• Utrecht, donderdag 2 juni 2022. DVSU Vr1 heeft vanavond geschiedenis geschreven door als eerste vrouwen senioren team binnen DVSU kampioen te worden. Met een indrukwekkende 8-1 zege op Houten Vr2 komt DVSU op een indrukkwekkende 36 punten na dertien wedstrijden. Hiermee moet concurrent ’t Gooi vr2 de achtervolging staken, daar het nu staat op 29 punten uit twaalf wedstrijden. De geelzwarten hebben nog twee wedstrijden te spelen en DVSU vr1 nog één, wat het onmogelijk maakt om nog langszij te komen. Een prestatie van formaat waar de equipe (DVSU vr1 én vr2) van Arjan Driessen en Daan van Zuilen enorm trots op mogen zijn!

  Normaliter gaat er met dit soort wedstrijden een ongezonde dosis spanning gepaard. Zo zijn er menig kampioenswedstrijden tegen ogenschijnlijk veel mindere tegenstanders om zeep geholpen door de druk van het ‘eventjes’ kampioen worden. Misschien wel het meest recente voorbeeld hiervan was in 2016, waar het al gedegradeerde de Graafschap op 8 mei 2016 gelijk wist te spelen door de 1-1 van Bryan Smeets in de 55e minuut. Een doelpunt dat Smeets levenslang gratis drinken in de Doetinchemse kroegen opleverde, maar heel Amsterdam op de laatste speeldag in rouw hulde. Gelukkig voor DVSU vr1 en de massaal toegestroomde fans wist de Lunettese strijdmacht deze zenuwen achter zich te houden.

  Vanaf de aftrap waren de intenties van DVSU al direct duidelijk. Zo was er na tien seconden al een actie over de rechterkant, na een indrukwekkende sprint van Nikki. Zij trok de bal strak voor waardoor Luciene kon inschieten. De Houtense sluitpost wist de bal goed te keren, en het zal niet bij deze ene goede redding blijven deze avond, daar de in zwart gehulde keepster meerdere uitmuntende reddingen had.

  In de 4e minuut was het Laurynn die op haar beurt de rechterflank bestierde en de bal voortrok. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Louwrientje maar haar schot ging door het midden en was onvoldoende om de keepster te verschalken. De openingstreffer liet gelukkig niet lang op zich wachten. In de 6e minuut was het de prima spelende Janna die een lange bal naar voren gaf. Deze wist Luciene op haar beurt sterk te verwerken met een blauw witte verdediger hijgend in haar rug. De voorzet die daarop volgde werd onvoldoende verwerkt door een Houtense sliding waardoor Louwrientje de bal eenvoudig kon oppikken. Beheerst schoof zij de bal van zo’n tien meter in de linkeronderhoek, 1-0.

  Er volgde een lange periode waarin DVSU Houten bij haar spreekwoordelijke ‘strot’ had en de wedstrijd bevond zich vrijwel alleen nog maar op de helft van de blauw witten, alleen wist DVSU dit niet te belonen met een vroege verdubbelde voorsprong. In de 13e werd een vrije bal van Jeanette door alles en iedereen gemist en kon worden opgepikt door Luciene. Laatstgenoemde drukte af maar raakte het rechter aluminium. De rebound kwam voor de rekening van Laurynn maar haar inzet ging net naast. In de 16e minuut werd een lange bal van Houtense kant vakkundig onderschept door Louwrientje. Na een fantastische slalom waarmee zij twee blauw witten het bos instuurde (zijn ze al terug gevonden?) wist zij Luciene één op één richting de Houtense sluitpost te sturen. Helaas belandde de inzet wederom op het aluminium, ditmaal de linkerpaal. In de 17e minuut belandde Louwrientje in een één op één situatie na een prima actie van Laurynn over de linkerkant, maar haar inzet werd knap gepakt door de in zwart gehulde sluitpost.

  Door een gebrek aan de juiste meetapparatuur was een belletje naar het Guinness book of Records tevergeefs. Toch leek het erop dat het record van Christiano Ronaldo, gevestigd in de met 1-2 gewonnen wedstrijd Sampdoria – Juventus op 18 december 2019 door Janna gebroken werd. De Portugese aanvaller wist met een indrukwekkende sprong van 71 centimeter een hoogte van 2,56 meter te bereiken om zo aan te tekenen voor de 1-2. Een door Laurynn goed genomen corner in de 21e minuut leek over alles en iedereen heen te gaan. Echter was daar Janna die met een atletische sprong grote hoogte bereikte en de bal vanaf de zestien meter indrukwekkend richting goal kopte. Helaas voor haar en DVSU ging de inzet net naast.

  In de 27e minuut was het Cato die op rechts (na het voetballend vernederen van haar directe tegenstander) op kon trekken. Haar voorzet belandde bij Luciene die rond de penaltystip de trekker overhaalde maar haar schot ging net over. De langverwachte en meer dan verdiende uitbreiding van de voorsprong kwam er dan toch in de 32e minuut. Een verre inworp van Laurynn belandde in de zestien meter bij Luciene. Vakkundig wist zij zich weg te draaien bij de twee (!) directe verdedigers en wist de bal beheerst in de rechteronderhoek af te drukken, 2-0. Hoewel de vreugde op sportpark Lunetten enorm was (de vlaggen wapperden, de toeters toeterden en de supporters juichten) leek het even gelijk mis te gaan vanaf de aftrap. Een diepe bal van Houten schoot door de Lunettese verdediging door, maar gelukkig was daar altijd de betrouwbare Nienke die alert was en ver uit haar doel de angel uit de aanval kon halen.

  Het laatste stukje spanning dat er wellicht nog over was, leek met deze 2-0 compleet verdwenen te zijn. In de 34e minuut was het wederom Luciene, die over de (inmiddels door de vele acties kaal geworden) rechterkant opstoomde. Haar voorzet belandde bij Louwrientje en voor de man of the match was dit een koud kunstje. Zij schoof de bal koelbloedig in de linkeronderhoek en tekende zo aan voor de dik verdiende 3-0. En dat Louwrientje bestempeld werd als de man of the match is ook niet vreemd. In de 43e minuut veroverde ze zelf de bal rond het middenveld, om daarna middels een ‘Messiaanse’ dribbel alles en iedereen achter zich te laten. Even leek het bij verdediger nummer zes mis te gaan, maar met de kluts kreeg zij toch de bal mee en na een dribbel van zo’n veertig meter wist zij rond het vijf meter gebied de keepster te verschalken en tekende aan voor de 4-0, wat tevens de ruststand was.

  De tweede helft begon identiek aan de eerste. Een gretig DVSU dat het kampioenschap niet alleen maar wilde ‘binnenhalen’ maar dit wilde doen op een grootse manier met veel machtsvertoon. Het was dan ook al in de 46e minuut dat na gecoördineerd druk zetten op de Houtense verdediging Louwrientje (hoe kan het ook anders) na wederom een mooie solo de bal vanaf links kon voortrekken. Hoewel de eerste inzet werd gemist was het Luciene die vanaf een paar meter aan kon tekenen voor de 5-0. Even leek het alsof zij bij deze actie geblesseerd raakte maar gelukkig viel dit uiteindelijk mee!

  In de 51e minuut een zeldzame corner voor Houten. Na een exemplarisch voorbeeld van een scrimmage belandde de bal bij Cato. Cato, die al de gehele wedstrijd werkelijk strooide met fantastische lange ballen, wist met een uitzonderlijke pass over zo’n 35 meter Louwrientje één op één weg te sturen. Hoewel de blauw witte sluitpost er goed bij zat, was het niet genoeg om de bal te keren, 6-0.

  In de 64e minuut was het DVSU dat wél effectief wist te zijn uit een corner. Een goed genomen corner van Nikki leidde tot een inzet van een door ondergetekende niet waargenomen DVSU’ster. De keepster pareerde knap maar Susanne was alert en kon de bal eenvoudig binnenschuiven om zo aan te tekenen voor de 7-0.

  In de 73e minuut werd maar weer eens duidelijk hoe belangrijk de brede selectie van de DVSU vrouwen, en de bereidheid tussen DVSU vr1 en vr2 om bij elkaar in te vallen daadwerkelijk is. Een goede counter van Houten zorgde voor een één op één situatie met de blauw witte spits en Nienke. De inzet werd door laatstgenoemde half gekeerd, waardoor het leek alsof de Houtense spits kon aantekenen voor de 7-1. Alleen had zij niet gerekend op de altijd scherpe Femke die zojuist was ingebracht. Zonder angst en met chirurgische precisie wist Femke het schot te blokken door een uitstekende sliding. Het balbezit wat hieruit volgde zorgde voor een bloedsnelle counter van DVSU. Louwrientje werd over links weg gestuurd en haar één op één situatie werd wederom gered door de uitstekende sluitpost. De rebound die hierop volgde was echter voor Janna, die de halfhoog teruggekomen bal eenvoudig kon inkoppen, 8-0.

  Een eretreffer die DVSU ten koste van alles wilde voorkomen maar waar Houten wel recht op had gezien de vertoonde sportiviteit en vechtlust kwam er dan toch in de 83e minuut. Een aanval over rechts door de snelle (in de tweede helft ingebrachte) nummer negen resulteerde in een prima voorzet die net zo prima ingekopt werd door de behendige spits, waardoor de 8-1 en tevens de eindstand, op het fictieve scorebord belandde.

  Met deze dik verdiende drie punten is DVSU vr1 onomstotelijk de kampioen van de vierde klasse zaterdag. Menig tegenstander heeft er alles aan gedaan om DVSU het zowel op als buiten het veld het zo moeilijk mogelijk te maken, maar de rood witte equipe heeft haar hoofd koel gehouden en heeft laten zien wat het kan. Een mooi gegeven is dat dit alles gebeurd is op de verjaardag van ‘ons stadsie’ Utrecht, dus dubbel feest! Hoewel volgens de verhalen Utrecht al bestaat sinds zo’n vijftig jaar na Christus, na het bouwen van een zeer omvangrijk militair bouwproject van de Romeinen langs de toenmalige Rijnloop in het fort Trajectum (ter hoogte van het Domplein), kreeg Utrecht pas in het jaar 1122 haar stadsrechten. Halverwege de 16e eeuw was het de grootste stad van de Noordelijke Nederlanden. Mensen die al langer meelopen bij de club DVSU, weten dat DVSU al een langere tijd verschillende vrouwen- en meidenteams heeft. Een tak die sterk groeiende is en waar je als club bijzonder trots op mag zijn. Een meidentak, die in het seizoen 2007-2008 is ontstaan toen clubicoon Twan Lenders begonnen is met het eerste meisjesteam. Al snel hierna kwam Arjan Driessen in beeld die de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Lunetten op zich heeft genomen. Zo veel uren, dagen en jaren werk wat vandaag is uitgekomen tot een fantastisch kampioenschap! Een kampioenschap, dat nog tot in de late uurtjes gevierd zou worden, zowel binnen de prachtige nieuwe kantine van DVSU als daarbuiten!

  Volgend seizoen wacht de derde klasse. Een mooie uitdaging om de krachten te meten en te zien waar de Lunettese vrouwen toe in staat zijn. Tot dan!