• Utrecht, zaterdag 3 oktober 2020. DVSU VR2 heeft in een moeizame thuiswedstrijd haar winnende reeks voort weten te zetten. Op het afgelegen veld vier van sportpark Lunetten werd tegenstander Delta Sports ’95 VR3 met 3-1 verslagen. Waar vorig seizoen DVSU nog de strijd om het kampioenschap uitvocht met de geel blauwen, is er vroeg in het seizoen een gat van zes punten geslagen met de Houtenaren.

  Het is geen boodschap waar amateur voetballend Utrecht, en met name spelers van DVSU, blij van worden op een herfstachtige zaterdagochtend; spelen op veld vier op sportpark Lunetten. Een wandeling van zo’n 266 meter naar een fonkelnieuw veld in een stukje niemandsland, zonder voorzieningen en dug-outs terwijl je getrakteerd wordt op een koude miezer wind is nou niet de warming-up waar je als voetballer op hoopt. Er kan dan ook gezegd worden dat veld vier een plekje verdient in de in januari 2020 uitgebrachte ‘Treurgids’, geschreven door Mark van Wonderen die de mooiste lelijke plekken van Nederland aandoet. Daarbovenop was de steeds meer groeiende schare DVSU VR2 fans, bestaande uit familieleden, vrienden en kennissen niet welkom. Niet vanwege wangedrag of ongeplande sfeeracties, maar door de (voor iedereen inmiddels welbekende) verscherpte Coronamaatregelen. Hoewel de randvoorwaarden alles behalve sfeer bevorderend waren, wist DVSU tóch een prima wedstrijd op de mat te leggen en de middag positief af te sluiten.

  Het leek er even op dat DVSU net als vorige week tegen Voorwaarts snel op voorsprong zou komen. In de 2e minuut was het Janna die een hoge bal middels een volley prima wist te verlengen voor de voeten van Romi. Helaas werd het schot van Romi gepakt door de Houtense sluitpost. In de 5e minuut was het Janna zelf die na een uitstekende actie over rechts de trekker overhaalde vanaf een meter of zestien. Haar schot zeilde net langs de rechter kruising.

  DVSU hield de druk hoog en voetbalde eigenlijk alleen maar op de helft van de tegenstander. Een voorsprong kon dan ook niet uitblijven maar de Lunettese equipe verzaakte om zichzelf te belonen door één van de vele kansen te verzilveren. Het was dan ook niet gek dat DVSU een beroep deed op één van haar ontwikkelde specialiteiten, de corner. In de 18e leverde Romi een perfect genomen corner af waar alleen maar tegenaan gelopen hoefde te worden. Gelukkig stond Ana op de goede plek en wist zij de bal beheerst binnen te werken, 1-0.

  De voorsprong werd al snel verdubbeld. In de 23e minuut werd een afstandsschot van Mila geblokt door de geel blauwe muur aan verdedigers. De afvallende bal viel voor de voeten van Rania. Met een ‘Raniaanse’ actie draaide zij knap weg van haar directe tegenstander en met een bekeken puntertje zoals alleen Rania dat kan wist zij de keeper vanaf een meter of twaalf te verschalken in de rechter onderhoek, 2-0.

  Delta Sports ’95 hanteerde dezelfde tactiek als voorgaand seizoen, de hoop volledig vestigend op de bloedsnelle nummer acht. DVSU was hier op voorbereid en had de vriendelijk ogende, maar meedogenloze Femke de opdracht mee gegeven om de Houtense linkerspits te volgen waar ze ook heen ging om haar zo niet aan voetballen toe te laten komen. Femke deed dit met verve en waar de Houtense linkerspits zin leek te hebben in de wedstrijd, nam dit plezier met elk door Femke gewonnen duel zienderogen af.

  Gezien het feit dat Delta Sports ’95 tegen een 2-0 achterstand aankeek en hun voornaamste wapenfeit nog steeds in de broekzak van Femke zat, werd er overgeschakeld naar plan B, in de vorm van een grote sterke nummer zestien, die als taak had om oorlog te maken op het middenveld. Zo werd Rania bijvoorbeeld tot tweemaal toe getrakteerd op een perfect uitgevoerde heupworp (koshi-waza in het Japans). In de dojo zou het twee ippons opleveren maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Marcel* ‘beloonde’ de judoka met twee vrije trappen tegen.

  Hoewel DVSU de wedstrijd verder bleef domineren, bleven de écht grote kansen uit. In de 34e minuut leed een goede combinatie tussen Romi en Janna tot een schot van laatstgenoemde, die via een verdediger een corner opleverde, wat bij DVSU altijd tot gevaar leidt. De corner van de voet van Romi leverde een heuse scrimmage op, waarbij Ana tot twee keer toe haar inzet gekeerd zag worden. De corner die dáár weer uit voortkwam belandde op de voet van Floor maar haar inzet ging net naast.

  Het leek er op dat beide ploegen genoegen namen met de stand zoals die nu was om zo onder het genot van een denkbeeldig kopje thee de rust in te gaan. Toch was er in de 44e minuut een momentje van onoplettendheid in de rood witte verdediging waardoor de Houtense nummer acht zich tóch richting de Lunettese goal kon bevinden. Gelukkig was Eefke scherp en wist zij één op één de inzet geweldig te pareren waardoor DVSU met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

  In de 47e minuut ging DVSU op zoek naar de derde treffer. Een goede combinatie tussen Mila en Jet over rechts leverde een voorzet van laatstgenoemde op. Er volgden schoten van respectievelijk Janna, Jet en Floor maar twee van de drie inzetten werden gepareerd en het laatste schot ging net naast.

  Er volgde een periode van een kleine twintig minuten waarin DVSU verzorgd voetbal op de mat bleef leggen maar weinig creëerde op een afstandsschot van Rania in de 60e minuut na, die gepakt werd door de geel blauwe sluitpost.

  In de 64e minuut was het wederom de snelle nummer acht die na een sprint van zo’n 40 meter alles en iedereen de hielen liet zien. Gelukkig leek een meter of twintig voor de goal de brommer zonder benzine te zitten, waardoor het schot(je) wat ze afleverde eenvoudig gepakt kon worden door Eefke. In diezelfde minuut was het Rania die na goed druk zetten richting het Houtense doel kon afstevenen maar ook haar inzet werd gepakt.

  Door het uitblijven van grote kansen (en daarmee ook de 3-0) kon Delta Sports ’95 hoop blijven houden op de aansluitingstreffer en helaas voor DVSU kwam die er dan ook in de 73e minuut. Een zeldzaam moment van onoplettendheid achterin gaf de snelle nummer acht dan tóch de gelegenheid om te laten zien hoe goed ze kon voetballen. Na wederom een indrukwekkende sprint wist zij de bal ter hoogte van de penaltystip beheerst rechts onderin te plaatsen, wat Eefke kansloos liet, 2-1.

  Het vertrouwen bij Delta Sports ’95 groeide en de hoop op een resultaat was ook weer volledig terug. De staf van de tegenstander testte de anderhalve meter maatschappij door zich steeds meer op te dringen tot in het coach vak van DVSU om zo – met de nodige flauwe oneliners – een reactie uit te lokken en zijn team op te peppen. Na nul op rekest te hebben gekregen van het kritische DVSU ‘publiek’ droop hij dan toch af om zich weer op zijn eigen team te focussen, waarna de staf van DVSU besloot om de eerder gedane wissels weer terug te draaien, om zo de grip op de wedstrijd die het had weer terug te krijgen. En met resultaat, want na de nodige wisselingen pakte DVSU al snel de controle terug en voetbalde weer op de helft van de Houtenaren.

  De meer dan verdiende derde treffer voor DVSU liet echter wel lang op zich wachten. In de 90e minuut was het Mila die met een goede steekbal Romi wegstuurde over de rechterkant. Een uitstekende voorzet van de alleskunner bracht Rania in positie op een paar meter van de goal, waardoor zij de bal makkelijk kon binnenlopen en zo kon aantekenen voor de 3-1, tevens de eindstand.

  Met deze overwinning heeft DVSU niet alleen haar koppositie verstevigd, maar ook een mede titelkandidaat op zes punten achterstand gezet. Er zal op DVSU gejaagd worden door de elf andere teams in de competitie. Zaak dus om in de altijd lastige uitwedstrijd volgende week tegen Odin VR2 ook de drie punten mee naar Lunetten te nemen. Aftrap om 13:00 op sportpark Zoudenbalch!

  *Op 17 oktober 2015, in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tussen Portsmouth en Newport, raakte de scheidsrechter van die wedstrijd geblesseerd. De vierde man moest de fluit overnemen maar door een tekort aan arbiters moest er drastisch op zoek gegaan worden naar een aanvulling op de arbitrale staf. Uiteindelijk wist men een toeschouwer met de benodigde papieren te vinden in het aanwezige publiek die – na de nodige administratieve rompslomp – de wedstrijd als arbiter eindigde. DVSU had te maken een late ziekmelding van haar scheidsrechter. Gelukkig was er na het nodige speurwerk Marcel die een half uur voor de wedstrijd kon worden benaderd. Hij twijfelde geen moment om DVSU VR2 uit de brand te helpen, haastte zich naar huis om zich om te kleden en floot de wedstrijd uitstekend. Bedankt Marcel!