• Utrecht, zaterdag 1 februari 2020. DVSU vr1 heeft in aanloop naar de kraker tegen directe kampioensconcurrent Delta Sports ’95 geen steken laten vallen. Hoewel de tegenstander van vandaag, Odysseus ’91, met de intentie naar Lunetten was afgereisd om de schade beperkt te houden en vooral zo min mogelijk te willen voetballen, wist DVSU de drie punten op sportpark Lunetten te houden. De ‘paarse muur’ werd in een matige wedstrijd met 6-0 verslagen.

  ‘Als deze wedstrijd in mijn achtertuin gespeeld werd, trok ik de gordijnen dicht. Het is echt niet om aan te zien, Evert’. Een alom bekende quote voor spelers van het populaire voetbalspel ‘FIFA 2015’ van commentator Youri Mulder. Een quote die, door de afwezigheid van de benodigde gordijnrails en vierkante meters stof, niet uit te voeren was maar wel degelijk van toepassing op het spelbeeld van de eerste helft.

  Dat het op zijn zachtst gezegd een matige wedstrijd werd, was niet geheel aan DVSU te wijten. Zoals gezegd, kwam Odysseus ’91 naar Lunetten met het doel om de schade te beperken en de spreekwoordelijke bus te parkeren. Van de rechtsback tot aan de linksbuiten, alle paarse shirts werden geformeerd rond hun eigen zestien meter. Het leverde een indrukwekkende paarse muur op, waar president Donald Trump alleen maar van kan dromen.
  Tóch wist DVSU relatief snel gevaarlijk te worden. In de 10e minuut wist Romi na een mooie actie over rechts de bal goed voor te trekken. Spits Janna wist de bal behendig onder de uitgekomen keepster door te schuiven maar de bal kon nog net worden weggehaald van de achterlijn. Ook de rebound die ontstond nam Janna voor haar rekening maar die bal belandde op de lat. Dat DVSU nog vaker het aluminium zou gaan treffen bleek later.

  Gelukkig voor DVSU en hen die de rood witten een warm hart toe dragen kwam het toch snel op de verdiende voorsprong. In de 13e minuut belandde de bal voor de voeten van Juliët. Vanaf een meter of achttien haalde ze de trekker over. Hoewel het schot niet hard was werd deze door een paarse verdediger van richting veranderd waardoor de keepster kansloos was, 1-0.

  In de 18e minuut was het Rania die één van de vele felle duels winnend afsloot en goed wegdraaide bij haar tegenstander. Haar schot van een meter of 19 spatte uit elkaar op de lat. De corner die volgde door slap uitverdedigen van Odysseus ’91 werd goed genomen door Mila maar helaas net naast gekopt door Floor. DVSU wist in de 21e minuut ondanks de verwoede ‘tegenhoud pogingen’ van Odysseus ’91 wel de voorsprong te verdubbelen. Na een corner kwam de afvallende bal voor de voeten van Juliët waarna zij aan kon treden voor het schot. Waar haar eerdere poging door de voeten van een paars witte tot doelpunt gepromoveerd werd, was het ditmaal Janna die de inzet succesvol kon verlengen en zo kon aantekenen voor de 2-0.

  Er volgde een kwartier waarin DVSU niet meer wist om te gaan met de muur en veelal tegen zichzelf begon te voetballen. De toch al zeldzame ruimtes op het veld werden dichtgelopen waardoor er geen plek meer was voor goed gecoördineerde aanvallen. Er volgden nog wel schoten van afstand van respectievelijk Marloes, Romi en Juliët maar deze gingen net naast. Het is dan ook niet gek dat er een doodspelmoment nodig was om de score tot drie te brengen en zo tegelijk de punten veilig te stellen. Een goed genomen corner van Mila werd nét genoeg geschampt met het hoofd door Floor waardoor Janna vanaf een paar meter eenvoudig kon aantekenen voor de 3-0.

  Nadat een uitstekend genomen vrije bal van Mila in de 41e minuut voor de derde keer deze helft uiteenspatte op Al met atoomnummer 13, oftewel de aluminium lat, leek het er op dat DVSU ging rusten met een 3-0 voorsprong. Hoewel het een comfortabele voorsprong is, dacht de mee opgekomen Floor daar anders over. In de blessuretijd pikte zij de bal op rond de middellijn en na een ware rush waarin zij één paarse verdediger makkelijk omspeelde en de volgende simpelweg met bal en al omver liep, vond ze zichzelf één op één met de keepster. Kalm drukte ze af in de rechter onderhoek waardoor DVSU kon gaan rusten met een 4-0 voorsprong.

  Met vijf nieuwe wissels trad DVSU aan in de tweede helft en trof de rood witte equipe wederom een paars verdedigingsbolwerk dat steeds meer weg leek te hebben van het Belgische Fort Eben-Emael, dat deel uitmaakte van de fortengordel van Luik. Hoewel het als oninneembaar leek, was het al in de 48e minuut dat DVSU gevaarlijk wist te worden. Een knap één tweetje tussen Rania en Romi zorgde voor een schotkans voor laatstgenoemde. Helaas wist de keepster redding te brengen.

  Niet veel later werd de score toch uitgebreid. Een corner werd niet goed uitverdedigd aan de kant van Odysseus ’91 waardoor de bal op een meter of twintig voor de voeten van Floor belandde. Bekeken wist zij de bal over de keepster te plaatsen en zo aan te tekenen voor haar tweede van de wedstrijd én de 5-0 voor DVSU.

  Het paarse fort leed schade en leek compleet overlopen te worden. Niet gek dat er voor gekozen werd om nóg meer mantroepen terug te halen en de muur nóg steviger neer te zetten. Het resulteerde in een half uur waarin weinig tot niets werd gecreëerd op een schot van Romi na, dat via de keepster op de paal belandde. Ook op deze helft van het veld stond het aluminium stevig. Wederom was er een doodspelmoment nodig om toch tot scoren te komen. In de 81e minuut werd middels een corner van Mila de uitstekend spelende Gizem gevonden die met een prima kopbal bij de eerste paal de 6-0 verzorgde. In de 91e minuut werd dit scenario vrijwel exact herhaald maar ditmaal werd de kopbal niet goedgekeurd als goal, daar DVSU nog geen beroep kan doen op de VAR. In de 86e minuut was het wederom Mila die het metaal testte maar ook dit keer bezweek het aluminium niet en belandde de bal op de lat, wat DVSU op een opmerkelijke score brengt van 21 keer de paal of de lat te hebben geraakt dit seizoen.

  Hoewel de wedstrijd niet de schoonheidsprijs verdiende wist DVSU vr1 wel voor de achtste keer op rij te winnen en voor de zevende keer op rij de nul te houden. Met deze indrukwekkende reeks heeft DVSU nu het beste doelsaldo van de competitie én treft het beide concurrenten nog voor de titel, wat maakt dat het kampioenschap compleet nog in eigen handen is.
  Volgende week staat de eerste van de twee ‘kampioenskakers’ op het programma. DVSU zal dan afreizen naar Houten om te strijden om de tweede plek met Delta Sports ’95 vr2. Aftrap om 16:00 op sportpark de Kruisboog!