• In Memoriam Paul Klaus 7 maart 1947 - 7 april 2024

 • Tot ons grote verdriet ontvingen wij het bericht dat Paul Klaus afgelopen zondag op 77 jarige leeftijd is overleden. Paul was oud-speler van diverse elftallen van DVSU. Hij is in 1991 bij onze vereniging gekomen nadat de voetballers van voetbalvereniging DoFa als gevolg van een faillissement de overstap maakten naar DVSU. Paul was bij DoFa voetballer van het eerste uur. Hij heeft jarenlang in het eerste elftal gespeeld van deze, eind jaren 60 door DOS fans opgerichte, voetbalvereniging. Hier behaalde hij samen met oud-lid Harry Terwolbeck het kampioenschap in de 3e klasse van de toenmalige onderafdeling, een hoogtepunt in zijn lange voetbalcarrière. 
   
  Bij DVSU heeft Paul in het 2e elftal gespeeld en naarmate de leeftijd vorderde in diverse lagere elftallen. Eigenlijk maakte het Paul niet uit waar hij voetbalde als hij maar kon voetballen! Hij had dan ook altijd zijn voetbaltas met spullen bij zich en vulde graag een elftal aan als er een tekort aan spelers was. Op enig moment werd het voor Paul in verband met zijn werk in Zoetermeer lastiger om in Utrecht te blijven voetballen. Hij heeft toen enige jaren niet meer bij ons gevoetbald maar hij onderhield altijd nog contact. Vooral ook met de spelers van het oude 4e elftal. 
   
  Hoewel Paul al jaren met zijn gezondheid tobde, krabbelde hij altijd weer op. Zelfs zodanig goed dat hij ook weer kon voetballen. Verscheidene jaren deed hij nog mee met het oude 4e elftal tijdens de traditionele "Jan Kasius Nieuwjaarswedstrijd". Afgelopen januari was dit helaas door zijn verslechterde gezondheid niet meer mogelijk maar Paul was er wel om te kijken!
  Samen met Theo Freund en Gerrit van der Hulst (op de club bekend als "de drie musketiers") was hij ook een frequent bezoeker bij de wedstrijden van het 1e elftal. Met Theo, Gerrit en Harrie was hij tot voor kort ook nog actief als Walking Footballer bij JSV in Nieuwegein. 
   
  De verslagenheid was groot toen zijn voetbalvrienden het droevige nieuws ontvingen. Wij wensen iedereen en vooral zijn dochter Monique en zonen Xander en Michael heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te dragen.
   
  De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 12 april om 15:00 uur bij Crematorium Zeister Bosrust, Woudenbergseweg 46 te Zeist.
   
 • Paul linksvoor tijdens de nieuwjaarswedstrijd op 16 januari 2021
  Paul linksvoor tijdens de nieuwjaarswedstrijd op 16 januari 2021