechters door. Met name via openingen van Shamier richting Maxime kwam er over de rechterflank veel drang naar voren. Vanuit eenzelfde situatie kwam DVSU voor de goal van de tegenstander en was Miguel er als de kippen bij en schoot de bal van dichtbij tegen de touwen. Echter werd de 0-2 afgekeurd na een zeer discutabel vlagsignaal van de grensrechter. Soms lijkt het in de amateurcompetitie wel of je tegen twaalf tegenstanders voetbalt.

  Ook na deze situatie was er niks aan de hand en DVSU domineerde, maar verzuimde te scoren via mogelijkheden die de middelste- en voorste linie niet goed uitspeelden. Echter was er ook geen reden voor angst, want de hardwerkende mannen van FOCUS’07 waren nog niet voor de goal van Thijs geweest. Totdat bij een hoge steekpass de bal tussen de laatste linie en de keeper viel en daarbij de bal uit een blok van de spits niet verder kwam dan de zestienmeter. De bal kwam in de voeten van een speler van FOCUS’07 en die schoot simpel binnen. De 1-1 verschijnt op het scoreboord en de gefrustreerde blikken op de gezichten bij DVSU ook. Daar waar het team regelmatig goed aanvallend voetbal laat zien, kan het vaak aan het eind van de gespeelde 90 minuten niet drie punten bijschrijven. Na het maken van de 1-1 komt FOCUS’07 beter in de wedstrijd waarbij het eigenlijk geen kansen creëert. Reijer is een stop waar de tegenstander veel moeite mee heeft. Maar eigenlijk is het vooral DVSU dat slordiger aan de bal wordt en dat geen kansen meer creëert. Zo sluipt de wedstrijd de tweede helft in.

  Bij rust was de frustratie te zien op de koppen van de mannen van DVSU. Die overwinning moest nu echt eindelijk eens geboekt worden. Trainer Levering haalde Bas en Miguel naar de kant en hoopte met deze verse impulsen de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken.

  Met de wind en regen in het gezicht begon de tweede helft in Culemborg. Hierbij creëerde FOCUS’07 haar eerste grote kansen. Hierbij schoot een speler van dichtbij over en redde Thijs knap. Het was niet zozeer dat FOCUS domineerde, maar het was vooral DVSU dat ongemakkelijk voetbalde. Zowel trainer Levering en Nordin dachten aan vers bloed in de ploeg, waarbij een lopende spits voor meer reuring in de voorste hoede moest zorgen. Dit wierp haar vruchten af en DVSU kwam in het tweede gedeelte weer in de wedstrijd. Na een dieptepass op Shamier lokte de ervaren spits slim een penalty uit. Maxime pakte de bal op en benutte de strafschop koelbloedig zoals we hem kennen. De ploeg kwam weer op voorsprong en de opluchting was goed te zien op de gezichten aan de zijkant van DVSU.

  DVSU zette daarna door en creëerde daarna gelijk een grote kans via Marten en Arent die zichzelf kon belonen voor een sterke invalbeurt. Helaas schoot hij op de voeten van de keeper en vergat daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Het tij keerde hierna en FOCUS’07 ging geloven in een punt. Met lange halen naar de goal van Thijs zorgde de laatste man van FOCUS’07 voor aardig wat onrust. Echter stond de laatste linie als een dijk en was er geen doorkomen aan. Alhoewel het aardig billen knijpen was aan de kant van de DVSU. In de laatste minuten kwam de bal nog eenmaal voor de goal, maar Daan wist de bal nog net weg te tikken en Marten schoot hem uiteindelijk weg. Zo zie je dat een dergelijke verdedigingsactie net zo belangrijk kan zijn als goal. Godzijdank floot de scheidsrechter af en was de opluchting merkbaar bij de heren van DVSU 1. Een moeizame, maar zeer verdiende overwinning. Wellicht voelde het team toch een telepathische mentale steun van hun leider Kosta. Al met al verscheen er weer een lach op het gezicht van trainer Levering en konden de mannen aan hun verdiende ontspanningen beginnen.


  Verslaggever van de week: Lester Scholte