• Op sportpark Lunetten telde de graadmeter een temperatuur van -1 graden Celsius. Tijdens deze koude herfstmiddag nam DVSU 1 het op tegen Nieuw Utrecht SV. De bezoekers konden met 14 punten al tevreden terugkijken op een eerste seizoenshelft. DVSU daarentegen speelt tot nu toe een wisselvallige eerste seizoenshelft. Het heeft voorlopig slechts 9 punten behaald en staat hierdoor in de ‘’gevarenzone’’. Een overwinning voor de heren uit Lunetten zou daarom zeer welkom zijn.
  Trainer Mouhouti moest het de laatste wedstrijd voor de eerste seizoenshelft met een geïmproviseerd team doen. Vanwege blessureleed, vakanties en omstandigheden miste de trainer maar liefst tien spelers en was hij genoodzaakt Arent uit de Maasstad op te roepen. Dit alles zorgde voor de volgende basiself van DVSU: Tycho, Arent, Daan, Wassim, Ramzi, Milo, Nordin, Marten, Valentijn, Lester en Koen.

  Nieuw Utrecht trapte om 14:00 af en het was DVSU dat gelijk druk op de bezoekers zette. Door het hoge druk zetten veroverde het middenveld continu de bal. De eerste twintig minuten was het overwegend DVSU dat het spel verzorgde en via de flanken enkele mogelijkheden creëerde. Met loopacties van Arent, Valentijn, Milo en Marten kwamen er steeds meer ruimtes in de verdedigingslinie van Nieuw Utrecht. In de 23e minuut werd spits Koen van Harskamp aangespeeld in het 16 metergebied en trok de verdediger aan zijn strakke shirtje. De scheidsrechter bestrafte deze lichte overtreding met een penalty die de nummer 10 uit Wittevrouwen zelf dan ook benutte. Na de goal zaten Lesters fitte minuten erop en mocht Hamza het veld betreden.

  Na het doelpunt zakten de mannen uit Lunetten wat verder in. Hierdoor roken de bezoekers bloed en benutten deze terugval dan ook snel. Vanuit een corner lukte het DVSU niet de bal weg te werken waarna er een tweede poging gewaagd werd van de zijkant. Deze werd uitstekend door de spits van Nieuw Utrecht in de lange hoek diagonaal ingekopt. Tycho was kansloos op deze uitstekende kopgoal. DVSU herpakte zich echter snel en begon weer meer vooruit te voetballen. Na een uitstekende opbouw op links via Daan, Ramzi, Marten en Valentijn gaf deze laatste een steekpass waarna Hamza koelbloedig de bal tegen de touwen schoot. DVSU was al met zijn hoofd met een 2-1 voorsprong in de kleedkamer waarna de rood-wit gestreepten uit de andere kant van Utrecht een penalty uitlokten. Wassims felle spel werd bestraft door de scheidsrechter, waarna Nieuw Utrecht de 2-2 inschoot.

  De spelers van beide ploegen kwamen na hun warme kop thee weer het veld opgerend. De wedstrijd kon nog alle kanten op en de ploegen waren in de eerste tien minuten aan elkaar gewaagd. DVSU speelde echter zijn tegenstander meer en meer in de wedstrijd. Door balverlies kwam er steeds meer pressie op de laatste linie van de Lunettenaren. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor Nieuw Utrecht. Met nog 30 minuten te spelen lag de wedstrijd nog open om het tij te keren in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Trainer Mouhouti bracht Lloyd in als stormram, die oorlog moest maken op de helft van de tegenstander. Dit spelplan slaagde niet en Nieuw Utrecht speelde gemakkelijk door de linies van DVSU heen en kwam via een voorzet uit een corner op grotere voorsprong. De kleine middenvelder van Nieuw Utrecht was zichtbaar erg blij met zijn kopbal en bevrijdende goal voor zijn team. Het spel leek in de 75e minuut dan ook gespeeld, maar Koen van Harskamp kreeg na een goede aanval over rechts de bal stuiterend voor zijn voeten. De spits kwam niet uit met zijn passen en schoot de bal ruimschoots over. Dit was de kans voor DVSU om aan te sluiten maar het mocht niet baten. De laatste minuten speelden de heren van Nieuw Utrecht de wedstrijd uitstekend uit en breidden ze de marge nog uit met een doelpunt. De wedstrijd sloop naar zijn eind en daar was dan ook het eindsignaal. Nieuw Utrecht wint verdiend van de mannen uit Lunetten.

  Na het verlies staat DVSU op de 10e plek en kan het zich klaarmaken voor de tweede seizoenshelft. DVSU kent vaker een zwakke seizoenstart gezien haar voorkeur voor een aangenamer klimaat. Gezien de geschiedenis kan DVSU hier hoop uit putten en zich opmaken voor een betere tweede seizoenshelft.


  Verslaggever van de week: Lester Scholte