• Lopik uit: 0-1. De verleiding om maar over randzaken te gaan schrijven is bij zo’n wedstrijd groot: een voetbalveld dat weinig met een biljartlaken te maken had en meer weg had van een maquette van de Utrechtse heuvelrug; een keeper die niks ziet – best onpraktisch voor een keeper; een grensrechter die de kleur blauw niet ziet – ook best onpraktisch voor een grensrechter, want dan heeft ‘ie helemaal niet door dat er nog een paar blauwen achter die roden staan; een scheidsrechter die gelukkig wel ziet dat de grensrechter het allemaal niet meer zo goed ziet.

  Maar goed, de verslaggever van de week moet het natuurlijk vooral over de hoofdzaken hebben. De opstelling dan maar. Thijs doet deze week pizzapuntjes in Saalbach en vliegt daarna naar Paramaribo, dus voorlopig staat Ticho - vanaf volgende week met petje - in de goal. Verder Lloyd, Max, Daan, Ramzi, Wassim, Reijer, Marten, Hamza, Valentijn en Koen binnen de lijnen vandaag. Lopik was de hekkensluiter, dus er moesten absoluut drie punten gepakt worden.

  De openingsfase was rommelig te noemen. De rest van de wedstrijd trouwens ook, want al vanaf de eerste passoefening werd duidelijk dat er op dit veld geen fatsoenlijk opbouwspel mogelijk is. Maar in die openingsfase moest DVSU duidelijk nog even extra wennen aan de omstandigheden en kwam het weinig onder de druk uit. Tot veel grote kansen voor Lopik leidde dit niet. Uit een vrije bal raakten ze de lat, maar verder stond het achterin goed bij de roodhemden. Aan de andere kant kwam Valentijn twee keer tot een schot uit een voorzet. De hoek bleek echter te lastig. Langzaam kreeg DVSU meer grip op de wedstrijd.

  In de tweede helft gingen de mannen uit Lunetten goed van start. Lopik werd een kwartier lang teruggedrongen en kwam nauwelijks nog de middenlijn over. De ploeg creëerde een aantal goede kansen, onder andere doordat de scheidsrechter van dienst inmiddels doorhad dat hij ook even zelf moest kijken als de vlag weer omhoog ging. Een kwartier voor tijd wist Valentijn de 0-1 binnen te schieten na een doorbraak over de linkerkant. Het slot was spannend, maar Ticho hoefde niet veel meer in actie te komen. DVSU, inmiddels met de ingevallen Shamier, Nordin, Wyssam, Baris en Milo, trok de overwinning over de streep.

  Voor laatstgenoemde was het overigens zijn laatste wedstrijd. Twee maanden na de uitwedstrijd tegen Woerden heeft hij toch maar besloten het advies van Nordin op te volgen. Voetballen in Utrecht combineren met wonen in Haarlem bleek te lastig. Hij stopt. Heel jammer voor het team, maar een begrijpelijke keuze. We gaan hem en zijn eerder gestopte maatje Arent missen binnen de groep.

  Daartegenover stond dan weer de terugkeer van Greg, die nooit een pauze heeft ingelast als gangmaker van de derde helft, maar wel een tijdje geen actieve rol had gehad in de eerste twee vanwege een blessure. Bij DVSU 2 maakte hij zaterdag zijn rentree. Mogelijk zien we hem volgende week thuis tegen Zwaluwen alweer in actie bij DVSU 1. Bij een overwinning hebben we weer zicht op een veilige middenmootplaats. Tot dan!

  Verslaggever van de week: Marten Giezeman