• Nieuwe hoofdtrainer DVSU direct aan de slag

  15 apr 2023
 • Peter van Herpen (52) is de nieuwe trainer van het eerste elftal van DVSU. Hij vervangt daarmee per direct Mohammed Mouhouti, die sinds afgelopen augustus aan het roer stond. Vandaag beleeft Van Herpen meteen zijn vuurdoop: thuis tegen Vriendenschaar, concurrent om de belangrijke achtste plek. 

  Van Herpen is geboren in Utrecht en woont in IJsselstein. Het grootste deel van zijn spelers- en trainerscarrière heeft hij doorgebracht bij VVIJ, waar hij in de seizoenen 2018–2019 en 2019–2020 het eerste elftal onder zijn hoede had. Daarna besloot hij tot een pauze, maar nu pakt hij de draad toch weer op. Dat hij tijdens het lopende seizoen moet instappen bij een club die hij niet van binnen en van buiten kent, jaagt hem geen schrik aan. ‘Voetbal is geen hogeschool,’ aldus Van Herpen. ‘Het is nog steeds elf tegen elf en wie een goal meer maakt dan de tegenstander, wint.’ 

  Van Herpen omschrijft zichzelf als een winnaar voor wie het resultaat boven alles gaat. ‘Mooi voetbal komt daarna vanzelf.’ Van zijn spelers zegt hij fitheid te eisen en voetbal met beleving. Van Herpen zal zich de komende weken verlaten op Jesse de Waijer en Kosta Krstev, die tot zijn aanstelling als interim-coaches hebben opgetreden en als assistent-trainers betrokken blijven bij het team. Van Herpen heeft een contract tot en met seizoen 2023–2024. 

  DVSU benaderde Van Herpen drie weken geleden in een zoektocht naar een vervanger van voormalig hoofdtrainer Mouhouti. Die accepteerde een aanbod van een voetbalclub dichter bij zijn woonplaats Arnhem. Ook vielen de resultaten tegen: DSVU 1 bezet momenteel de achtste plaats in de poule van de derde klasse D, terwijl gehoopt werd op een plek bij de beste drie. ‘Het was voor ons belangrijk dat Peter direct kon instappen en niet pas volgend seizoen,’ zegt Maikel Waardenburg, bestuurslid voetbalzaken van DVSU. ‘Peter brengt veel ervaring en gedrevenheid mee. Behoud van de achtste plaats is realistisch en daar moeten we voor gaan.’ 

  De bovenste acht ploegen op de ranglijst handhaven zich in de derde klasse. Wat dat betreft kan Van Herpen meteen aan de slag: vandaag wacht de confrontatie tegen Vriendenschaar, een directe concurrent. De ploeg uit Culemborg heeft slechts één punt minder dan DVSU en staat twee plekken lager. ‘Het zal een thriller worden,’ aldus Van Herpen. Hij hoopt op veel supporters langs de lijn. 

  De wedstrijd van DVSU 1 tegen Vriendenschaar 1 gaat vandaag om 14:30 uur van start.