• Een kleine maand geleden schreef correspondent Lars Bos in zijn verslag over Vriendenschaar – DVSU dat de uitpuilende ziekenboeg trainer Jorick Straatman de nodige hoofdpijn bezorgde. Gelukkig stond er na die wedstrijd een flinke pauze op het programma en hoefde DVSU 1 pas een maand later weer aan te treden, voor een uitwedstrijd tegen HSSC ’61. Tijd genoeg dus om te herstellen zou je denken. Maar helaas, van blessures zijn we voorlopig nog niet af. Shamier en Nilantha hebben nog altijd last van hun hamstring, Gijs van de hersenschudding die hij voor de winterstop al opliep bij het uitduel met Voorwaarts en Jerry zullen we vanwege zijn knie niet meer terug zien dit seizoen. Daarbij kwam nog eens dat Bas aan het genieten is van zijn vakantie. Met opnieuw een smalle selectie reisden we dus af naar Hei- en Boeicop.

  De mannen met fietscomputer in het hoofd weten dan dat je ergens tussen het Merwedekanaal en Schoonrewoerd moet zijn. Niet dat DVSU-toerfiets (de enige DVSU-tak die op zondag actief is) er dit fietsseizoen al is geweest, want dat seizoen is door de voortdurende regen nog helemaal niet begonnen. Die regen heeft overigens nog wel meer nadelen: natte hesjes. En die moeten dan gewassen worden. En eigenlijk zit helemaal niemand op dat klusje te wachten. Jorick stelde donderdag centrale verdediger Lloyd maar eens de vraag of hij ze een keer kon meenemen. Lloyds antwoord? ‘Sta ik zaterdag spits?’

  De spanning was vooraf dus voelbaar in de kleedkamer, maar ons spitsenduo bleek vandaag toch gewoon te bestaan uit Samir en Jesse. Verder konden Jorick en Wim rekenen op Dylan (k), Sjoerd, Ewout, Lloyd, Joost, Marten, Marijn, Ramzi en Lars. Op de bank Appie, Harm en opnieuw jeugdspeler Valentijn, die deze week zijn zeventiende verjaardag vierde. Appie bleek echter al voor de aftrap geblesseerd te zijn geraakt en Harm had opnieuw last van zijn teen. Met slechts één fitte wissel, was het dus zaak om voorzichtig met de energie om te springen.

  In de eerste helft was het spel van beide kanten vrij slordig. Het grasveld was door de februarimoesson natuurlijk niet al te best en er stond ook nog eens een stevige wind. HSSC leek na een aanval over rechts de score te openen, maar via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. Hij leek overigens over de lijn te zijn geweest tussendoor, dus DVSU kwam bijzonder goed weg. HSSC werd nog vaker gevaarlijk, maar Dylan redde een aantal keer met zijn voeten. DVSU pakte de 1-0 voorsprong. Een goede steekbal van Marijn werd op waarde geschat door Samir. Hij plaatste de bal rustig langs de keeper. Ook HSSC wist echter te scoren. Bij een voorzet van links zat Dylan er net naast. De bal werd teruggekopt en een tweede speler met oranje shirt wist de bal erin te koppen. Met 1-1 bij rust mochten we niet ontevreden zijn.

  In de fase na rust waren we vervolgens iets sterker. Toch was het HSSC dat de voorsprong pakte. Een bal bleef hangen na een van de vele corners en met een bekeken chip werd Dylan opnieuw verschalkt. DVSU toonde echter veerkracht. Het bleef in de buurt van de vijandelijke 16 komen, en dat werd beloond. Jesse won het kopduel bij een corner van Marijn, de bal bleef in het strafschopgebied hangen en Samir wist zijn tweede van de middag te maken: 2-2. De laatste fase van de wedstrijd ging op en neer. Vooral HSSC wist nog een paar keer gevaarlijk te worden, maar was onnauwkeurig in de afronding of werd gestuit door Dylan. Bij DVSU was het beste er wel vanaf. De zware klei zorgde voor kramp bij Marijn, die zich moest laten vervangen door Valentijn. Lloyd had nog wel wat energie over, dus besloot een keer op avontuur te gaan. Als de trainer je niet in de spits opstelt, moet je er zelf maar met de bal naartoe dribbelen, zo zal hij gedacht hebben. Helaas wist ook hij niets te forceren. Toch kwam er nog één grote kans. Jesse won opnieuw het duel bij een corner en Valentijn kon van dichtbij inschieten. Jammer genoeg vond hij de handen van de keeper. Met een puntendeling keerden we dus weer huiswaarts.

  Daar konden we op zaterdagavond genieten van het debuut van Jurriën Timber bij Ajax 1. Op een moeilijk moment werd deze ex-DVSU’er, die nog regelmatig op sportpark Lunetten te vinden is om te kijken naar broer Shamier bij 1, of om in de zomermaanden zijn conditie op peil te houden, voor de leeuwen gegooid door Ten Hag. Bij je debuut gelijk in de basis starten tegen de snelle Ejuke is niet niks, maar van spanning was niets te merken. Een uitstekend debuut, dat smaakt naar meer. Gefeliciteerd!

  Volgende week spelen we weer eens een thuiswedstrijd, tegen Brederodes, dat nog volop om het kampioenschap meespeelt. We hopen weer op veel publiek!

  Verslaggever van de week: Marten Giezeman