• Op 21 april heeft onze minister-president Rutte bekendgemaakt dat de jeugd na 28 april aan georganiseerde sport mag gaan doen. Wel met een aantal restricties! Als bestuur zijn wij blij dat dit in deze moeilijke tijd toch weer mogelijk gaat worden.

  Vanaf 29 april kunnen de trainingen van onze teams tot en met de JO12 en tot en met de MO11 weer gaan plaatsvinden op ons sportpark.

  Ook de training van de mini’s mag weer starten op zaterdag 2 mei. Hier moeten de ouders er wel voor zorgen dat zij de anderhalve meter afstand in acht nemen!

  Alle overige jeugdteams mogen ook weer gaan trainen MAAR daar moet men tijdens het trainen de regel van anderhalve meter afstand wel in acht nemen. Dus de trainers zullen hun trainingen daarop moeten aanpassen. Ons Hoofd Voetbal Zaken (Marten Giezeman) zal de trainers hier apart nog over informeren. Misschien is het handig om de trainingsgroep in tweeën te splitsen.

  Wij vragen alle trainers om de trainingen iets in te korten zodat het niet te druk is op het park bij de wisseltijden. Verder zullen de kantine en de kleedkamers dicht blijven.

  Tot slot willen wij eenieder vragen om na afloop van de training het park te verlaten en wij verzoeken de ouders om niet bij elkaar langs het trainingsveld te gaan staan. En wanneer je verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten) hebt moet je natuurlijk thuis blijven!

  Helaas mogen onze seniorenteams dus nog geen gebruik gaan maken van de voetbalvelden, ook al zullen de hekken vanaf 29 april niet meer op slot zitten. Hier zal de politie controles op uitvoeren met eventuele boetes tot gevolg.

  Het bestuur heeft overleg gehad met het kader van de Forza Friends. Uit dat overleg is het volgende gekomen:

  Tot en met zaterdag 16 mei wordt er geen DVSU Forza Friends voetbal aanbod aangeboden of georganiseerd. In de komende periode zullen wij nadenken over een haalbare herstart. We zullen hierover ook contact zoeken met KNVB/G, met SportUtrecht en met eventueel andere overkoepelende organen. Toelichting haalbare herstart:

  • Misschien komen we tot de conclusie dat er geen enkele herstart haalbaar is tot 1 september a.s.
  • Misschien kunnen we hele kleine clinics organiseren na 16 mei.
  • Wat we ook bedenken, het zal zeer summier zijn.