• Op dinsdag 12 oktober 2021 stond het affiche in de eerste knock-out ronde van de KNVB-beker tussen Door Vriendschap Sterk Utrecht en DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie op het programma. Omstreeks 20:00 uur werd afgetrapt op sportpark Olympus. Bij de equipe uit Ondiep stonden de nodige bekende namen op het veld. Zo verschenen onder andere ex-profs Christian Gandu en Soufyan Moro aan de aftrap. Ook de 15-jarige Jessey Sneijder maakte zijn opwachting in de basis elf. Onder toeziend oog van Sneijder senior, die zijn plekje in de dug-out had gevonden. Voor DVSU-trainer Eddy Levering was het, vanwege diverse afwezigen, een behoorlijke puzzel geweest om zijn elftal samen te stellen. Hierbij kwam hij tot de volgende opstelling: Thijs; Bas, Max, Lloyd, Greg; Nordin, Daan, Milo, Marten; Koen en Arent. Op de bank begonnen Jerry, Valentijn, Miguel en onze verloren zoon Gijs.

    Na een afwachtend begin van beide kanten was het DHSC dat steeds meer aan begon te dringen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor de gasten. Een matige corner werd niet weggewerkt door de DVSU defensie, waarna Mohammed ‘Momo’ Camara van dichtbij eenvoudig kon binnentikken: 0-1. Het lukte de thuisploeg nauwelijks om onder de druk van DHSC uit te spelen, al leek Arent even later te kunnen ontsnappen. Helaas zonder succes. Voor de harde kern van DVSU, de D-side, was dit wel het teken om alvast Bengaals vuur af te steken. Dit mocht helaas niet baten voor de roodhemden, want niet veel later verdubbelden de Ondiepers de score. Na een vloeiende aanval dwars door de DVSU verdediging was het spits Emre Bal die kon scoren: 0-2. Hiermee leek DHSC de wedstrijd al vroeg in het slot te hebben gegooid. In het restant van de 1e helft gebeurde er weinig noemenswaardigs meer.
    Na de thee kreeg het massaal toegestroomde publiek een heel ander DVSU te zien. Marten zag zijn schot, na een verre inworp, nog net geblokt worden. Uit de corner die volgde was Koen dicht bij een treffer. Hiermee was het visite kaartje tenminste afgegeven. Het leek nog mooier te worden toen de inmiddels ingevallen Miguel werd gelanceerd, maar onterecht werd afgevlagd. Even later had hij toch succes. Na een geweldige steekbal van de eveneens ingevallen Valentijn wist Miguel met een prachtige actie de DHSC-verdediging te slechten. Eerst won hij het sprintduel om de bal, daarna passeerde hij met een vloeiende voetbeweging de sterke centrale verdediger en vervolgens bleef hij één-op-één met de keeper ijzig kalm: 1-2. Wat een prachtige goal! Hiermee was DVSU helemaal terug in de wedstrijd en het leek alsof deze aansluitingstreffer de ploeg vleugels gaf.

    Onder leiding van de ijzersterke Nordin en aanvoerder Daan wist de thuisploeg de ene na de andere schitterende aanval op de mat te leggen. DHSC wist bij tijd en wijle niet wat er gebeurde. Ondertussen kwam de DVSU-defensie in de tweede helft nauwelijks in de problemen. De buitenspelers werden volledig onschadelijk gemaakt door Greg en go-go-gadget Bas, terwijl Max centraal zijn zaakjes uitstekend voor elkaar had. Keeper Thijs moest nog wel een keer reddend optreden na een mooi ingeschoten vrije trap. Lloyd ‘LB’ had even daarvoor namelijk niet alleen de bal, maar ook de tegenstander getackeld. Even later wist DVSU de comeback te voltooien. Via een, wederom, schitterende aanval vond Valentijn de vrijgelopen Miguel, die de bal snel mee kon geven aan de toegesnelde Jerry. Die liep vervolgens zijn tegenstander voorbij alsof deze er niet stond en rondde keurig met links af in de verre hoek: 2-2.

    Hiermee was de koek nog niet op. Nadat Marten op de rechterflank was uitgebroken gaf hij de bal panklaar voor op de meegekomen Valentijn. Zijn machtige kopstoot kon ternauwernood gekeerd worden door de DHSC-goalie. Vlak voor tijd was Miguel nog dicht bij een tweede treffer. Hij zag, na een voorzet van Gijs, zijn schot net langs het doel zeilen. Even later floot de scheidsrechter voor het laatst. Dit betekende dat penalty’s moesten gaan uitwijzen wie naar de volgende ronde van de beker zou gaan. Wie had dit gedacht voorafgaand aan de wedstrijd? In een ware thriller werd door DVSU één bal van elf meter gemist, terwijl aan DHSC zijde door niemand werd gefaald. Dit betekent dat DHSC doorgaat naar de volgende ronde. Via deze weg wensen wij hen veel succes. Aanstaande zaterdag staat voor DVSU de volgende kraker op het programma. Om 14:30 uur wordt op sportpark Olympus afgetrapt tegen koploper EDO. Hopelijk zorgt deze wedstrijd voor evenveel spektakel als vanavond.

    LB Senior