• Deze zaterdag was het tijd voor de derde wedstrijd van onze JO17-1, tegen PVCV JO17-2. We hadden de eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen en waren verzekerd deze reeks door te zetten. We mochten de tegenstander thuis ontvangen om 11:45. Lekker laat op de ochtend zou je denken, maar DVSU zou DVSU niet zijn zonder de nodige laatkomers. Maar al ruim 10 minuten later zat iedereen zich gefocust klaar te maken voor de wedstrijd.
    We speelden op veld 1 met 12 van onze jongens. Gelukkig kon daar voor de eerst 25 minuten van de wedstrijd een 13e bijkomen. Misha, een snelle verdediger uit de JO16-1 schoot ons te hulp. Dat was hard nodig door een verdedigerscrisis deze wedstrijd. Met Robin op krukken, Jacob met een knie-operatie in het vooruitzicht en Aike die een verzwikte enkel heeft, hadden we een extra verdediger hard nodig.

    De wedstrijd stond op het punt te beginnen toen de scheidsrechter ineens vroeg om een aanvoerdersband. Die hadden we al zo lang niet meer gebruikt dat de helft van het team al bijna vergeten was wat zo’n aanvoerdersband precies was. “Onthoud het rugnummer maar,” riepen we naar de scheids. We kwamen er al snel achter dat dat een slecht idee was aangezien je memory kon spelen met de rugnummers, dat omdat er van bijna elk nummer wel twee jongens waren die het op hun rug hadden. Dus na een tijdje kwam de coach aangerend met een veiligheidslintje voor om Emmanouils arm, maar dat vond de trainer een slecht plan.

    Toen kon de wedstrijd om 12:30 eindelijk beginnen. De eerste 8 minuten gebeurde er niet veel. We hadden al eerder tegen deze jongens gespeeld en hadden ons er op voorbereid dat ze hoog druk zetten. Daarom probeerden we onze aanvallers veel in te spelen want ze stonden daar soms 3 tegen 3. Dat wilde in het begin nog niet echt lukken totdat we na 8 minuten scoorden. Met assist van Khalid wist Prosper de bal in het net te krijgen door een schot van net binnen de 16. Ondanks zijn goal werd Prosper al redelijk snel gewisseld voor Sefer. Na onze goal volgden er meer kansen en kwam er wat meer energie in de wedstrijd. PVCV kreeg na ongeveer 10 minuten ook zijn eerste goeie kans via links door een diepe bal en dat zou niet de laatste zijn die dag. 20 minuten in de wedstrijd en er kwamen meer kansen, gelukkig stond Pelle in onze goal goed te keepen. Om 12:50 was het weer raak voor DVSU. Een goal van onze spits Wasta op aangeven van onze linksbuiten Sefer. Dat vond de tegenstander niet leuk en er volgde dan ook snel een opstootje. Onze jongens bleven voor een keer rustig, dus het was snel afgelopen. Misha moest na 25 minuten jammer genoeg gewisseld worden want hij moest naar zijn eigen wedstrijd, dus speelden we verder met 1 wissel. 28 minuten gevoetbald en PVCV kreeg zijn eerste goal door een voorzet vanaf links die er vanaf de 5 meter werd ingetikt. Tycho’s hoofd kwam een tijdje later in botsing met een tegenstander, dus de wedstrijd lag even stil. In de slotfase van de eerste helft was er nog één grote kans voor DVSU en twee voor PVCV. Toen waren de eerste 40 minuten achter de rug.

    Om 13:25 klonk het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft. Die begon met een vrije schietkans van Sefer na een goede pass van Prosper, maar die ging mis. De zon brak door met een felheid die je niet vaak ziet. Toch kon Pelle door de zonnestralen heen kijken en wist alles tegen te houden. Totdat er om 13:32 twee grote fouten gemaakt werden door onze verdediging en die werden snel afgestraft, wat leidde tot de gelijkmaker. Na 50 minuten spelen en een stand van 2 – 2 verzwakte DVSU. Mede door de posities van sommige jongens, zoals onze linksback Moses die normaal onze rechtsbuiten is. PVCV kreeg meer kansen en Pelle liet zich een paar keer goed zien. Het ging steeds wat slechter totdat er tien minuten voor tijd een uitbraak was voor DVSU. Wasta gaf een mooie diepe bal door de lucht op Prosper. Hij schoot de bal van ruim 20 meter met een ruime boog over de uitgekomen keeper in het net. Die goal gaf ons weer energie om te winnen. PVCV werd daardoor ook actiever maar ook agressiever. Vijf minuten later ontstond er een grote ruzie door het natrappen van een van hun aanvallers. Toen de coaches ook het veld op moesten komen om er geen gevecht van te maken, koelde iedereen weer een beetje af. Desondanks kreeg DVSU geel voor de boze reactie. Verder met tien man op het veld werd het weer wat spannender. Toch kregen wij weer een vrije schotkans die naast ging. Verder werd PVCV nog één keer gevaarlijk, maar ze wisten de kans niet te benutten. Daarmee eindigde de wedstrijd met een 3 - 2 eindstand voor DVSU. Alweer de 3e goede winst voor DVSU in deze competitie.

    Verslaggever van de week: Robin Swier