• Utrecht, zaterdag 29 januari 2022. Na zo’n zes weken stil te hebben gezeten door de winterstop en een periode van nog geldende Corona maatregelen mocht DVSU vr1 vandaag eindelijk aantreden voor de hervatting van de competitie in het nieuwe jaar. Met slechts vijf trainingen op zak reisde de Lunettese equipe af naar het Utrecht Science Park`, waar tegenstander Odysseus ’91 vr4 op het programma stond. De stugge tegenstander werd vrij eenvoudig met 0-3 aan de kant gezet, waardoor DVSU haar winnende reeks prolongeerde.

  Naast het feit dat Odysseus ’91 gedurende de competitie slechts vier tegendoelpunten heeft gehad, kon DVSU ook uit de Griekse Mythologie opmaken dat het een lastige tegenstander is. Odysseus stond bekend om zijn listen en streken. Zo deed hij net of hij krankzinnig was om onder de oorlog uit te komen door zout op de akkers te strooien, vermomde hij zich als bedelaar om de mannen te doden die zijn vrouw lastigvielen, vocht hij tegen schimmen in de onderwereld en had hij het aan de stok met een eiland (Sicilië) vol cyclopen. Zijn grootste list was uiteraard het houten paard van Troje, die hij achterliet voor de poort van de stad om aan het eind van de avond binnen de poorten van de stad te worden gesleept door de Trojanen, denkend dat het een offer was. Uit de buik klommen in de nacht zo’n dertig soldaten, waardoor Troje uiteindelijk veroverd werd. Helaas voor Odysseus ’91 vr4 beschikte zij niet over de benodigde listen en was het voetballend een behoorlijk maatje te klein voor DVSU.

  De wedstrijd begon van beide kanten wat onwennig en slordig. Niet gek als je bedenkt dat beide ploegen zo’n zes weken niet meer om de punten hebben gevoetbald, het voor sommige speelsters toch wel erg vroeg was en een opkomende wind waarmee The Ocean Race in luttele weken besloten kan worden. De eerste échte kans betekende ook direct de openingstreffer voor DVSU. Vanuit achter werd Jeanette gevonden op linkerhelft. Na een mooie actie langs de zijlijn wist zij ter hoogte van de achterlijn de bal goed voor te trekken, waardoor de altijd scherpe Lucine rond de elf meter de trekker kon overhalen. Beheerst schoof zij de bal binnenkant paal in de rechter onderhoek om de 0-1 op het fictieve scorebord te laten noteren. In de 11e minuut was het Cato die met een splijtende pass Louwrien wegstuurde die op haar beurt Lucine weer wist te vinden. Helaas ging het schot van laatstgenoemde net over.

  Waar de discussie over het wel of niet uit zijn van een bal net geluwd is in Eindhoven, laaide de discussie bijna wéér op, maar dan in midden Nederland. In de 15e minuut werd er een duel uitgevochten op de zijlijn. Hoewel er niet werd gevlagd en/of gefloten, pakte één van de paars witten de bal op en gooide in. De scheidrechter liet het toe, en door de verwarring aan Lunettese kant kon de bal gemakkelijk via het middenveld richting de rood witte zestien meter worden gecombineerd. Gelukkig voor DVSU was keeper Nienke erg scherp en wist zij door alert uit te komen redding te brengen op de ontstane één op één situatie.

  Er volgde een periode waarin DVSU het publiek geregeld trakteerde op haast Catelaanse driehoekjes maar grote kansen volgden niet. Schoten van respectievelijk Roxanne en Cato werden gekeerd door de paars witte sluitpost of gingen net over. Odysseus ’91 trachtte af en toe gevaarlijk te worden, maar de rood witte verdediging stond ijzersterk en elk potentieel gevaar werd dichtgelopen door Floor, Janna, Avi of Romy, die alleen een ijzersterke wedstrijd speelden.

  In de 33e minuut wist DVSU dan toch haar voorsprong meer dan terecht te verdubbelen. Een aanval van Odysseus ’91 werd professioneel onklaar gemaakt en in de omschakeling werd al snel Louwrien gevonden op het middenveld. Met militaire precisie wist zij Lucine weg te sturen richting de zestien meter. Bekeken kapte zij haar directe tegenstander uit en met een mooie trap wist zij de bal in de linkerhoek te plaatsen wat de verdiende 0-2 opleverde en tevens ook de ruststand was.
  Hoewel het aantal coaches van Odysseus ’91 gedurende de eerste helft langzaam opliep van twee tot een man/vrouw of acht, wist het niet het antwoord te vinden op het dominerende spel van DVSU. Tóch deden de paars witten in de 49e minuut een poging om DVSU te verrassen maar het zal over 2500 jaar hoogstwaarschijnlijk niet de boeken in gaan als een Nederlands mythologisch meesterstuk.

  Tijdens de opbouw van DVSU schreeuwde het bijna voltallige ‘coachelftal’ jaaaa, nu, nu, nu! Hierop probeerden de paars witten massaal druk te zetten op de defensie van DVSU maar hier werd kinderlijk eenvoudig onderuit gevoetbald.
  In de 51e minuut werd DVSU gevaarlijk middels Romi. Een inworp ver op de helft van de tegenstander wist zij goed te controleren en af te schermen. Een goede voorzet volgde die Lucine bereikte maar haar inzet werd gepareerd door de keepster. In de 54e en 57e minuut werd Odysseus ’91 wel gevaarlijk. Een verkeerd ingeschatte inworp schoot door maar attent als Nienke altijd is, stond zij ver voor haar doel en kon zij zo de angel uit de aanval halen. Het tweede gevaar bestond uit een dwarrelschot maar ook deze wist de Lunettese sluitpost in tweeën te redden.

  In de 59e minuut leek DVSU haar voorsprong uit te breiden. Een flitsende counter na een corner van de paars witten onder begeleiding van een sterk combinerende Lucine en Louwrien belandde uiteindelijk bij Romi. Zij wist op haar beurt de keepster kundig te omspelen om zo aan te tekenen voor de 0-3 maar helaas gebeurde dit in buitenspel positie en werd de treffer afgekeurd.

  In de 64e minuut kwam met een beetje hulp van de scheidsrechter dan tóch de verdiende 0-3. Een schot op doel was onderweg richting het gelaat van een paars witte sluitpost. Volledig begrijpelijk besloot zij haar gezicht te beschermen en blokte de bal met beide onderarmen. De leidsvrouw besloot zonder tussenkomen van de VAR de bal op de stip te leggen. Lucine eiste de strafschop op en á la Johan Neeskens haalde zij verwoestend uit. Hoewel de bal dwars door het midden ging, besloot de keepster wijselijk dat zij beide handen nog nodig had voor studie en/of werk en via de sluitpost vloog de bal tegen het net, 0-3.

  Met de 0-3 was de wedstrijd wel gespeeld. Even leek Cato nog dicht bij een treffer in de 66e minuut maar haar inzet met het hoofd kon van de lijn worden gehaald. Er volgden nog kansjes in de 79e en 84e minuut maar beide inzetten van Roxanne en Lucine werden gekeerd of gingen net over.

  Met deze overwinning staat DVSU nu op een maximale score van achttien punten uit zes wedstrijden. Dit levert een solide tweede plaats op maar uiteraard is het vizier naar boven gericht en zal DVSU alles doen om de koppositie in handen te nemen. Deze wordt nu bemand door JSV vr1 met negentien punten uit acht wedstrijden. En laat nou over twee weken dé kraker op het programma staan, uit bij JSV vr1. Aftrap om 14:45 op sportpark Galecop!

  Na het winnen van de Trojaanse oorlog duurde het zo’n tien jaar voordat Odysseus weer kon terugkeren naar zijn paleis, vrouw en zoon. Op de weg terug naar Ithaka ondervond hij zware stormen, levensbedreigende doorgangen en gevaarlijke wezens, allemaal veroorzaakt door Poseidon, wiens woede Odysseus op zijn hals had gehaald. Met de wind ondertussen op ‘standje vliegende dakpannen’ voelde de 6,1 km op de fiets terug naar de kantine als een soortgelijke reis. Gelukkig konden de vrouwen en kader eindelijk weer eens verdiend genieten van een hapje en een drankje in de kantine bij terugkomst!