• Na drie nederlagen achter elkaar is het duidelijk geworden dat het niet loopt bij het 1e. De mannen moeten zich nu gaan richten op lijfsbehoud in de 3e klasse. Alle punten zijn hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Deze keer moet DVSU het thuis opnemen tegen de huidige nummer 1, Houten. De blauw-witten hebben het vaak lastig tegen DVSU. De laatste keer dat DVSU verloor van Houten dateert alweer van 12 oktober 2019 (toen Vali nog met Pokemonkaarten speelde). Dat biedt hoop.
  Nadat er gezongen werd voor de jarige Valentijn begon de wedstrijdbespreking. Mo maakte duidelijk dat de heren als team alles moesten geven om vandaag resultaat te boeken. ‘’Houten komt met 110% en wij moeten 120% geven!’’ Opstelling was als volgt: Ticho, Greg, Maxime, Lloyd, Ramzi, Reijer, Ma(a)rten, Nordin, Wassim en Shamier. Met Bayer, Koen, Wissam, Hamza en Valentijn was de bank ook goed bezet.

  Voordat de heren de kleedkamer in gingen zagen zij een oude bekende op de club. Namelijk naast dat Jerry (met Viking baard) er weer was, stond daar ook Eddy Levering. De oud-trainer van DVSU vertelde dat hij bij Houten op de bank ging assisteren vanwege ziekte van de hoofdtrainer. Dit zorgde er natuurlijk voor dat de mannen uit Lunetten extra gebrand waren om te vlammen!

  Na een gehaaste warming-up begon de wedstrijd. DVSU begon een beetje slap waardoor Houten een aantal kansen kreeg. Er werd van afstand op doel geschoten, waar Ticho goed redde en ook uit de rebound wist hij de bal eruit te halen. DVSU werd daarna ook wat gevaarlijker en dat resulteerde in dat Wassim met een volley van dichtbij tegen de keeper schoot. Maarten en Shamier kregen 2 grote 1-op-1 kansen die allebei discutabel werden afgevlagd. Houten was vooralsnog de bovenliggende partij, maar DVSU hield goed stand.

  In de tweede helft deed DVSU iets wat nog niet gelukt was dit seizoen, namelijk goed uit de rust komen. Na een mooie diepte pass van Marten op Wassim, schoot de sterk spelende Wassim de bal tegen de touwen, 1-0! Nu voelden de heren dat er echt iets te halen zou vallen vandaag, maar Houten bleef wel aandringen. Er werd gedisciplineerd en slim verdedigd door het team, waar DVSU ook een aantal keer heel goed weg kwam. Bij een corner haalde Maarten 2x de bal van de lijn.

  Toen ging Wassim weer aan de haal met de bal richting de zestien meter van Houten. Hij passeerde de laatste verdediger en werd onderuit gehaald, de scheids vond het een corner i.p.v. een penalty. Deze corner viel net achter de keeper, die de bal tegen het hoofd van de boomlange Maxime stompte. 2-0 voor DVSU! Dit werd uiteraard uitbundig gevierd door alle spelers. Eddy kon het niet geloven.
  Tegen het einde van de wedstrijd bleef DVSU geconcentreerd tegenhouden en de bal viel maar niet goed voor Houten. Ticho redde nog een keer, Maxime haalde een bal van de lijn en Greg en Ramzi wonnen belangrijke duels van de gevaarlijke buitenspelers. Het laatste bevrijdende fluitsignaal klonk, 2-0 de eindstand. In de kleedkamer klonk hard gezang: ‘’Eddy neem je rotzooi mee!’’ Met een knipoog uiteraard, de heren van DVSU hadden vorig jaar een uitzonderlijk goed seizoen onder zijn leiding. Het voelde alleen wel extra lekker om te winnen van Eddy en Ingmar.

  Het was een overwinning die DVSU heel erg nodig had. De mannen hadden er allemaal hard voor gewerkt en vooral als team goed gespeeld. Nu is het belangrijk om die lijn door te trekken naar volgende week tegen Elinkwijk. Een Utrechtse derby, waar weer het uiterste wordt gevraagd van het hele team. Kom aan boys!

  Verslaggever van de week: Ramzi