• UPDATE: In tegenstelling tot het hierboven genoemde team was de tegenstander DHSC JO13-2.

  Afgelopen zaterdag een inhaalduel tegen DHSC. Dat zijn toch vaak partijtjes waar strijd en passie de overhand hebben. Zo ook in deze wedstrijd. Na een goede eerste 20 minuten voetbal veloren onze kanjers helaas met 4-2, maar we mogen zeker trots zijn op onze kanjers.


  Simon(ziek) en Levy(geblesseerd) konden helaas niet van de partij zijn. Daarentegen was Salamon (JO12-1) met ons meegegaan. De opstelling was niet verrassend. Enige aanpassing was dat Ayman op de plek van Simon ging spelen.
  DVSU liet de bal goed van voet naar voet gaan en DHSC kon daarentegen niks tegenover stellen. De 1e kans was dan ook voor DVSU. Een schot van Ayman op doel trof helaas geen doelpunt. Hassan begon al vroeg in de wedstrijd te wisselen. Zakaria kwam erin voor Ismail. De minuut daarna kwamen onze kanjers op voorsprong. Mohamad gaf de bal aan Moreno, die op het middenveld de vrijstaande Pieter zag staan. Met een splijtende pass lanceerde hij Denzel en met een bekeken schot verschalkte hij de doelman van DHSC . Een zeer verdiende 0-1 voorsprong. Niet veel later werd Denzel wederom in stelling gezet, maar i.p.v. alleen op de doelman te gaan werd hij van achter aangetikt. Helaas, voor ons, gaf de scheids de speler van DHSC alleen een waarschuwing i.p.v. minimaal een gele kaart. Nadeel dat je uit speelt? In de 14e minuut kreeg Olivier een kans om op doel te schieten, helaas ging zijn schot net naast het doel van DHSC. Pas in de 18e minuut kon DHSC 1e schot op het doel van Mohamad afvuren, maar dat was zonder gevaar. In de 22e minuut kwam Salamon in voor Ruben. Na een opmerking van een oplettende toeschouwer van DVSU merkten we dat er spelers van DHSC in het veld liepen met dezelfde rugnummers. Opmerkelijke situatie ook omdat DHSC zijn spelersopgave niet had doorgestuurd. Met nog 5 minuten te gaan in de 1e helft kantelde de wedstrijd. Geheel tegen de verhouding scoorde DHSC de gelijkmaker, na een goede redding van Mohamad. Als dan ook nog eens in de slotfase van de 1e helft de 2-1 valt is dat een enorme tegenvaller. De 1e 20 minuten waren we heer en meester op het veld. De rust brak aan een we moesten de verslagen koppies weer in een richting zien te krijgen.

  De 2e helft was begonnen en DHSC was duidelijk beter binnen de lijnen gekomen dan onze kanjers. We stonden met de rug tegen de muur en het regende kansen voor onze tegenstander. In de 38e minuut kwam daar dan ook de 3-1 en het zou nu wel een moeilijke opgaven voor ons worden om met een goed resultaat van het veld te gaan. Halverwege de 2e helft kregen we wat meer grip op de wedstrijd en in de 45e minuut zowaar een goede kans voor Ismail. De vrije trap genomen door Ruben zorgde voor onrust in de verdediging van DHSC . Ismail kon uithalen, maar de doelman van DHSC bracht redding. Er kwam wat meer geloof bij DVSU en als Ismail met een prachtige goal de 3-2 maakt is de wedstrijd weer helemaal open. We hoopten dat deze aansluitingstreffer onze kanjers weer moed gaf. Het waren tenslotte nog 10 minuten spelen. Helaas voor ons , kwam door een zondagsschot in de 58e minuut een einde aan alle onzekerheden en als dan ook nog in de slotseconde de 5-2 valt is daar onze 1e nederlaag in deze competitie. Deze laatste goal is wellicht niet geteld, want op de wedstrijduitslag staat een eindstand 4-2

  Hebben we wat geleerd in de wedstrijd? Ik hoop het van wel en gaan we gewoon verder met de dingen die goed gaan en verbeteren we de punten waar het beter kan. Aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen hoofdklasse SKV uit Wageningen. Een mooie gelegenheid om de bittere smaak van deze nederlaag te spoelen. Het beste medicijn van een nederlaag is zo snel mogelijk een wedstrijd te winnen.

  Met een sportieve rood/ wiite groet,

  Erwin van Laaren.