• Na twee welverdiende weken rust begon DVSU 1, weliswaar in de zaal, al op 2 januari aan het nieuwe voetbaljaar. Daarna volgden nog 7 trainingssessies en 2 oefenwedstrijden zodat de selectie weer topfit was bij de hervatting van de competitie. Vandaag de wedstrijd tegen een oude bekende, Focus ’07 uit Culemborg kwam op bezoek.

  Niet alleen de selectie, maar meerdere DVSU’ers hebben deze winterstop niet stilgezeten. Tijdens de winterstop kon het nieuwe kleedkamercomplex in gebruik worden genomen. Ruime kleedkamers met een moderne en frisse uitstraling, complimenten aan het bestuur voor al het werk en de lange adem die hiervoor nodig was! Ook de beruchte ultra’s van de D-side hadden de competitieonderbreking gebruikt om eigen ontworpen spandoeken en stickers te maken (de oplettende Lunettennaar heeft de stickers natuurlijk al overal in de wijk zien hangen).

  Focus had allesbehalve een gemakkelijke 1e competitiehelft achter de rug. Met een schamele 7 punten en een in de winterstop afgezwaaide hoofdtrainer was het duidelijk dat Focus met nieuwe energie het jaar 2020 in wil. De malaise bij de Culemborgers was echter geen reden voor onderschatting aan de kant van DVSU. Er stonden weer een hoop oude bekenden op het wedstrijdformulier en in het verleden waren de twee teams altijd zeer aan elkaar gewaagd.

  Waar de rood-witten in de oefenwedstrijden nog moeite hadden gehad om het net te vinden was daar vandaag geen sprake van. Na een kwartier werd Samir door Shamier weggestoken en verschalkte hij de keeper in de korte hoek. Het was wel meteen de laatste actie van Shamier die uit voorzorg voor zijn gevoelige hamstring het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Abdullah.

  Door de bal steeds snel van links naar rechts te laten gaan wist DVSU de verdediging van Focus uit elkaar te spelen. Samir benutte de ruimte die op rechts was ontstaan en kwam tot een voorzet richting Jesse. Die won zijn kopduel en knikte de bal strak in de korte hoek, 2-0. Het feestje werd gevierd bij de trouwe aanhang van de D-side.

  Niets aan de hand zou je denken, DVSU had het betere van het spel en kon de wedstrijd controleren. Maar in een vloek en een zucht stond het alweer gelijk. Twee keer lukte het niet om een bal goed te verwerken na een doodspelmoment en twee keer waren de spitsen van Focus wel bij de les. Van dichtbij was keeper Tom kansloos. Vlak voor rust was het gelukkig Marten die op zijn karakteristieke frommelmanier door de verdediging heen wist te breken. Weer volgde een voorzet richting Jesse en weer knikte hij knap raak.

  In de rust werden de puntjes op de i gezet, en beloofde Abdullah om “sowieso één goal” te maken. DVSU begon wederom goed aan de tweede helft alleen stond het vizier nu niet op scherp. Na zo’n 60 minuten spelen wist Marten na een onderschepping op het middenveld Abdullah diep te sturen. Met een fraaie sleepbeweging verloste hij zichzelf van zijn verdediger en liet vervolgens de keeper kansloos. De belofte was ingelost.

  Voor de neutrale toeschouwer zal het daarna een stuk minder leuk zijn geworden. Het spel werd steeds slordiger en Focus begon met steeds meer lange ballen opportunistisch op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Die viel niet. De grootste kansen waren ook in de tweede helft voor DVSU, maar ook aan de andere kant werd het net niet meer gevonden. De wedstrijd eindigde in een verdiende 4-2 overwinning. Volgende week wacht een zware pot tegen de koploper. DVSU kan alle steun gebruiken. Wellicht dat de D-side ook kan afreizen richting Zeist?