• Op een mistig en vochtig dak van de Ikea trapte DVSU 3 de bal rond ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Faja Lobi 3. De eerste test van dit seizoen stond op het punt om te beginnen.
    Na het handen schudden en de gebruikelijke tos werd er afgetrapt door DVSU. De Lunettenaren ging goed van start met een doelpunt van Jude in minuut 2. Door een fout achterin bij de thuisploeg belanden de bal in de voeten van de spits en deze aarzelde geen moment de schoof de bal in de rechterhoek, 1-0. Na deze bevredigende start werd er bloed geroken. De twintig minuten die volgde was DVSU vooral veel aan de bal en ontstond er kans op kans. Wel was het zo dat DVSU in het begin van de wedstrijd moeite had met het positiespel van het middenveld van Faja Lobi. Maar in de loop van het eerste kwartier kreeg DVSU grip het middenveld van de thuisploeg. Dit gebeurde vooral door de goede coaching vanuit achterin en het harde werken van het middenveld. In de 26ste minuut was het dan ook weer raak door wederom Jude die door een fijn balletje van Simon 1 op 1 werd gezet met de keeper. Ook deze bal werd netjes in de rechterhoek geschoten. Tot aan de rust heeft DVSU zijn best gedaan om door de blokkade heen te spelen die was gecreëerd door Faja Lobi, aangezien zij de keuze hadden gemaakt om erg in te zakken. Na een paar kleine kansen en één grote kans waarbij de bal in alle gevallen niet het doel trof, klokt het rustsignaal. In de rust werd besproken welke details er nog beter konden maar werd er vooral uitgesproken dat de lijn die in was gezet tegen deze tegenstander de juiste was en dat op deze voet doorgespeeld moest worden. Als dat zou gebeuren zouden de doelpunten van zelf wel vallen.
    Aangezien DVSU aftrapte in de eerste helft was het nu de beurt aan Faja Lobi. DVSU was er op gebrand om de score op het scorebord werden uit te bouwen. Na 12 minuten in de tweede helft kon deze wens dan ook worden vervult door een doelpunt van de nieuwkomer in het team en zoon van de nieuwe coach Onni, Thomas. Na een goede actie op de achterlijn van Jude kon de bal gespeeld worden naar Thomas die de 1 op 1 kans met de keeper niet onbenut liet. De eerste goal van Thomas in dit team was een feit. 4 minuten later was Thomas opnieuw scherp voor het doel. Door wederom een fout van de verdediging van de thuisploeg kon Thomas koeltjes de bal in de netten schieten. Opnieuw een goal voor Thomas die een erg goede eerste wedstrijd speelde. DVSU was er nu volledig op gefocust om het doelsaldo zo ver mogelijk uit te bouwen. 12 minuten na de goal van Thomas was het dan ook weer raak door een goede goal van Xavier. Na een bekeken voorzet van Tim vW die perfect achter de verdediging viel kon Xavier de bal keihard tegen de bovenkant van het doel rammen, 5-0. DVSU 3 was nog niet klaar en wilde nog een kers op de taart. De mooiste goal werd dan ook gescoord 2 minuten na de vorige goal. Sidney gaf een goede bal tussen de linies door op kniehoogte aan Jude. De spits nam de bal mooi mee met de buitenkant van zijn rechtervoet en schoot de bal, vanaf een meter of 20, hard via de binnenkant van de paal in het doel van de thuisploeg. Na deze mooie goal heeft DVSU zijn best gedaan om de kansen die daarna vielen nog af te maken maar dit is niet gelukt. Los van dat kon de uitploeg met een tevreden gevoel het eindsignaal aanhoren. Met een eindstand van 6-0 heeft het derde dit seizoen perfect afgetrapt. Dat smaakt naar meer!

    Van uw verslaggever, Freek van Wijngaarden