• Na de kampioenschap in de 2e klasse konden onze kanjers zich klaar maken voor de eerste wedstrijd in de 1e klasse. De wedstrijd werd met duidelijke cijfers gewonnen, 4-0 tegen Vriendenschaar.
  Het was een vroege wedstrijd. Om 08.45 uur begon de wedstrijd in Culemborg, Hassan kon over een bijna fitte selectie beschikken. Levy had wat pijntjes en Sami was afwezig. Verder begon Hassan met de vertrouwde 11 spelers aan de wedstrijd. Mohamad op doel. Achterin; Mats, Moreno en Jair. Vlak daarvoor Simon. Op het middenveld; Olivier, Pieter en Luca. Voorin speelden Ruben, Denzel en Ismail Op de bank begonnen Levy, Ayman en Zakaria.

  Onze kanjers probeerden de wedstrijd gelijk te dicteren en dat lukten ze aardig. Zo kregen we in de 7e minuut al een goede kans. Een pass van Luca op Denzel, maar helaas ging zijn schot net naast het doel van Vriendenschaar. Niet veel later wederom een kans voor DVSU. Een goed schot van Olivier, maar helaas bracht nu de keeper van Vriendenschaar redding. In de 15e minuut de 1e wissel. Zakaria kwam er in voor Ismail. Vriendenschaar had tot dan nog niets laten zien voor het doel van Mohamad. Tot aan de 17e minuut. Toen kwam DVSU goed weg na een schot dat maar net naast het doel van DVSU ging. DVSU was gewaarschuwd. Niet veel later wederom een grote kans voor Vriendenschaar, maar de bal kwam via de lat weer terug in het speelveld. In de 25e minuut kwam daar toch de verdiende voorsprong. Een splijtend pass van Pieter op Denzel. Met zijn snelheid passeerde hij de doelman en kon toen simpel de bal in het lege doel intikken. Dat was een lekkere opsteker voor onze kanjers. In de 28e minuut kwam Ayman in voor Luca. Met nog een paar minuten te spelen was het lekker om met een 1-0 te rusten. Denzel kon de marge verdubbelen. Hij kwam oog in oog te staan met de doelman en kon een hoek uitkiezen. Hij koos voor de bal hoog in het dak van het doel te schieten. Helaas ging de bal via onderkant lat weer het veld in. Dat was de laatste wapenfeit in de 1e helft en gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

  Na rust kwam er een plaatselijke Culemborgse storm opzetten. Er kwamen wat hachelijke momentje voor het doel van DVSU, maar Mohamad hield zijn doel nog steeds schoon. Aan de andere kant kregen Denzel en Ismail bij elkaar 4 kansen, maar redding op de doellijn en redding van de doelman zorgde nog steeds voor de magere 0-1 voorsprong. De wedstrijd golfde op en neer en doordat de tegenstander meer ging drukken kwam er ook meer ruimte voor onze voorhoede. Zo kwam er een uitstekende counter van onze kanjers. Olivier veroverde de bal op het middenveld. Passte de bal perfect naar Ruben, die op links de bal op de stropdas van Denzel plaatste. Met een goede timing en sprong verschalkte hij met een kopbal de verbouwereerde doelman van Vriendenschaar. Een doelpunt uit het boekje. Een mooie 0-2 voorsprong en dat gaf wat meer lucht voor ons. Vriendenschaar bleef wel drukken om de aansluitingstreffer te maken, maar wederom stond onze verdediging weer als een huis. In de 49e minuut kwam er een beslissing in de wedstrijd. Wederom een balverovering op het middenveld, nu door Simon. Hij zag de vrijstaande Luca staan die op links Ruben zag gaan. Met een bekeken schot met links schoot Ruben de bal bij de 2e paal binnen en de 0-3 was binnen en zo ook de punten. Aan de andere kant moest Mohamad nog aan de bak, maar ook Mohamad speelde een goede wedstrijd en hield zijn doel ook deze keer schoon. Onze kanjers hadden nog een toetje. Een mooie een tweetje tussen Ismail en Denzel. De laatste kwam wederom alleen voor de keeper en schoot nu wel beheerst in en een duidelijke overwinning van 0-4 stond genoteerd. Na zijn 3e doelpunt mocht Denzel onder luid applaus van de meegereisde supporters de dug-out op zoeken. Een terechte publiekswissel. De niet gehele fitte Levy kwam voor hem in het veld en mocht zo de laatste 5 minuten volmaken.
  Zo kwam er een einde aan deze vroege maar mooie wedstrijd van onze kanjers. Een betere begin aan deze competitie konden we niet wensen.

  Volgende week een thuiswedstrijd tegen OSM`75. Wederom een vroege wedstrijd om 08.30 uur, maar misschien ligt dat tijdstip ons wel. Een thuisvoordeel en ook dan gaan we voor de winst en kan ik wederom weer een stukje schrijven wederom met een lach.

  Met een sportieve Rood Witte groet,

  Erwin van Laaren.
  Teamleider DVSU JO13-1