• Het is 12:00 op 20 april 2024, een zonnige dag, en Marc kan voor het eerst in zijn lange voetbalcarrière kampioen worden. De spanning is duidelijk voelbaar in de kleedkamer. Over 15 minuten moeten de mannen van DVSU 6 de overwinning binnenhalen tegen OSM '75 7 om vandaag de kampioenschaal op te mogen tillen. \"Het is nu of nooit\" spreek coach Erik Dit is een leugen. Als ze vandaag verliezen, kunnen ze ook nog kampioen worden als ze één van hun vier volgende wedstrijden winnen. Echter, de druk staat er op deze manier goed op.

    Het team betreedt het veld en ze merken het meteen: Het publiek rekent hier op een overwinning. De support is immens, er staan welgeteld 14 supporters langs de kant, een record voor DVSU 6. Vol vertrouwen beginnen ze aan de wedstrijd en het is al snel raak. Bas onderschept een slechte trap van de keeper en brengt Reijer in de positie om te scoren. Hij rondt koelbloedig af en de 0-1 staat op het scorebord.


    Niet veel later krijgt Job de bal voor de voeten na een mislukte aanname van broeder Gijs. Hij krult de bal in de lange hoek en omdat de keeper van OSM '75 geen keeper is weet deze het schot niet te pareren. Dit gaan we niet meer weggeven, voelt het elftal van coaches Erik en Gert. Dan scoort OSM de 1-2. \"Het zal toch niet?\" spreekt het publiek. En het zou ook niet. De ploeg wint met 9-1 na prachtige goals van Sjors, Gijs, Luca, Jori, Lukas en Marc. Deze doelpunten betekenen tevens dat iedereen in het elftal dit seizoen heeft gescoord.


    Na enkele schermutselingen tussen de spelers van de elftallen, die het gevolg zijn van debiele acties vanuit OSM (het is duidelijk dat de heren hun verliespartij niet goed kunnen verwerken), besluit de scheidsrechter af te sluiten. DVSU 5+1 is KAMPIOEN!