• Vrijdag 15 maart kwamen ruim vijftig (!) jeugdleden bijeen om te praten over wat er goed gaat en wat er nog beter kan bij DVSU. Namens het bestuur waren Frank en Manon aanwezig om te vertellen hoe het zit met de punten van vorig seizoen. De gemeente blijkt nog geen buitenkraan te willen realiseren, maar we zijn wel druk bezig met een gezonder kantineaanbod (bijvoorbeeld bruine broodjes gezond) en met de financiering van de voetbaltafel, die er hopelijk aan het einde van dit seizoen gaat zijn.

  Vervolgens gingen de spelers met elkaar in gesprek over het afgelopen jaar. Gelukkig bleek er al heel veel goed te gaan: we hoorden bijvoorbeeld dat 'de sfeer leuk is' en dat DVSU een club is 'waar je ook echt vrienden maakt'. Vriendschap zit dus niet voor niets in onze naam. We hebben ook 'goede trainers' en 'leuke toernooitjes', iedereen is bij DVSU welkom en de limonade en ontbijtkoek na afloop van de wedstrijd moeten zeker blijven. Uiteindelijk kwamen we ook tot zes aandachtspunten die besproken gaan worden in de bestuursvergadering. Een reactie van het bestuur volgt. 

  1) Kapotte goals
  Bij zowel de pupillen als de junioren valt op dat er heel veel netten kapot zijn. Hier moet op korte termijn het nodige aan gebeuren, zowel bij de minigoals als bij de grotere goals.

  2) Kinderdisco
  De pupillen willen graag dat er in de kantine weer een feest wordt georganiseerd. Wie weet kan de evenementencommissie hierin iets betekenen.

  3) Meer bidons
  Is het mogelijk dat elk team een kratje bidons in het hok krijgt voor op de warme zaterdagen?

  4) Opknappen veld 5
  Dat veld 5 wat hobbelig is, daar is waarschijnlijk niet zoveel aan te doen. Wat bijvoorbeeld wel beter kan: een penaltystip (gelukkig hebben we drie lijnentrekkers!), bankjes of een dug-out voor de spelers/wissels en een hek langs het veld waardoor de bal niet steeds wegrolt. 

  5) Ballen en tenues
  Opnieuw kwam aan de orde dat de Primerastarballen van matige kwaliteit zijn. Ze gaan snel kapot. De junioren zouden graag met Derbystar spelen. Nu is dat ongeveer het geval vanaf de JO15, maar wellicht kan dit al vanaf de JO13. Daarnaast werd er aangekaart dat shirts gedurende het seizoen te klein worden bij teams met veel spelers in de groeispurt (JO14/JO15). Zij zouden ze graag binnen het seizoen in kunnen wisselen voor een groter shirt bij de kledingcommissie. 

  6) Hesjes
  Een vaker terugkerend fenomeen bij de jeugdraad: de hesjes zijn vies. Hoe lossen we dit op? Moet er een wasmachine komen bij DVSU? Of moet er actiever gestimuleerd worden dat de hesjes ook regelmatig meegaan met de ouders na een training? 

  Ideeën genoeg dus! Mooi om te zien dat zoveel jeugdleden er actief mee bezig zijn van DVSU een nóg mooiere club te maken.