• Utrecht, 7 maart 2020. Na 28 dagen zonder voetbal mocht DVSU vr1 eindelijk weer de spreekwoordelijke wei in. Met verschillende regenbuien en de stormen Ciara, Dennis en Ellen nog vers in het geheugen lag het moeilijk te bespelen veld twee er nog vrij aardig bij. In een rommelige maar volwassen wedstrijd van de roodwitten uit Lunetten werd tamelijk eenvoudig met 0-2 afgerekend van laagvlieger FC De Bilt vr1 onder het genot van een voorzichtige (en vroege) lentezon.

  Mario van der Ende, oud voetbal scheidsrechter die van 1985 tot 2003 meer dan 600 wedstrijden floot en tevens internationaal FIFA scheidsrechter was in de periode van 1990 tot en met 2002 is er één van de grootste voorstanders van; zuivere speeltijd binnen het voetbal. Een regel die de KNVB zonder twijfel zou overnemen, wanneer zij de beelden van deze wedstrijd in handen zouden krijgen. Werkelijk elke bal werd door de Bilt uitverdedigd over de ‘hekloze’ kant van het veld met als gevolg dat gedurende de wedstrijd er toch minimaal een kwartier verloren is gegaan aan het zoeken van de bal (Pasen kwam vroeg dit jaar). Geen wonder dat de Bilt (buiten de top drie om) het minst aantal doelpunten tegen heeft gekregen.

  Ondanks de vele speurtochten naar de wedstrijdbal, het moeizame veld en een tegenstander die werkelijk alleen maar verdedigde, wist DVSU al vrij snel gevaarlijk te worden. In de 9e minuut was het de uitstekend spelende Reneé die met een steekpass Elize wist weg te sturen. Elize wist op haar beurt de bal goed voor te trekken waardoor Janna eenvoudig kon aantekenen voor de 0-1. Helaas bleek Elize in buitenspel positie te zijn vertrokken en werd de goal afgekeurd.

  DVSU hield onverminderd de druk er op maar door het hobbelige veld en de stugge tegenstander wist het moeilijk te combineren richten de goal van de Biltenaren. Het was dan ook niet gek dat de mee opgekomen Floor het in de 23e minuut van een meter of twintig probeerde om de openingstreffer te forceren. Haar schot ging helaas net naast.
  Als team lukte het maar moeilijk om tot grote kansen te komen en met dat in haar achterhoofd besloot Marloes het in een tweetal solo’s zelf te proberen. In de 25e minuut wist zij middels een indrukwekkende actie over links twee verdedigers het bos in te sturen en de bal goed voor haar rechter te krijgen. Helaas ging haar schot net over. In tweede instantie wist zij wél te slagen. In de 28e minuut besloeg Marloes weer de linkerkant en met een nóg indrukwekkendere solo liet zij ditmaal drie tegenstanders haar hielen zien en manoeuvreerde zij zich in een één op één situatie met de Biltsche sluitpost. Beheerst wist zij in de rechter onderhoek af te drukken wat de dik verdiende 0-1 voor DVSU opleverde.

  DVSU wist dat door de tegenstander van vandaag in combinatie met het hobbelige veld het een andere aanpak moest hanteren. De snelle korte passing was vrijwel onmogelijk dus ging het opzoek naar diepgang bij de spitsen. Controleur Janna op het middenveld die zoals altijd weer een prima wedstrijd speelde beheerst dit als geen ander. Een bekeken dieptepass op Elize leek even onderschept te worden maar de trage verdediging van de Bilt tastte mis waardoor Elize alsnog één op één richting de keepster kon gaan. Helaas werd haar inzet kundig gestopt met de linkervoet.

  Drie keer is scheepsrecht
  Het leek er op dat de eerste helft met een verdiende, maar magere 0-1 voorsprong beëindigd zou worden. Tot tweemaal toe dacht Joanne in te kunnen vallen vanwege mogelijk blessureleed aan de kant van DVSU maar beide keren leek de blessure mee te vallen en moest Joanne nog even wachten. Vijf minuten voor rust maakte zij dan toch haar opwachting en met de boodschap ‘ik ga vandaag scoren’ betrad zij het veld. Nog geen drie minuten later werd een subliem genomen corner van Romi (assists zijn minstens net zo waardevol als goals!), die over de Biltsche sluitpost viel, bekeken binnen gewerkt door Joanne met de knie. Een comfortabele 0-2 voorsprong wat tevens de ruststand was.

  Het werd een tweede helft die niet al te lang in de geschiedenisboeken zou blijven staan. De Paasviering ging in de tweede helft vrolijk door maar tussen het zoeken naar de bal in de bosjes door de speelsters door wist DVSU nog wat kansen/kansjes te creëren waar de Bilt in quarantaine leek te moeten blijven op eigen helft.

  In de 49e minuut was het Romi die met wederom een uitstekende corner Janna wist te bedienen. Hoewel de bal flink opstuitte wist Janna middels een prima volley de bovenhoek te zoeken. Helaas was de Biltsche sluitpost nog niet al te ver terug gelopen waardoor zij de bal kon keren. Diezelfde Janna wist in de 66e minuut Marloes in stelling te brengen. Na een goed uitgevochten duel op de achterlijn wist ze de bal voor te trekken maar het schot van Marloes ging net over.
  In de 70e minuut deed Joanne nog een ultieme poging om de score tot drie te brengen. Na twee mooie acties over rechts binnen diezelfde minuut werd één inzet gekeerd door de keepster en de goed aangemeten voorzet werd vakkundig weg gepunterd door de imposante laatste man aan de kant van de Bilt.

  Het restant van de wedstrijd bleef DVSU voornamelijk in balbezit maar tot écht grote kansen kwam het niet. Het voetbalde de wedstrijd volwassen uit, wisselde regelmatig om blessures te voorkomen met het oog op volgende week, en legde de focus voornamelijk op het houden van de nul, wat nu voor de achtste keer (!) op rij gelukt is.

  Volgende week staat dé kraker van de competitie op het programma waar menig speelster van DVSU vr1 al enige tijd naar uit kijkt. DVSU vr1 gaat op bezoek bij koploper DHSC vr2 in de hoop om weer een grote slag te slaan richting het kampioenschap. DHSC heeft de eerste maatregelen al getroffen, daar de wedstrijd enige tijd geleden zonder aantoonbare aanleiding verzet is van 12:30 naar 10:00. DVSU vr1 heeft er desalniettemin alle vertrouwen in en zal er alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Lunetten. Alle support is welkom! Aftrap om 10:00 op sportpark Wesley Sneijder!