• Verslag Jan Kasius Nieuwjaarswedstrijd 2023

  27 jan 2023
 • Op zaterdag 14 januari jl. werd de traditionele Nieuwjaarswedstrijd gespeeld tussen de veteranen van oud-DVSU en een team van JSV uit Nieuwegein. De wedstrijd is vanaf dit jaar ook een eerbetoon aan de op 16 april 2020 helaas veel te vroeg overleden "DVSU-er in hart en nieren" Jan Kasius.

  Jan was jarenlang de organisator van deze wedstrijd. Hierdoor speelde deze groep van oud-DVSU-ers, voor zover nog mogelijk, niet alleen jaarlijks een wedstrijd maar konden zij elkaar ook blijven ontmoeten waarbij mooie herinneringen (lees sterke verhalen) werden uitgewisseld.
  En Jan zou Jan niet zijn als hij, toen hij eenmaal wist dat hij ongeneeslijk ziek was, er niet voor zou hebben gezorgd deze traditie te borgen. Op zijn verzoek zet Jan Schaap daarom met gepaste trots de traditie voort. Op diens uitnodiging werd enthousiast gereageerd wat resulteerde in een groep van zo'n 20 al dan niet spelende veteranen. En ook JSV gaf weer gevolg aan de uitnodiging!

  Voorzitter Jan Couwenberg had speciale shirts laten bedrukken. Betty Kasius was met haar dochter, schoonzoon en kleindochter aanwezig. De voorzitter sprak over het feit dat Jan Kasius heel erg belangrijk is geweest voor DVSU. Hij vervulde diverse functies, zowel bestuurlijk maar vooral ook als kantinebeheerder. Betty kreeg ter herinnering een exemplaar van het speciaal voor deze wedstrijd bedrukte shirt overhandigd.

  Hierna gaf Jan Couwenberg nog een mooi overzicht van de gezonde status waarin de vereniging, ondanks de "Corona-jaren" verkeert en bedankte hij de vele vrijwilligers. Met terechte trots noemde hij nog speciaal de prachtige verbouwing van het clubgebouw met dank aan iedereen die hierbij betrokken is geweest. Na het tot slot uitspreken van de nieuwjaarswensen werd er in een gezellig volle kantine nog "wat" gedronken en gingen de hapjes rond.

  Oh ja, en de wedstrijd dan? Die werd onder strenge maar rechtvaardige leiding van scheidsrechter Theo Freund in slechte weersomstandigheden gespeeld en dit keer helaas verloren. Maar daar gaat het nooit om.......het is de gezelligheid waar het om draait!

  Jan Schaap