• Na een zwaarbevochten overwinning op VSC op 23 september en een vrij weekend vorige week was DVSU 3 helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Rivierwijkers 7.

    Na de aftrap van Rivierwijkers kon de strijd beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd kon DVSU druk houden op Rivierwijkers. Het spel werd in de eerste 20 minuten volledig gespeeld door DVSU. Dit resulteerde ook in een goal van Pelle in minuut 12. Na een goede breedte pass van Lennard kon Pelle uithalen vanaf 18 meter. De keeper van Rivierwijkers zag er niet heel goed uit bij het schot en de stand stond op 1-0. Na de goal van Pelle wist DVSU gemakkelijk tot het doel van Rivierwijkers te komen maar tot echte kansen kwam het niet. Rivierwijkers kon er goed voor zorgen dat DVSU niet tot een schot kon komen en de thuisploeg moest creatief worden om tot kansen te komen. Dit lukte aardig door bekeken balletjes van Maron, Tim vW, Tim vd K en Freek. Helaas resulteerde dit niet tot een goal maar wel grote kansen. Ook moest Wouter nog in actie komen en kwam drie keer goed uit en dit zorgde ervoor dat Rivierwijkers de één op één’s niet af konden maken. Na een paar goede schoten van Pelle en Tijn die net het doel niet vonden klonk het rustsignaal.

    Na het fluitsignaal van de nieuwe scheids Marcel trapte DVSU de wedstrijd af. DVSU wist dat deze wedstrijd een overwinning moest worden maar wist ook dat 1-0 een gevaarlijke stand was. Het was er dus alles aan gelegen voor DVSU om de kansen af te maken. Na 6 minuten in de tweede helft kwam DVSU tot een kans door een hoge bal naar Tijn. De keeper van Rivierwijkers zat volledig naast de bal en Tijn werd, met de handen van de keeper in het gezicht, naar de grond gewerkt. De scheids had het goed gezien en gaf een penalty. Na veel onterecht commentaar van Rivierwijkers op de scheids mocht Pelle aanleggen voor de penalty. Over de kwaliteit van de genomen penalty zullen we niet meer praten maar de bal vond zijn weg over de lijn, 2-0. Na deze goal bleef DVSU doorgaan met aanvallen want er werd geroken dat er gewerkt kon worden aan het doelsaldo. De druk van DVSU zorgde ervoor dat Rivierwijkers niet lekker kon voetballen. Na een goede onderschepping van Freek op de rechtsbuiten van Rivierwijkers kon hij na een snelle combinatie met Xavier de bal, net voordat deze de achterlijn over zou rollen, voorzetten. Lennard kwam als een echte spits net voor zijn man en knalde de bal keihard in de netten, 3-0. Na de klap van de penalty en deze 3-0 was Rivierwijkers neergeslagen. 1 minuut later was het dan ook weer raak door opnieuw Pelle die zichzelf voor de derde keer op het wedstrijdverslag weet te spelen. Na goed druk zetten van Tijn en Sidney aan de linkerkant kon Sidney de bal langs twee man naar Pelle spelen die de bal deze keer perfect in de hoek plaatsten, 4-0. In de 71ste minuut speelde Jesse zichzelf goed vrij aan de rechterkant en gaf de bal in één keer voor naar de linkerkant. Doordat Sidney twee man mee trok kwam Tijn volledig vrij te staan en kopte de bal knap het doel in. Het was Tijn ook gegund naar alle kansen die hij had gecreëerd voor zichzelf. DVSU heeft hierna nog kleine kansen gehad maar deze vonden helaas niet het doel van Rivierwijkers. In de 80ste minuut pakte Xavier nog wel een gele kaart. Dit zorgde ervoor dat DVSU iets scherper moest gaan spelen en toch overal nog een stapje extra moest zetten. Maar echt in de problemen kwam DVSU niet meer en kon met een stand van 5-0 het eindsignaal aanhoren. DVSU 3 zet goede stappen in de competitie en staat tweede met een wedstrijd minder. Ook is DVSU door in de beker en deze wedstrijd wordt over twee weken gespeeld. De start van dit seizoen had bijna niet beter kunnen beginnen voor dit jonge seniorenteam.

    Van uw verslaggever,

    Freek van Wijngaarden