• Het is zaterdagochtend en om 06.00 uur gaat de wekker. Jawel een vroege uitwedstrijd tegen IJFC uit IJsselstein en wel om 08.30 uur en dat betekend ook voor de uitgedunde selectie vroeg verzamelen. Maar liefst 4 spelers moesten we missen en niet te minsten. Ruben en Ayman waren ziek, Denzel en Moreno waren geblesseerd. Gelukkig konden Salomon(JO12-1) en Thomas(JO14-1) met ons meedoen en zo konden we tocht met 12 man afreizen naar IJsselstein.

  Coach Hassan kon ook niet aanwezig zijn, dus stonden Carlos(vader Moreno) en ikzelf voor de groep en de volgende 11 spelers toverden we uit de hoed om aan de wedstrijd te beginnen.
  Mohamad op doel. In de verdediging; Zakaria, Jair en Mats. Vlak daarvoor vertrouwelijk Simon. Op het middenveld; Olivier,Pieter en Salomon en voorin Luca, Thomas en Ismail. De enige reservespeler die we hadden was Levy.

  Vanaf het 1e fluitsignaal was het een wedstrijd. De eerste goede kans voor de thuisploeg, maar de kopbal kwam recht in de handen van Mohamad. Aan de andere kant kregen wij ook een goede kans, ook die werd niet benut. De 2e kant voor IJFC was dan wel raak en zo keken we al vroeg tegen een achterstand aan. Het spel golfde op en neer zonder echte gevaarlijke situaties voor beide doelen. Halverwege de 1e helft kwam er meer overwicht bij DVSU. En dat resulteerde in een kansje in de 18e minuut, maar dat schot was voor de doelman van IJFC niet al te lastig. In de slotfase van de 1e helft kwamen we nog dicht bij de gelijkmaker maar bede schoten van Luca en Thomas gingen maar net over het doel van IJFC. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand en dat zeker niet verdiend.
  De 2e helft was net begonnen en wederom kreeg IJFC een dot van een kans, maar gelukkig hadden wij Jair, die op de doellijn stond en Mohamad kon helpen. In de 33e minuur kreeg Thomas een goede kans, maar zijn schot ging ook net over het doel van IJFC. In de 36 minuut de 1e wissel. De hardwerkende Salomon eruit en Levy kwam voor hem in het veld. Ook in e 2e helft een wedstrijd die alle kanten op kon. Toch kwam daar een verschil van 2 doelpunten en als dan in de 50e minuut de 3e tegengoal valt, wordt het dan wel een zeer lastig verhaal. Onze kanjers bleven gewoon lekker voetballen en verdiende eretreffer was typerend. Goed storen van Ismail op rechts zorgde voor balverovering en met een perfecte pass zorgde hij dat de weer ingevallen Salomon voor de 3-1 kon aantekenen. We hadden nog 5 minuten. Er werd aanvallend gewisseld om iets te forceren. Laatste man Jair ging eruit en de extra spits Thomas ging naast Salomon spelen. De bal hoefde maar een keer goed te vallen en het was weer een wedstrijd. Die gedacht kwam bijna uit, maar Levy kon net niet de bal richting doel schieten. In de 58e minuut wordt de wedstrijd dan toch wel beslist en als dan in de 59e minuut ook nog de 5e tegengoal valt, is dat alleen maar voor de statistieken.
  Het eindsignaal klinkt uit het fluitje van de goed fluitende scheids en dan kunnen we alleen maar trots op onze jongens zijn. Ze hebben gewoon alles gegeven en deze grote nederlaag is zeer vertekend, gezien het spelbeeld over de ruim 60 minuten. Volgende week lekker een thuiswedstrijd tegen een oude bekende. JSV uit Nieuwegein kom op bezoek. Deze tegenstander kwamen we ook al tegen in de bekerronde en verloren we met 6-2. Dat was in het begin van het voetbalseizoen. Nu zijn we een paar maanden verder, dus ben ik benieuwd hoe ver we zijn ingelopen op deze tegenstander.

  Met een sportieve Rood Witte groet,
  Erwin van Laaren.