• De JO17-1 moest voor de tweede wedstrijd van de nieuwe competitie afreizen naar Bunnik. De JO17-1 van Bunnik was de tegenstander van de dag. Afgelopen competitie hadden we met een 5-2 overwinning duidelijk gemaakt een klasse beter te zijn dan dit team. Dus onderweg naar Bunnik waren we natuurlijk niet al te bang voor wat ons te wachten stond. Maar toen we voor het eerst het veld opkwamen hadden we gelijk door dat het deze keer vast niet zo makkelijk zou gaan als vorige keer. We hadden namelijk te maken met een knollenveld, over het hele veld lagen heuveltjes en kuilen verspreid.

  De opstelling zag er als volgt uit: Pelle begon op doel, coach Marten heeft deze week de knoop doorgehakt en heeft tot de winterstop voor Pelle als eerste keeper gekozen, dit wel ten koste van Mark. Aimane en Tycho begonnen centraal achterin en Aike en Robin stonden links- en rechtsback. Op het middenveld begon Jakob op 6, Khalid op linkshalf en Adam op rechtshalf. Aanvallend speelden we met Prosper op links, Wasta in de spits en Moses rechtsbuiten. Op de bank begonnen Mo, Sefer en Dik, die tegelijkertijd ook grensrechter was. Jonas was de enige coach van vandaag omdat Marten mee moest met het eerste, en zich dus te belangrijk voor ons voelde.

  Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat ons plan van opbouwen lastig uitgevoerd kon worden op dit hobbelige veld. De eerste vijftien minuten ging het gelijk op. Na een minuut of 15 kreeg middenvelder Jakob de bal en probeerde met zijn buitenkant Prosper diep te sturen, deze pass was net niet goed genoeg en zou dus makkelijk onderschept kunnen worden door de rechtsback van Bunnik. Maar deze back kreeg de bal niet genoeg onder controle, hierdoor moest Prosper een beetje uitwijken en kon hij vervolgens alleen op de keeper af. Met zijn ‘verkeerde’ linkerbeen schoof hij hem knap naast de keeper en via de binnenkant van de paal stond het 0-1 voor DVSU.

  Vijf minuutjes later werd er voor het eerst gewisseld. Sefer kwam erin voor Prosper, en dit kwam niet omdat hij slecht aan het spelen was. Maar via een tegenstander kreeg hij een bal in het gezicht en hierdoor was een van de pootjes van zijn bril afgevallen. Ondanks deze tegenvaller werd wel duidelijk dat wij beschikten over een betere ploeg dan Bunnik. Dit werd ook laten zien door Khalid, die verdediger na verdediger en uiteindelijk zelfs de keeper helemaal het bos in stuurde. Na een lange slalom kon hij uiteindelijk de tweede binnentikken. Uiteindelijk was het Sefer die de derde goal scoorde, na 2 keer kappen haalde hij succesvol uit: 0-3.

  Het was duidelijk te zien dat wij meer kwaliteit in de ploeg hadden, maar ook was zichtbaar dat wij helemaal niet goed in de wedstrijd zaten. En dat laatste werd de tweede helft alleen maar vergroot. Omdat de coach van de tegenstander 7 minuten te laat het veld op kwam lopen en vervolgens leuk ging doen tegen de scheidsrechter zouden we de 2e helft maar 33 minuten lang voetballen. Maar dit kwam nog goed uit ook, want de tweede helft stelde het veldspel erg teleur. Het werd slordig en gehaast. En uiteindelijk hadden we geluk dat hun aanvallers niet zo scherp waren. Er werden namelijk een stuk of 5 grote kansen gemist door de tegenstander. Dit komt ook omdat Pelle goed en alert stond te keepen. Wasta had nog geluk dat hij geen gele kaart kreeg voor een tactische overtreding. Met een sliding van achteren bracht hij zijn tegenstander, die op het punt stond een counter op te zetten, naar de grond.

  We mogen dus hopen dat het spel er komende zaterdag beter uitziet, want dan is PVCV de tegenstander. Zij hebben vorig seizoen met een 2-2 laten zien gelijkwaardig aan ons, en dus een stuk beter dan Bunnik, te zijn.

  Verslaggever van de week: Jacob van de Vijver