• DVSU vierde in mei van dit jaar haar 90-jarig jubileum. Er werd met trots en plezier terug gekeken op onze mooie en lange voetbalhistorie. In de twee maanden die volgden, konden we daar vijf nieuwe verhalen aan toevoegen. Job, Anniek, Dylan, Quinten en Jurrien hebben alle vijf de clubkleuren van DVSU verdedigd. Het zijn verhalen waar we heel trots op zijn.

   

  Job Draaijers (24)

  Job heeft drie keer deelgenomen aan het WK voetbal voor spelers met Cerebrale Parese (spierziekte). De veel scorende spits speelde met rugnummer 14 op de toernooien in Engeland (2015), Argentinië (2017) en Spanje (2019). Het door hem gedragen Oranje shirt werd tijdens een druk bezochte lustrumreceptie officieel gepresenteerd. Het shirt heeft nu een centrale plek in onze kantine. Job is tegenwoordig gediplomeerd trainer en namens DVSU wensen wij hem veel succes met het trainen en coachen van zijn teams.

   

  Anniek Smulders (25)

  Anniek begon met voetballen bij DVSU. Vanaf de eerste training wist iedereen bij DVSU hoe fanatiek Anniek was, maar ook hoe goed zij kon voetballen. Na wat omzwervingen wist de Utrechtse vorige maand haar langgekoesterde droom uit te laten komen. Het komende seizoen gaat Anniek voetballen bij FC Utrecht vrouwen. DVSU wenst Anniek heel veel succes en zal haar blijven volgen.

   

  Dylan Timber (23)

  Dylan begon zijn voetbalcarriere bij de F-jes van DVSU. Hij was een plaag voor elke tegenstander. De sterke en atletische Dylan tekende twee jaar geleden zijn eerste contract bij Jong FC Utrecht. Na afloop van het seizoen ‘22/’23 werd Dylan overgenomen door VVV-Venlo. In Limburg zal Dylan zijn met name verdedigende talenten laten zien in stadion De Koel. DVSU wenst Dylan heel veel succes met VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie.

   

  Quinten Timber (22)

  In een kolkende Kuip werd Quinten dit seizoen kampioen met Feyenoord. Go Ahead Eagles werd op 14 mei met 3-0 verslagen en de kampioensschaal ging daardoor naar Rotterdam. Wat een geweldige prestatie van de Rotterdammers en wat was het mooi om onze oud-speler Quinten te zien schitteren bij Feyenoord dit seizoen.

  Dat Quinten ook nog mee deed met het EK voetbal onder 21 en daar de aanvoerdersband droeg, maakte DVSU extra trots. Een geweldig seizoen voor Quinten en wij wensen hem nog veel meer successen toe.

   

  Jurrien Timber (22)

  Het is zomerstop, al zijn de meeste professionele voetbalclubs alweer met de voorbereidingen begonnen. Het is ook de periode van transfers waarbij sommige spelers voor heel veel geld verkocht worden aan de allergrootste voetbalclubs in de wereld.

  Deze jongensdroom – voetballen bij een topclub – kwam afgelopen week voor een jongen uit de Utrechtse Bokkenbuurt uit. Want Jurrien dwong, na enkele sterke jaren bij Ajax en zijn optreden op het WK met Oranje, een toptransfer af. Het Engelse Arsenal betaalt daarvoor zo’n 40-45 miljoen euro aan Ajax. Een club waar illustere namen als Dennis Bergkamp en Thierry Henry, hem voorgingen.

  Ooit op 4-jarige leeftijd lid geworden bij DVSU en nu 18 jaar later gaat Jurrien bij de ‘Gunners’ spelen. Een jongensdroom. DVSU wenst Jurrien heel veel succes!