• Op 1 februari 2020 reisden de mannen van DVSU af naar sportpark Achter ’t slot in Zeist voor een wedstrijd tegen koploper Jonathan. Eerder dit seizoen werd met 3-1 verloren, al speelde DVSU destijds wel een goede wedstrijd. De mannen van trainer Jorick Straatman hoopten de goede start van de 2e helft van de competitie, vorige week werd Focus met 4-2 verslagen, een goed vervolg te geven. Gezien de moeizame resultaten in uitwedstrijden leek dit echter een enorme uitdaging.

    In de kleedkamer werd nog eens uitvoerig stilgestaan bij de ingrediënten die nodig zijn om een resultaat tegen een topploeg te behalen. Dit resulteerde onder andere in een prachtige editie van ‘rekenen met LB’ (voor de liefhebben, zoek maar eens op YouTube naar rekenen met Aad de Mos!). Op de vraag wat de kans zou zijn dat de spits van Jonathan op doel zou kunnen schieten in een één-tegen-één situatie met LB reageerde hij aanvankelijk laconiek met 50/50. Na kort overleg werd dit al gauw 40/60 en zelf 30/70, uiteraard in het voordeel van onze spijkerharde stopper. Uiteindelijk beëindigde hij zelf de discussie door te stellen dat de spits van Jonathan helemaal niet op doel zou kunnen schieten. En zo geschiede. Voor Jorick en Wim was het vanwege uiteenlopende randzaken niet eenvoudig geweest een elftal op de been te brengen. Zo stonden er bij de tactische training donderdag maar 10 spelers op het veld. Iets ander omstandigheden dan bij de gastheren van vanmiddag, die in de winterstop zelfs op trainingskamp naar Marrakesh zijn geweest.

    Aan het begin van de wedstrijd nam Jonathan, zoals verwacht veelal het initiatief. Via de handige en snelle buitenspelers werd geprobeerd om gevaarlijk te worden voor het doel van Dylan. Door de compacte organisatie van DVSU leidde dit niet tot hele grote kansen voor de thuisploeg. DVSU probeerde zelf te loeren op een kansje in de omschakeling. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Jonathan een aantal corners, maar hieruit volgden geen grote kansen. Even laten leek DVSU in één van de spaarzame uitbraken de bal te verspelen. Een gemakkelijke bal leek opgepakt te kunnen worden door de keeper, maar toen deze dit verzuimde te doen was Jesse er als de kippen bij om vanuit een moeilijke hoek te scoren: 0-1. De spits is helemaal los na de winterstop. Dit was alweer zijn 3e doelpunt in 2 wedstrijden. Hopen dat hij deze lijn door kan trekken. Vlak na de openingstreffer was Jonathan dicht bij de gelijkmaker, na geklungel in de DVSU defensie. Gelukkig was Dylan goed genoeg bij de les en wist hij de bal net over zijn doel te tikken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de pauze.

    In de tweede helft probeerde Jonathan een gelijkmaker te forceren. Naar mate deze langer uitbleef begonnen de gastheren zich meer en meer te ergeren. Met name via de handige rechtsbuiten probeerden de groenhemden richting het doel van DVSU te komen, maar dit leidde niet tot grote kansen voor Jonathan. De defensie van DVSU bleef knap stand houden. LB trakteerde het aanwezige publiek zelfs nog op zijn ‘signature move’. Met een felle tackle op de bal (en een beetje man) liet hij zijn tegenstander kansloos. Even later viel het doelpunt, waarvan je wist dat hij ging komen, dan toch. Het lukte DVSU niet om de bal goed te verwerken na een voorzet. Hierdoor kon de spits van Jonathan van dichtbij scoren: 1-1. In de slotfase ging Jonathan verwoed op zoek naar het winnende doelpunt, maar tevergeefs. DVSU vierde het bonuspunt als een overwinning. Eindelijk een goed resultaat tegen een van de topploegen in de competitie. Dit geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Man of de match was Ramzi met zijn 2 enkelbraces. Via deze weg wil ik de afgereisde DVSU-supporters bedanken voor de steun. Helaas was de D-side er niet bij. Hopelijk kunnen zijn volgende week in de thuiswedstrijd tegen OSM voor een mooie sfeer zorgen langs de lijn.

    Verslaggever van de week: Lars Bos