• Utrecht, zaterdag 12 september 2020. DVSU VR2 is er niet in geslaagd om de laatste benodigde punten binnen te slepen om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. Een ware masterclass van Vriendenschaar VR2 resulteerde in een 2-7 nederlaag van de rood witten. De enige punten die in Lunetten bleven waren die van de zelfgebakken appeltaart van Tessa, voor de verjaardag van één van de coaches, waarvoor dank!

  DVSU is wel vaker een wedstrijd rommelig begonnen maar dat het op achterstand kwam was al weer even geleden. Op 16 november 2019 kwam de Lunettese equipe op een 2-0 achterstand, in een uitwedstrijd tegen Jonathan VR2. Deze werd nog bijzonder knap omgebogen in een 2-4 overwinning maar helaas was daar vandaag geen sprake van.

  Vriendenschaar VR2 is een team dat al jaren uitkomt in de vierde klasse, daar systematisch bij de top drie eindigt en al die tijd spelend met hetzelfde team. Iets waar DVSU VR2 naar toe wil en dus een mooi moment om te kijken hoe we er voor staan. Het krachtsverschil werd echter al snel duidelijk. In de 2e minuut had het dynamische middenveld de Lunettese verdediging uit elkaar gespeeld waardoor Demi één op één kwam te staan met de bijzonder snelle nummer tien. Een sprintduel wat niet te winnen viel en de Culemborgse drukte de bal eenvoudig af in de linkeronderhoek, 0-1.

  Hoewel de organisatie van DVSU systematisch werd ontmanteld door de fysiek sterke, technisch zeer behendige en snelle tegenstander kwam DVSU door individuele kwaliteiten in de 5e minuut toch tot haar eerste wapenfeit. Het schot van Mila ging helaas net naast.

  Er volgde een periode van tien minuten waarin Vriendenschaar continu de druk op DVSU hield maar tot weinig noemenswaardige kansen kwam. Af en toe kwam DVSU voetballend op de helft van de blauw zwarten maar ook daar weinig tot geen échte kansen. In de 15e minuut ontsnapte de nummer negen van Vriendenschaar over de rechterkant. Als er politie langs de lijn had gestaan, was ze ongetwijfeld gedwongen tot een test op de zogenoemde rollerbank, want met deze snelheid was zij voor niemand te achterhalen. De prima voorzet die volgde werd naast gekopt, maar snel keek DVSU toch tegen een 0-2 achterstand aan. De lange bal vanuit de opbouw werd onderschept waarna het aanvallende trio simpel door de verdediging van DVSU kon combineren, waardoor de Culemborgse spits de bal vanaf een meter of vijftien in de rechterhoek kon plaatsen.

  In de 21e minuut leek de aansluitingstreffer van DVSU plaats te gaan vinden maar helaas was dit niet het geval. Mila stuurde met een mooie dieptebal Joanne weg over de rechterkant. Laatstgenoemde haalde goed uit maar haar schot ging via de keepster en het aluminium over de goal. De tegenaanval van Vriendenschaar was voor de neutrale supporter een lust voor het oog. De bal werd middels bijna alle elf blauw witte voeten gecombineerd tot aan de zestien meter van DVSU. De elfde voet haalde uit maar vond de arm van een rood witte verdediger met een vrije bal als gevolg. Deze werd hard in de muur geschoten en via deze muur liet het, de inmiddels naar de andere hoek gedoken Eefke, kansloos, 0-3.

  Hoewel het voor DVSU, dat sinds 9 november 2019 niet meer verloren had, weer ‘even wennen’ was om op zo’n achterstand te staan, bleef het vechten en voetballend de oplossing zoeken. In de 25e minuut was er dan ook (de toch wel terechte) treffer voor de rood witte equipe. Een goed genomen corner van Romi werd met het hoofd verlengd door Janna waardoor de bal bij Joanne belandde. De prima spelende Joanne bleef kalm en drukte de bal af in de rechterhoek, 1-3.

  Vriendenschaar bleef de betere in dit duel maar de aanvallende motor stokte even. DVSU had moeite met het fysieke spel van de blauw zwarten en hoewel het voetballend vaak overlopen werd, kwamen de Lunettenaren toch nog redelijk vaak op de andere helft, dus bleef er gedroomd worden van een comeback zoals die in de wedstrijd tussen Werder Bremen en Anderlecht, in de groepsfase van de Champions League in 1993. De Belgen leidden comfortabel met 0-3 maar in een tijdsbestek van 22 minuten werd dit omgebogen tot een 5-3 nederlaag. Helaas was dit voor DVSU vandaag niet het geval, helemaal niet toen de aansluitingstreffer in de 33e minuut onterecht werd afgekeurd. Het was Romi die over de rechterkant een prima actie afleverde en netjes afrondde, maar helaas waren de Culemborgse decibellen overtuigend genoeg voor de scheidsrechter om de geldige goal af te keuren.

  In de 42e en 44e minuut waren het nog respectievelijk Cato en Romi die de hoop op een comeback levend probeerden te houden maar de één op één van Cato werd gepakt door de sluitpost en het schot van Romi ging net voorlangs.

  De tweede helft begon helaas vrijwel identiek als de eerste. Een snelle tegengoal in de 49e minuut zorgde er voor dat DVSU een kansloze tweede helft speelde. Een actie over rechts door de snelle buitenspeelster en een prima voorzet zorgde er voor dat de spits eenvoudig kon intikken vanaf vijf meter, 1-4.

  In de 60e en 62e minuut ging het even heel snel. De 1-5 was een mooi schot van een meter of dertig die over Eefke heen ging. De 1-6 kwam na onnauwkeurigheden in het opbouwen en wederom een schot dat bekeken over Eefke heen geplaatst werd.

  De periode die volgde was er één waar Vriendenschaar het wel geloofde, en DVSU simpelweg niet meer kon brengen. Er werd tactisch gekozen om de speelsters met pijntjes naar de kant te halen met het oog op de competitie, en de andere speelsters veel door te wisselen om iedereen speeltijd te geven.

  Tóch was het DVSU die in de 74e minuut het fictieve scorebord deed verspringen. Bij een scrimmage in de Culemborgse zestien meter belandde de bal op een blauw zwarte arm, waardoor de bal terecht op de stip werd gelegd. Vanaf elf meter trad Janna aan en beheerst pikte zij haar goal mee, 2-6. Het leek de eindstand te worden maar in de 89e minuut ‘trakteerde’ de Culemborgse strijdmacht de Lunettenaren toch nog op een laatste voetbalclinic. Vanuit hun eigen opbouw stevende zij middels Messiaanse driehoekjes en technische hoogstandjes door de inmiddels moe gestreden rood witte linies. De uitstekend spelende nummer drie kwam aan het eind van deze aanval één op één met Eefke en rondde beheerst af, 2-7.

  Hoewel de uitslag natuurlijk teleurstellend was, kwam al snel het besef dat deze tegenstander simpelweg (nog) een maatje te groot is voor DVSU VR2, en werd al snel de conclusie getrokken dat het een leerzame wedstrijd was, waar de rood witte selectie mee verder kan en alleen maar kan gebruiken om te groeien. De ‘Michelin ster’ waardige appeltaart van Tessa werd eerlijk verdeeld en langzaamaan werd er vooruitgekeken naar de start van de competitie.

  Volgende week reist DVSU VR2 af naar het historische Slot Zeist, gebouwd in 1677 door Jacob Roman, in opdracht van Willem Adriaan (Den Haag, 1632). Dit historische stuk grond is de thuisbasis van voetbalvereniging Jonathan, een tegenstander die DVSU maar al te goed kent. Zoals eerder beschreven heeft DVSU vorig seizoen hier de drie punten meegenomen na een indrukwekkende comeback (2-4), en ook dit jaar zal de rood witte strijdmacht er alles aan doen om het seizoen met winst te beginnen. Aftrap om 16:45, op de Hernhuttersingel in Zeist!