• Utrecht, zaterdag 18 januari 2020.

  Na 41 dagen winterstop hervatte DVSU vr1 weer de competitie in het nieuwe jaar. Wat op papier een lastige wedstrijd leek, bleek in de praktijk meer uit te draaien op een oefenpotje. Met een indrukwekkende 7-0 overwinning op directe concurrent Elinkwijk heeft DVSU de top drie van de competitie geïsoleerd ten opzichte van de andere teams.


  Na voor het eerst gebruik te hebben gemaakt van de nieuwe kleedkamers op sportpark Lunetten wachtte de reis richting veld vier. Waar Elinkwijk in de met 1-1 geëindigde uitwedstrijd aan wilde treden met zeventien (!) speelsters, konden de blauw witten vandaag beschikken over maar dertien speelsters. Al snel bleek dat de voltallige zestienkoppige selectie van DVSU vandaag geen moeite zou hebben met de tegenstander.
  In de 2e minuut had de openingstreffer voor de Lunettenaren al plaats kunnen vinden. Een slordige uitworp van de keepster belandde in de voeten van de goed druk zettende Marloes. Helaas ging haar schot net voorlangs. Lang hoefde er niet gewacht te worden op de openingstreffer. In de 8e minuut was het Hanna die met een knappe manoeuvre zich lost wist te maken van haar directe tegenstander om vervolgens met een splijtende pass Rania te bereiken. Laatstgenoemde kwam sterk voor haar man en met een bekeken puntertje schoof ze de bal rechts langs de keepster, 1-0.
  Er volgde een periode van zo’n 25 minuten waarin DVSU de blauw witten alle hoeken van het veld liet zien met een legio aan kansen tot gevolg. Schoten van respectievelijk Juliet, Rania, Hanna en Mila spatten uit elkaar op de paal, de lat of gingen net over/naast.
  Even leek het er op dat DVSU zich niet ging belonen voor het vertoonde spel en dat het zou moeten gaan rusten met een magere 1-0 voorsprong. Gelukkig dacht Juliet daar anders over en wist zij in een periode van vijf minuten de voorsprong uit te breiden tot drie. In de 35e minuut wist de mee opgekomen Floor een hoge voorzet goed te verwerken en hoopte middels een bekeken hakje de keepster te verschalken. Helaas voor Floor bracht de keepster redding. Elinkwijk kon de bal echter niet goed uitverdedigen waardoor de bal rond de zestien meter in de voeten kwam van Juliet. Bekeken schoof zij met binnenkant voet de bal in de rechter onderhoek, 2-0.
  In de 40e minuut belandde een zwakke uittrap van de blauw witte keepster óók in de voeten van Juliet, op zo’n 25 meter van het doel. Waar de beelden van de 0-2 van Juliet in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen EDO nog steeds de wereld rond gaan, besloot de middenveldster dat het wel weer eens tijd werd voor een soortgelijk pareltje. Met uiterste precisie wist zij de bal met een curve de rechterkruising in te sturen. Een prachtig doelpunt wat zorgde voor een dik verdiende 3-0 voorsprong met rust.
  Met de 3-0 voorsprong kon DVSU de tweede helft aanvangen met veel wissels. Mooi om te zien dat na enige tijd alle posities zijn afgewisseld met speelsters die daar vaak niet spelen en tóch hun taken meer dan voldoende invulden. Dat DVSU geen genoegen nam met ‘maar’ een 3-0 voorsprong bleek al in de 51e minuut. Een goed genomen corner van Juliet belandde in een klein stukje niemandsland, wat een ware scrimmage veroorzaakte. Tot driemaal toe werd de inzet knap gekeerd door de blauw witte sluitpost, maar toen besloot Elize zich er mee te bemoeien. Zoals wel vaker dit seizoen kwam zij ook nu als winnaar uit het gevecht en prikte de bal beheerst binnen, 4-0. Opvallend aan dit doelpunt is dat de uiteindelijke assist op naam komt van Gizem. ‘Die is dan een eind verwijdert van haar goal’, hoor ik u als vaste lezer denken maar Gizem maakte vandaag (meer dan verdienstelijk!) haar debuut als veldspeler binnen DVSU vr1 dit seizoen. ‘Wie stond er dan op de goal?’ is het volgende wat ik u hoor denken. Daarover straks meer in de transferupdate!

  In de 54e minuut wist Hanna middels een mooie steekbal Juliet weg te sturen richting goal. In plaats van de confrontatie met de keepster te zoeken, vertrouwde Juliet op haar prima traptechniek en dat betaalde zich uit! Met een geplaatst schot in de rechterhoek wist zij vanaf een meter of vijftien de score tot vijf te brengen, 5-0.
  Terwijl alle aanwezigen getrakteerd werden op een winterse hagelbui, kreeg DVSU in de 64e minuut een vrije trap van een meter of twintig. Door de witte ijsballetjes heen, viel net te zien dat Mila aantrad en de witte wedstrijdbal met een mooie trap uiteen liet spatten op de lat.
  Toen de hagelstorm ging liggen, kwam de aanvalsstorm van DVSU weer op gang. In de 72e minuut was het Elize die met een knappe actie over rechts haar belagers achter zich de hielen liet zien, en de belager voor zich ogenschijnlijk simpel wist te omspelen. Eén op één met de keepster bleef zij uiterst kalm en schoof de bal beheerst in de linker onderhoek, 6-0.

  De eindstand werd uiteindelijk in de 79e minuut bepaald door Marloes. Een snelle uitbraak van DVSU leidde tot een drie tegen twee situatie. Een voor de hand liggende optie zou zijn om deze uit te tikken maar Marloes ging uit van eigen kracht en dat bleek niet onterecht. Met een haast ‘Raniaaanse’ punter liet zij de bal in de rechter kruising verdwijnen. Een schitterend doelpunt wat de uiteindelijke 7-0 op het fictieve scorebord zette.
  Met deze uitslag laat DVSU de belagende teams onder zich (zo lijkt het) voor goed achter zich. De nummers één en twee wisten (al dan niet met bescheiden uitslagen) te winnen waardoor DVSU zich nog steeds op plek drie bevindt. Zaak dus om volgende week de andere titelkandidaten weer het vuur aan de schenen te leggen door ‘gewoon’ drie punten te pakken. Tegenstander dan is Jonathan vr2. Aftrap om 10:30 op sportpark Lunetten!

  Transferupdate
  Ook tijdens de winterstop, tussen de kerstcadeaus en het vuurwerk door, stopt de scouting van DVSU niet. Na korte contractonderhandelingen zal Eefke in 2020 samen met Gizem afwisselend de goal aan DVSU kant verdedigen. Op de afgewerkte trainingen heeft Eefke laten zien een fantastische keepster te zijn. Helaas voor haar (en de vanuit Limburg ingevlogen ouders) was er deze wedstrijd bijzonder weinig kans om haar talenten in wedstrijdverband tentoon te spreiden. Dat neemt niet weg dat DVSU vast en zeker nog heel veel profijt gaat hebben bij deze nieuwe aanwinst. Welkom!